Самотният танк на Путин: Подготвя ли президента народа си за загуба?

Това твърди бивш командир на НАТО
14 май 2023 17:40, Нели Христова
518
Самотният танк на Путин: Подготвя ли президента народа си за загуба?
Снимка: БГНЕС

По-скромният парад на Владимир Путин за Деня на победата е знак, че Русия подготвя народа си за огромна загуба във войната срещу Украйна, твърди бивш командир на НАТО.

Това, което трябваше да бъде грандиозно шоу, което да демонстрира руските военни мускули, вместо това беше сведено до "необикновената" гледка на самотен танк Т-34 от съветската епоха, който премина по площада.

Москва каза, че събитията са били по-скромни в резултат на опасенията относно сигурността заради неотдавнашният опит за украински удар срещу Кремъл.

Военният консултант Хамиш де Бретън-Гордън обаче е на мнение, че самотният танк символизира ударите, които Москва е поела в хода на конфликта.

Говорейки пред The Independent, бившият командир на Първи кралски полк каза: "Присъединявам се към мнението, че руснаците подготвят хората си за провал. Парадът беше страхотна пародия на отчаян тиранин, вкопчен в идеята си."

Военният експерт каза, че "нещата са достигнали критичната си точка" в Русия, тъй като Кремъл вече не успява да контролира социалните медии, а репутацията на Путин като "велик победител" е унищожена.

"Всички майки на онези стотици хиляди мъже, избити в Украйна, започват да разбират какво се случва", допълва той. "В крайна сметка великата червена армия наистина провали Путин. Установено е, че тяхната насилствена реторика е въздух под налягане."

Според изтекли документи на американското разузнаване, публикувани онлайн миналия месец, се твърди, че Русия е понесла общо 189 500-223 000 жертви, включително 35 500-43 000 убити в битка и 154 000-180 000 ранени. Това се сравнява с общо 124 500-131 000 жертви за Украйна, включително 15 500-17 500 убити в бой и 109 000-113 500 ранени в бой, според оценка, съпоставена от Агенцията за разузнаване на отбраната на САЩ.

Русия също е загубила 2300 от своите по-модерни танкове T72 и T80, според оценки на Международния институт за стратегически изследвания (IISS) през февруари.

"Тяхната армия е напълно унищожена", на мнени е Де Бретън-Гордън. %Нямат никакъв останал комплект. Цялата работа просто върви на зле."

"Украинците използват артилерия по прецизни цели, но руската армия просто стреля с масови боеприпаси без ефект и не могат да поддържат тези бройки", обяснява той изчерпването на боеприпасите.

Умаленият парад на Деня на победата в Москва се проведе и на фона на все по-нестабилните отношения между шефа на Вагнер Евгений Пригожин и Кремъл.

Лидерът на пропутинската руска наемническа група беше заплашил да изтегли войските си от Бахмут, след като твърдеше, че Москва не е осигурила боеприпаси на хората му, което е довело до катастрофални загуби.

В събота Русия в крайна сметка призна, че Украйна е започнала нападение северно от Бахмут с повече от 1000 войници и до 40 танка - мащаб, който ще се равнява на най-голямата украинска офанзива от ноември.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че войските в един район са отстъпили, за да се прегрупират на по-благоприятни позиции близо до язовир Берховка. Но Пригожин побърза да опровергае това твърдение, като каза: "Това, което Конашенков описва, за съжаление, се нарича "разгром", а не прегрупиране."

Коментирайки публичния военен спор, Де Бретън-Гордън каза: "Спорът между Пригожин и руския
лидер е невероятен. Такива неща обикновено не са разрешени. Логистичното сърце на руската армия е задушено. Сградата на Путин се руши. Трудно е да се види как руснаците могат да извлекат нещо положително от това."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
0
 
14
 
! Отговори
cazzo duro преди 1 година
Забелязал съм, че ако напишеш ***. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на жужи . Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
365
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес около 3.30 часа сутринта Киев беше под въздушна атака от север, изток и юг. 6 руски МИГ 31К изстреляха 6 аеробалистични ракети Кинжал. 9 крилати ракети Калибър бяха изстреляни от руски кораби в Черно море. 3 ракети Искандер бяха изстреляни от руски наземни бази. Всички 18 руски ракети бяха посрещнати във въздуха от украинската ПВО ПротивоВъздушнаОтбрана и унищожени. Всичко това благодарение на техническата, финансова и морална подкрепа на Запада и високият дух и професионализъм на Украйна.
364
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво казва НАТО, но знам какво казва Пригожин, шефа на Вагнер. Ето какво: "Това, което Конашенков описва, за съжаление, се нарича "разгром", а не прегрупиране."
363
2
 
14
 
! Отговори
Мъдуран Ташаков преди 1 година
Вси разбраха, че цялата руска армия е въздух под налягане. По тези причини даваха, дават и ще дават оръжие на Украйна до пълния разгром на колоса с глинени краченца.
362
1
 
14
 
! Отговори
Днес стават 200 000 преди 1 година
бели лади. Да им е честито на печелившите руски майки.
361
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бог. Руският народ иска тази война защото са възпитани в национализъм, шовинизъм и империализъм. Възпитали са ги да вярват, че всичко що е било СССР са уж руски земи. Няма пари за Лада, но важното е "Крим наш". Всичко що е Източна Европа за тях са васални губерни, а Черно Море си е тяхно езеро. Курица не птица, Болгария не за граница. Що руснаци има в България, един протест против Путин не направиха. Шовинисти, империалисти, хомофоби, антисемити. Това са руснаците.
360
8
 
29
 
! Отговори
бог преди 1 година
Едва ли тоя дребен човечец се е замислял,КОЛКО ЗЛО ДОНЕСЕ НА СВЕТА !!!Така и ще си иде БЕЗ ДА РАЗБЕРЕ ,ЗАЩО ГО Е НАПРАВИЛ/питал ли е Руския Народ дали искат тази война или ще си умре като последния ДИКТАТОР !!!
359
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въх, м'че той Женя за 20 г. затвор по руските стандарти бря!
358
6
 
22
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 1 година
Бункерният дядка се крие като Хитлер от последните си дни, с цианкалий в задния джоб и пистолет в шкафа на бюрото.
357
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой никога не е твърдял, че русия е свършила всичките ракети. Твърденията винаги са били, че запасите им от ракети са на санитарния минимум и затова пестят. Некадърни журналисти при преписване може да са писали, че са свършили. Фактите са, че пролетта на 2022 русия стреляше постоянно с искандери, а сега от почти година летящ Искандер не може да видиш. Кинжал също пускат на високосна. Ако израсходят всичко как ще се пазят от НАТОвска атака? ;-) Или я хванахме лъжата, че НАТО не я е опасност?
356
1
 
4
 
! Отговори
Да допълня преди 1 година
Путин е подготвил поздравителната телеграма до Ердоган за победата.Започво с братко Ердогане....
355
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ МОСКОВИЯ ГУБИ ТОЛКОВА САМОЛЕТИ В ЕДИН ДЕН ПРЕЗ 1970 ГОДИНА,КОГАТО ИЗРАЕЛ СВАЛЯ 4 ВЪВ ВОЙНАТА С ЕГИПЕТ.В ЕГИПЕТ Е ИМАЛО ЕКИПАЖИ ОТ МОСКОВИЯ.ВЪПРОСЪТ Е ,ЧЕ ТЕЗИ РУСКИ ТЕРОРИСТИ,НАЛАГАЩИ МНЕНИЕТО СИ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ , ЗАЩО НЕ СА БИЛИ ВЪВ ВОЙНА С ИЗРАЕЛ ОФИЦИАЛНО?
354
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буряти,калмики ,черкези,монголи си нямаха идея къде е Украйна,преди Путин да ги довлече в Европа.Избиват населението,сриват блокове и после ходят да плячкосват по празните и разбити домове.Да им приседне ограбеното,дано!
353
28
 
12
 
! Отговори
Лъжите на САЩ преди 1 година
Напомням само последните две лъжи на САЩ: Русия свърши ракетите - оказа се, че ракети има; няма да има парад в Москва - парадът се състоя; сега говорят, че Русия останала с 1 танк - истината е, че Русия има повече танкове от всички страни в Европа взети заедно и повече танкове от САЩ.
352
7
 
27
 
! Отговори
Веселяк преди 1 година
2 хеликоптера,фрашкани с електроника за блокиране на пво,1 бомбардировач 4то поколение и 1 свръхманеврен изтребител бяха свалени почти едновременно в Брянска област. За последните години това не се е случвало.Сега са като препикани,защото авиацията им беше единственото,с което можеха да спрат настъплението. Свалени над руска територия. Какво се случва в окопите,пишат достатъчно добре военкорите,които оня ден реваха на умряло.Даже Медведев се умълча и не заплашва с апокалипсис
351
5
 
29
 
! Отговори
Веселяк преди 1 година
Тези приказки вървяха в началото на войната за втората в света и безаналоговата. Фактите са,че ги спряха,помляха им техниката,а сега и самолетите им започнаха да свалят. Всеки ден горят складове за гориво. Тъжният спецоператор плаче от трибуните,как всички били срещу него. Влечугото просто изтри следващите 30години от бъдещето на страната
350
6
 
15
 
! Отговори
Веселяк преди 1 година
Е,а да си чел,че редовната армия е в черни чували? Че липсват младши офицерски състав? Пригожката не рева ли за снаряди? Т55 случайно ли са на фронта?И кой воюва в момента? Масово момиче,дето са виждали калаш преди 20години. В същото време,украинците обучаваха бригади за предстоящото настъпление.
349
17
 
2
 
! Отговори
селянин преди 1 година
я па на друго место четох че на нато му е свръшило джепането всичко е пунта мара при една война военните заводи са на мах един изтребител се произвежда за часове една джипка излиза на всеки половин час за снаряди и патрони да не думаме а направете един пилот или па шофер за час хи хи хи
348
5
 
22
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Рано им е да се предават, тепърва ги чака големия пердах. Нека *** цвилят
347
18
 
11
 
! Отговори
Ко, НЕ преди 1 година
Западът е ошашкан какво да мисли. Затова се хвърлят всякакви димки. И пада яко самонадъхване. А отговорът е елементарен. Путин прави СВО и се държи подобаващо. И не иска да дрънка още оръжие.