Украйна уби двама руски командири при Бахмут

Москва призна, че нейните сили са се отдръпнали
14 май 2023 20:10, Нели Христова
303
Украйна уби двама руски командири при Бахмут
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия днес съобщи, че двама негови командири са били убити в Източна Украйна в момент, когато силите на Киев подновиха усилията си да пробият руската отбрана в оспорвания град Бахмут, предаде Ройтерс.

В ежедневния си брифинг министерството заяви, че командирът Вячеслав Макаров от 4-та мотострелкова бригада и заместник-командирът Евгени Бровко от друго подразделение са били убити при опит да отблъснат украинските атаки, предаде БТА.

Ведомството заяви, че Макаров е бил начело на войски на фронта и че Бровко е "загинал геройски, претърпявайки множество рани от шрапнели".

Министерството на отбраната рядко обявява смъртта на заемащи командни постове в ежедневните си брифинги, посочва Ройтерс.

Ведомството също така заяви, че украинските сили са извършили атаки северно и южно от Бахмут през последните 24 часа, но че не са преодолели руската отбрана. "Всички атаки на частите на въоръжените сили на Украйна са били отблъснати", се казва в съобщението.

Ройтерс не успя да провери информацията чрез независими източници.

Нито украинските, нито руските сили са успели да поставят под пълен контрол Бахмут, въпреки месеците на изтощителна война, през които и двете страни в конфликта понесоха тежки загуби.

В петък Москва призна, че нейните сили са се отдръпнали северно от Бахмут на фона на вълна от украински атаки, но Киев омаловажи предположенията за стартирането на масивна, отдавна планирана контраофанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата мантра на укрите не им върви настъплението, щото в съвременната война отбраната била много силна по принцип. А помните ли руските мотоескадрони като в първите дни газиха по 50 километра на ден....
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито украинските, нито руските сили са успели да поставят под пълен контрол Бахмут, въпреки месеците на изтощителна война, през които и двете страни в конфликта понесоха тежки загуби.Защо лъжете, в Бахмут русите чакат укрите да влязат ама никой не смее да влезе че няма да излезе...
251
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е като Сталин след втората световна е забравил че Адолф е прочистил всичко нормално в Украйна... грешката на Сталин сега води до това един народ преживял немски геноцид да вилнее срещу братята си..
250
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозоотиде герба зозе отиде 12 процента отиде и имунитета и партията и властта отиде хахахадобре ли е кирококороденковския произвол над мутропартията ти?
249
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В битката при река Ахелой византийският император го е страх да поведе войските, а цар Симеон ги води и побеждава, в боя конят му е убит, но телохранителите защитават царя и после тежко и на Византия... 60 години след това византийския историк Лъв Дякон минавайки оттам пише, че още полето на Поморие е пълно с кокали на византийците.
248
0
 
1
 
! Отговори
просчовекслабадържав преди 1 година
Пак лъжете или не ви интересува да се информирате какво става при прословутия Бахмут. Реалната ситуация е следната в зоната на Бахмут цялата територия на града е в ръцете на руснаците, фронтовата линия фронтално пред Бахмут не е мръднала по протежение на над 6 километра. Южно от полосата укрите имат завзети за пет дни район около 4 на 6 километра или 20 кв. км, без нито едно село, а на север укрите са завзели полоса широка 2 километра като дъга 16 км по фронта със селата Василевка и Зализанске,
247
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес около 3.30 часа сутринта Киев беше под въздушна атака от север, изток и юг. 6 руски МИГ 31К изстреляха 6 аеробалистични ракети Кинжал. 9 крилати ракети Калибър бяха изстреляни от руски кораби в Черно море. 3 ракети Искандер бяха изстреляни от руски наземни бази. Всички 18 руски ракети бяха посрещнати във въздуха от украинската ПВО ПротивоВъздушнаОтбрана и унищожени. Всичко това благодарение на техническата, финансова и морална подкрепа на Запада и високият дух и професионализъм на Украйна.
246
14
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А тия се чудели, че Русия рядко съобщава за убити командири. Явно има защо, защото и рядко ги убиват. Елементарно Уотсън.
245
10
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Командир на какво? За журрналята да поясня. В армията има единоначалство. Там дори стария войник, на повече служба, се води по-старши от новобранеца, дори да е редник. В армията всеки с по-висок чин може да се каже, че е командир на другия. В армията има хиляди командири, които се командват един друг :)
244
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са закъсали блaтните пaвиани щом и командирите им влезнаха в окопите. Няма да се учудя ако вaтните генерали започнат да водят ръкохашен бой с украинците.
243
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са закъсали *** щом и командирите влезнаха в окопите. Няма да се учудя ако руските генерали започнат да водят ръкохашен бой с украинците.
242
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буряти,калмики ,черкези,монголи,пандизчии си нямаха идея къде е Украйна,преди Путин да ги довлече в Европа.Избиват населението,сриват блокове и после ходят да плячкосват по празните и разбити домове.Да им приседне ограбеното,дано!
241
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бря то се украинци убиват руснаци ,я руснаците не ,итересно затъмнение на евроатлантическите медии
240
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имах честта точно преди година да гледам клип с един от тези командири. Впечатли ме неговия професионализъм и всеоттдайното му отношение към войниците на които даваше напътствия на рубежите. Бог да ги прости тия мъже .
239
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ваксер или уркопитек акъл се не дава..... Те просто млъкват в един момент.....
238
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Путин да спре бялото и да се върне в реалността..
237
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на украинските военни. Само така. Бой по тиквата на комунистите и нацистите..
236
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слушайте кандидат президента Кенеди. ***, вразумете се. Не се радвайте на трупове. Загубата на Украйна е тотална!!!
235
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, събудете се! На дватрупа ли се радвате?!? Украйна получава по 60 хиляди снаряда дневно. Страната е срината стотици хиляди избити и анексирана огромна територия. На какво се радвате бе?
234
4
 
9
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Ке потъне пРосийката