Украйна отрече Русия да е унищожила нейна система за ПВО "Пейтриът"

"Да се унищожи такава система с някакъв си "Кинжал" е невъзможно"
17 май 2023 20:03, Елка Василева
138
Украйна отрече Русия да е унищожила нейна система за ПВО "Пейтриът"
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна отрече днес руска хиперзвукова ракета да е унищожила нейна система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", американско производство, по време на въздушна атака срещу Киев, предаде Ройтерс.

Още по темата
Руското министерство на отбраната излезе с подобно твърдение вчера след нощната възушна атака срещу украинската столица. Двама американски представители казаха по-късно, че въпросната система "Пейтриът" вероятно е била повредена, но не изглежда да е била унищожена.

"Бих искал да кажа: Не се безпокойте за системата "Пейтриът", каза говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат.

Той изключи възможността руска ракета "Кинжал" да е поразила украинска система "Пейтриът".

"Да се унищожи такава система с някакъв си "Кинжал" е невъзможно. Всичко, което казват, може единствено да служи на тяхната пропаганда", каза говорителят.

Системата "Пейтриът" е само една от съвременните системи за противовъздушна отбрана, които Западът предостави на Украйна за отразяване на руските въздушни атаки.

Тя се смята за най-ефективната американска система за противъздушна отбрана, включително за защита срещу самолети, крилати и балистични ракети, като обикновено включва освен ракетните установки и радар и поддържащи машини.

Руският президент Владимир Путин дава ракетите "Кинжал" като пример за това, че Русия притежава свръхмодерни оръжия, без аналог по света.

Украйна съобщи, че е свалила вчера шест ракети "Кинжал" - нещо, което Русия отрича.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Унищожена казаха руснаците.... леко унищожена съобщиха европейски медии... малко одраскана била според американски цпециалисти ... непокътната според украйнските медии .... Следващата новина , директно от Зеленски сигурно ще е че ПВО системата "Пейтриът" дори СЕ Е РАЗМНОЖИЛА и вече си има три малки "Пейтриътчета" които само чакат да им порастнат бурмичките че да се включат и те в защитата на Украйна . Браво бе !
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се кефя като чета еврогейзерите как се пеняват.
94
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупостите които пишат тук (денонощно) русофилите са уникални... Така ли нямат поне няколко гънки по мозъка си атрофирал.?
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не една а шест са били ударени + радара им:)))
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 103тази сутрин яндекс .ру съобщават че 5 пво са унищожени в киев.какво печелите че лъжете нас читателите/////лъжа.ру не казват истината.
91
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Цената му е 170 млн$. бе червеноробе." Изопачаваш ФАКТИТЕ Да цената е 170 милиона но това е цена за оригиналния ЗРК комплекс 1981 година... След това имаш 3 основни модернизации(ПАК1/2/3) и поне 4 междинни... Сега комплекса струва заедно с боекомплекта 1 милиард $
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази сутрин яндекс .ру съобщават че 5 пво са унищожени в киев.какво печелите че лъжете нас читателите
89
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохлите лъжат на поразия, смешници жалки. В ютуб има видеа от местни жители, СНН потвърди от американски източници, *** укрите упорито лъжат!
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези системи могат да се телепортират в дим. Те просто се телепортират другаде. Заблудените мислят , че са унищожени;)
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само някой да си го е помислил..... Ще си има работа с мен!!! Добре че медиите само истината говорят, че иначе може някой верно да си го помисли... Тия снимки в интернет са фалшиви!
86
2
 
20
 
! Отговори
Военен експерт преди 1 година
Русия не можела тостер да произведе - ха, ха. Говориш за страната, която първа е изпратила човек в космоса. А ако не бяха бившите нацисти като Фон Браун, Наса още щеше да прави неуспешни опити за изстрелване на ракети. И забележете, няма значение дали си престъпник, ако си полезен - не те съдят (за Фон Браун говоря). Ето това е демокрация
85
16
 
1
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Разработчиците на ракетата Кинжал днес бяха арестувани в Москва за държавна измяна. Фактите говорят сами. Тези мошенници са продали на Путин една камара безполезно желязо за десетки милиарди долари. Естествено че ще лежат в затвора.
84
2
 
6
 
! Отговори
Военен експерт преди 1 година
#Ще наричам ,както си искам дърт пръчч# ти на живо самолет виждал ли си? А да те питам, ще си купиш ли Гол единичка, модел от седемдесетте, на стойност колкото нова съвременна кола. Може да са ти добавили серво управление, климатик, GPS и пр., ама той си остава морално остарял. Такива са и таралясниците Ф-16, пък били те и блок 70, вход 7. П.с. по-млад съм отколкото предполагаш текезесарьо
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 81 КонфъшкийЕдна батарея Пейтриът се състои от един или 2 радара, контролен център и 6 пускови установки. Една батарея струва 1 милиард долара а само една ракета - 4 милиона///////Дрън-дрън!Цената му е 170 млн$. бе червеноробе.
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и леките жени не признават някои факти, но....
81
2
 
9
 
! Отговори
Военен експерт преди 1 година
#щом това обичаш да правиш...# В интерес на истината не обичам. Да съм ходел някъде другаде. Ама всички демократчета сте такива-по калъп правени. А къде остана свободата на словото, и другите там глупости. Или в демокрацията имаш свобода на словото, но стига да говориш полит коректно. А да и наистина не съм военен експерт, иронично е!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 86 Ще наричам ,както си искам дърт пръчч. Малко си рехав да определяш правилата. Да не си на партиен сбор да се репчиш :))) Като говориш за самолети вземи се образовай малко преди да показваш, колко ти е гладък мозъка. Селкаа
79
1
 
2
 
! Отговори
Риба-Молот преди 1 година
с биполярно разстройство пише постове... ба докъде е стигнала еволюцията!
78
0
 
2
 
! Отговори
Щом като преди 1 година
щом като срещата е така оспорвана - тия дни ще се преиграе! :):)
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 83 Ти си военен експерт, колкото беше и Милошевич :))) Червенопитеците сте доказани копейки. На нищо не трябва да ви се вярва. Нито една истина няма в думите ви. Винаги са измислици и фантазии. Нито една война до сега руска техника ,не е взела небето :)))