Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно

Реакцията на Запада била 100% предвидима във всички подобни ситуации
190
Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно проучване и разследване, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", предаде ТАСС.

"Естествено, това вече не е темата на деня или темата на седмицата, тя вече е поставена в исторически контекст - това, което се случи вчера в Каховската ВЕЦ. То наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза тя.

Захарова подчерта: "Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички подобни ситуации. Това е безкрайното желание да се обвини Русия за всичко, което се случва, независимо дали то действително се е случило, или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави говорителката на руската дипломация.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и "безкрайното свързване с нашата страна на всичко негативно, което се случва в западните страни, извън тях и по периметъра, за да се поддържа истеричното отношение на собственото население към ситуацията около Русия, в Русия като цяло и т.н."

Захарова припомни взривяването на газопроводите “Северен поток” 1 и 2 и отсъствието на публично огласени конкретни резултати от работата на западните разследващи органи.

"Световната общност, световната журналистика просто трябва сега да подбере всички тези факти, които ние цитирахме, и да започне собствено разследване около тях в крайна сметка", посочи Захарова.

В резултат на частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до големи наводнения. Наводнени са засега 14 населени места, а има риск общо наводнени да бъдат около 80 населени места. Жителите на близките села се евакуират.БТА/Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Каховската ВЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
2
 
! Отговори
231 преди 1 година
Ако Русия иска международни разследващи, просто трябва да ги покани още днес. Като ги знам как действат, сега 2-3 дена ще замазват следите и ако вэобще поканят следователи , ще е когато вече няма как да разследват. За всеки е ясно, че Захарова само хвърля прах в очите на хората и няма да допуснат никой "чужд" да разследва, а ще продължат с пропагандата
132
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Израхте се на метенето, изложихте се пред целия свят, язък за 27 милиона загинали през 2расввойна.
131
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До виж ти какво нещо - да добавим реколтата и иригациите в наводнените области са унищожени. Иригациите по продължение на кримския канал в Запорожие остават без вода както и целия северен Крим
130
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Путин във Хага А случайно да знаеш за практиката в САЩ за определени по-леки престъпления на чиляците там им се дава избор 3 години в Армията и чисто досие или 5 години в затвора и реално трудно да си намериш работа. Подобни работи с затворниците не са ги измислили Руснаците първи.
129
4
 
11
 
! Отговори
виж ти какво нещо преди 1 година
Урките,понеже ги беше страх да не отнесат водата ако се опитат да форсират реката - наводниха превантивно Херсон! +Наводниха първата отбранителна линия на руснаците +Обезводниха Крим +застрашиха Запорожската АЕЦ! Толкова плюсове - едва ли сами са се сетили -МИРИШЕ на английска гадост!
128
7
 
8
 
! Отговори
УКРО–ДЕБИЛИ преди 1 година
След язовирната стена днес взривили амонякопровода. Обаче въздушното течение отнесло облака накъм укропитеците и някои дали фира!
127
11
 
7
 
! Отговори
Путин във Хага преди 1 година
Откак Путин праит всичката си орда барабар със затворниците инаемниците си във Украйна от тогава той е виновен и ще бъде виновен и осъден за всичко накрая света ще се вдигне и ще унищожи Путинизма както унищожи фашизма ! А тази е служителка на сатаната изтрепаха сумати народ заради тях !
126
11
 
7
 
! Отговори
До Путинярите преди 1 година
Ако утре в Киев избуне атомна бомба пак ли украинците ще са го направили бе???? Ид...о...тииии..иииии
125
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова е рускиня. Както всички знаят - няма народност рускиня, има професия рускиня.
124
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До До умните Значи Ако аз подкрепям САЩ подкрепям и Гуантанамо? С всички Доказани и не Доказани зверсрва там! Подкрепям страна която е разположила контингент военни на чужда суверенна територия и буквално краде ресурси! Подкрепям държава която унищожава дипломатическо лице на една държава на територията на трета държава! Държава която налага санкции според своето усмотрение и налага санкции на трети страни защото не подкрепят нейната политика.
123
1
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
До всички ЕВРОАТЛАНТИЦИ. Да ви е честит новия прецедател на комисията по КОНСТИТУЦИОННИ ВЪПРОСИ. Ние сме уникални в света с това че "Магнитски" вече ще регулира Националната конституция!!!! Но всеки може да каже че Русия го е назначила, даже самият Путин.Честито още веднъж.
122
6
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До всички които си мислят че ще има контра настъпление. Където и да се случи това действие ще е равносилно на самоубийство на ВСУ. 1. Киев няма преимущество нито в стволна нито в РСЗО артилерия - ВСУ части ще са засипани със снаряди само да знаят РФ артилеристу къде са! 2. Нямат преимущаество в Авиация - всеки временен мост над всяка река по всяко време ще бъде унищожен от РФ - липса на логистика и медвак ще убива ВСУ. 3. Нямат ПВО руските Хеликоптери ще "жънат" класове бойна техника на ВСУ...
121
9
 
7
 
! Отговори
До умните преди 1 година
Да си имаш работа с Владимир Путин означава да подкрепяш военнопрестъпник. И да поемеш част от отговорността за престъпленията му. Тези, които очакват да продължат да правят бизнес с Русия както досега и да влизат в обичайните политически схеми, трябва да разберат, че тях вече ги няма.
120
10
 
15
 
! Отговори
До Долният преди 1 година
Ако Русия искаше да взривява някой язовир то това очевидно щеше да бъде Киевското водохранилище а не Каховка ! Защо да взривява Каховка и да лиши от вода Крим и АЕЦ Запорожие ? Плюс наводнен ляв бряг на Днепър който е руски и потопени руски отбранителни позиции ? Много по изгодно за Русия е да бутне язовира над Киев и да удави бандеровците без никакъв ущърб за Русия. Нали ? Ха сега си отговори сам КОЙ има интерес да взриви язовир Каховка ? Кой сам си призна че е готов за саботажи в Русия. А ?
119
15
 
10
 
! Отговори
ТЕРОРУZZИЯ преди 1 година
пак показа на целия свят че са просто едни убийци на жени и деца.
118
6
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Разследване !? Значи не си сигурна кой е причинил това, а това значи че може и да е човекът от съседния ти кабинет!Само че това не е да ти се наводни стаята от съседа ти, това е нещо друго!Тук наводнените площе ще станат пустини може би ....завинаги!Отговорност ....не, няма такова нещо! Човекът със своята алчност, лакомия и простотия е поел риска да ....си отреже клона, на който седи!
117
12
 
8
 
! Отговори
До Путинярите преди 1 година
аб..е и...д..оти... Още през 2014 Украйна спря водата на Крим. Защо биха си взрвили язовира точно сега? Вие нормални ли сте? Този акт на тероризъм е по нареждане на джуджето. За да забави украинското контранастъпление.
116
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До155.А защо Русия да не се защитава.Тя си има достатъчно,за да накара урките да я гонят ,щото те са на зор.Така се дават по-малко жертви.Така и генерал Вазов е разбил англичаните при Дойран.Нещо не си наясно с военната тактика май .Като накараш.противника да те атакува значи си в печеливша позиция вече и можеш да ги опукаш по този начин още повече когато противника ти няма никакво превъзходство в техниката.
115
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби кво стана с големите съветски оръжия,? Вече се защитавате, А :)) А сега си представи срещу вас могъщия Райх и без сегашните ракети.... ебсолютна 0 сте.
114
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Путинландия *** 1. Акво под ХИМАРС сложиш всички системи западни и СССР/Украински с обсег до 80км тогава да взривени са 96 от над 400(със СССР Смерч и Ъкраинските Влъкви)