Конвой между оста Москва и южните райони, контрол по пътищата заради "Вагнер"

В Ростов отмениха всички мероприятия
Обновена: 24 юни 2023 09:14 | 24 юни 2023 09:12, Росен Стойчев
145
Конвой между оста Москва и южните райони, контрол по пътищата заради "Вагнер"
Снимка: БГНЕС/EPA

Администрацията на южната руска Воронежка област призова жителите да избягват магистрала М-4 свързваща Москва с южните региони на страната, тъй като по нея се придвижва военен конвой, след като лидерът на частната наемническа група "Вагнер" намекна, че планира да отстрани военното ръководство на Русия, предаде Ройтерс.

Администрацията съобщи в канала си в "Телеграм", че ситуацията е под контрол и че са предприети мерки за осигуряване на обществената безопасност.

В Москва се провеждат антитерористични мероприятия, въведен е допълнителен контрол по пътищата, предаде ТАСС, като се позова на кмета на столицата Сергей Собянин.

"Във връзка с постъпващата информация в Москва се провеждат антитерористични мероприятия, насочени към засилване на мерките за сигурност. Въведен е допълнителен контрол по пътищата. Възможно е ограничаване на провеждането на масови акции. Моля, бъдете съпричастни към предприетите мерки", написа той в канала си в "Телеграм".

Още по темата

Областният управител на Московска област Андрей Воробьов съобщи, че в Подмосковието също се провеждат антитерористични мероприятия и са възможни допълнителни проверки по пътищата в южно направление.

В цялата Московска област са засилени мерките за сигурност, а ситуацията се контролира от правоохранителните органи и от Федералната служба за сигурност, поясни губернаторът в своя канал в Телеграм.

Властите на Ростовска област са инструктирали администрацията на град Ростов на Дон и службите за поддръжка на живота да предприемат мерки, за да запазят функционирането на всички градски системи, съобщи губернаторът на Ростовска област Василий Голубев.

"Дадох необходимите указания на градската администрация на Ростов и службите за поддържане на живота в Ростов да предприемат необходимите мерки, за да поддържат нормалното функциониране на всички градски системи. Държим въпроса под контрол и редовно слушаме докладите. Още веднъж моля жителите на Ростов да не напускат излишно домовете си и да не идват в центъра на донската столица", се казва в негово съобщение, публикувано в "Телеграм".

Малко след това губернаторът на Ростовска област заяви, че са отменени всички запланирани масови мероприятия в Ростов на Дон. Въвежда се и нова организация на транспорта в града заради усложнената обстановка, съобщава градската управа./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Русиярешениедействия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие още малко и ще изкарате, че в Русия има военно положение. Развинтено въображение. Цяла сутрин по телевизиите го развинтват, гледайте да не падне гайката от винта.
68
3
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Путин избяга преди обед от Мацква със самолета си. Чекаме развръзката на тридневната специална операция.
67
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киев обвини Запада за провала на своята "велика контраофанзива". Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк истерично заяви, че въоръжените сили на Украйна не са постигнали успех поради бавните доставки на оръжие. Например, докато Киев убеждаваше партньорите си да дадат оръжия, Русия създаваше отбранителни линии и системи за минни полета. Освен това Подоляк стана по-смел и тропна с крак на западните домакини, като каза, че контранастъплението не е нов сезон на шоуто Netflix, така че няма нужда да "чакате действие и да купувате пуканки".
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По време на СВО е ликвидиран лвововският Бандер от УНА-УНСО Сугаченко Руслан. Участникът в грузинско-абхазкия конфликт (1992-1993 г.) е награден с орден от парламента на Грузия. По време на АТО се бие в състава на националния батальон Айдар. Националистът беше смъртоносно ранен, след което почина в болница на 20 юни.
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Няколко мощни украински бригади" изчезнаха по време на офанзивата Forbes. Западните медии пишат, че 117-а механизирана бригада е записана сред "загубите". 37-а бригада морска пехота остана без няколко колесни бронирани машини АМХ-10РК край Велика Новоселка. Бойна група от 33-та механизирана и 47-а десантно-щурмова бригада затъна в минно поле южно от Малая Токмачка и изостави там "няколко дузини от най-добрите си танкове и бойни машини".
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До totiмечти....мечти.......
63
3
 
6
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
MNOGO SI MISLя-ДАЛИ РУСКИТЕ ВОЕННИ НЯМА ДА САБОТИРАТ И ОБЪРНАТ ПУШКАЛАТА СРЕЩУ ПУТИН И ТОЯ АГРЕСОР /ПОСЛЕДНИЯ/НА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН С ,,ВОЕНЕН ПРЕВРАТ''!!
62
8
 
35
 
! Отговори
Аз ви казах сто пъти преди 10 месеца
В държава с частни армии се "получават такива неща", но русофилите слушат ли. Предпочитат да се увиват в лъжите на Путин и да си затворят очите за ставащото в реалния свят.
61
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да се надяваме, че десантчиците в Москва няма да стрелят срещу Вагнер, а ще се ъединят към него. Въпросът е какво ще правят другите частни армии...
60
5
 
28
 
! Отговори
Сега ще протестираме преди 10 месеца
ли срещу руските бежанци ? Дайте да се разбереме . Аз не искам безплатно да седят по хотелите
59
16
 
8
 
! Отговори
КуКлус преди 10 месеца
Светът се е побъркал ....вижда се че има спешна нужда от ядрен рестарт ! Войната отдавна е превърната в бизнес .......
58
4
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 10 месеца
Пригожин ще превземе Русия със свойте 20-25 000 пандизчии :) Наполеон и чичо Адолф боб да ядът пред Гената !
57
6
 
27
 
! Отговори
Западняк преди 10 месеца
До евро-атлантик. Хе-хе-хе, ей ама страшно е да си тежко зомбиран русофил. Довчера величаехте ***...кин, сега се дръвчите с Пригожин как бил още по-велик диктатор и ще размаже запада. После ще се появи някой друг, уж още по-силен диктатор, и така до безкрай. Болни мозъци.
56
4
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Да, да всичко е фалшива информация! Няма страшно! Ама защо е това шашкане? Между другото какво става на фронта? Вагнер, мачка ли?
55
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А,това си се очакваше.Западните интриганти си мечтаха за нещо такова още от началото.Явно са бутнали пари на Вагнер.Всички да спират тази безумна война най-добре.Да сядат на масата за преговори!Светът тотално полудя.
54
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ни остава нищо друго, освен да очакваме нова "Октомврийска революция" в Русия!
53
17
 
3
 
! Отговори
Алов преди 10 месеца
Ще пуснат малко _зарин като терористите в централата на Вагнер и за 2 часа ще приключи, Чичо САМ е бутнал някой милиард
52
17
 
6
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 10 месеца
Пригожин - търговецът на смърт ....ако замести Путин .....тежко и горко на Европа и не само ! Тогава ще видите какво е агресор !
51
4
 
13
 
! Отговори
Предложение преди 10 месеца
Китай да вкара един милион войници в Сибир с цел умиротворение и предпазване на Зад-уралието от кръвопролития.
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко е вярно! Ростов е под пълен контрол на Вагнер и Пригожин. Приветствани от местните вкл полиция. Наборната армия се е оттеглила без да се меси. Има видео с изказване на Пригожин от Щаба на СВО. Както се казва, на лъжата краката са къси! Цялата война на Русия срещу Украйна е на основата на една лъжа. Всичко си идва на мястото.