Лукашенко: Не правете от мен, Путин или Пригожин герои

Според лидера на Беларус, ако Русия рухне, всички ще загинем
27 юни 2023 14:18, Нели Христова
78
Лукашенко: Не правете от мен, Путин или Пригожин герои
Снимка: БГНЕС

Ако Русия рухне, всички ще останем под отломките, всички ще загинем. Това заяви беларуският лидер Александър Лукашенко.

Той заяви, че е наредил на армията си да бъде в "бойна готовност" по време на бунта в съседна Русия, воден от главатаря на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин.

"Издадох всички заповеди за привеждане на армията в пълна бойна готовност", заяви Лукашенко в коментар, разпространен от държавните медии, след като на дългогодишния авторитарен лидер бе приписана заслугата да договори прекратяването на краткотрайното въстание на Вагнер.

По думите на беларуския лидер кризата между Вагнер и руската армия е било лошо управлявана.

Президентът на Беларус започна церемонията по връчване на генералските пагони в Двореца на независимостта. По време на речта си той заяви, че се е подготвял за война в продължение на 30 години и затова сега беларусите са в мир.

Президентът смята, че днес заплахата от нов глобален конфликт е по-близо от всякога. Според него "се опитват да ни заблудят за истинските намерения и планове на колективния Запад", но вместо това се налага западният ред. Като едно от проявленията на това той посочва новата вълна на разширяване на НАТО и засилването на военния потенциал на страните от блока.

"Нашата страна, целият ни регион, отново се опитват да ги разрушат, да дезориентират хората. Опитват се по всякакъв начин да нажежат обстановката и да ни наложат своите правила, да установят своя ред. Ред, при който няма да има нито наши държави, нито наши народи", заяви президентът по време на церемонията по връчване на генералските пагони в Двореца на независимостта. "Моята позиция е следната: ако Русия рухне, ние ще останем под отломките, всички ще умрем", добави Лукашенко.

"Няма да скрия, че беше болезнено да гледам събитията, които се случиха в Южна Русия. Не само за мен. Много наши граждани ги приеха присърце. Защото отечеството е едно", заяви президентът на Беларус.

Лукашенко нарече своята "родина от Брест до Владивосток“. "Това е земята, свободата и нашият народ, който живее тук. Историята помни: беларусите знаят как да защитават земята си. Ние сме били и ще бъдем по-силни от всяко предизвикателство", обеща беларуският президент.

"В никакъв случай не правете от мен герой, нито от мен, нито от Путин, нито от Пригожин, защото ние изпуснахме ситуацията и после си помислихме, че тя ще се разреши от само себе си, но тя не се разреши... И двама души, които се сражаваха на фронта, се сблъскаха. В този случай няма герои", каза беларуският президент.

Според него най-лошото е, че "ако имаше сътресения, Западът веднага щеше да се възползва от тях“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джуджето ограбва руснаците брутално, както никой друг руски управник досега...
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пpocтотията на русофилите е необятна като Вселената...
62
0
 
2
 
! Отговори
Умен Лукчо преди 10 месеца
Лукавенко виж как рухна Южна Корея като ги превзе запада. А Северна защото са приятели с Русия направо процъфтя, та чак върза.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма как да не се съгласим, че ако бяха се случили по-продължителни и по-кръвопролитни сътресения, западът веднага щеше да се възползва от тях.
60
6
 
5
 
! Отговори
КаскетЯ преди 10 месеца
"Моята позиция е следната: ако Русия рухне, ние ще останем под отломките, всички ще умрем" Прав си тавариш : това важи за всички диктатори които се охраняват от късокракия диктатор!
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако Русия рухне, всички ще загинем. Това се знае от всеки средно интелигентен човек. Но слугите на РОГАТИЯ не са дорасли да видят истината или получават жълти парици и се мислят за големи умници.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Герои не сте и тримата!Но като клоуни, успяхте!
57
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
спокойно знаем, че не сте герои.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До 57ми Тоя показател, нали знаеш какво го очаква - хиперинфлация. Щото и в Турция допреди 6-7 години можеше да си купиш много неща. Няма как да произвеждаш по-малко, а да имаш повече в устойчив план. Означава, че цените са регулирани и няма пазар. А няма ли пазар, пропадането е предизвестено.
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До до 9Ами с какво да измерваме? Примерно с колко хора си отидоха заради глупостта на литъл путин?
54
0
 
5
 
! Отговори
До 57ми преди 10 месеца
Може би по-добър показател е какво може да се купи със средната заплата, например килограми месо и литри бензин.
53
3
 
8
 
! Отговори
До до 9 преди 10 месеца
Минск не е Багдад и беларуската армия не е иракската. Виие дето измервате технологичното и икономическо развитие на една страна в това какви коли е създала и силата на една армия в това колко самолетоносача има сте меко казано не умни.
52
4
 
6
 
! Отговори
до 57 преди 10 месеца
При това Русия е изключително богата на суровини. Колко трябва да си глупав с такива природни ресурси да изостанеш след България.
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България е на 60 то място за 23та година по БВП - 14 893 долара на човек, Русия е на 63то място - 14 403, Беларус на 86то - 7, 944. Няма друг емпиричен показател освен БВП на глава, защото той остойностява всички стоки и услуги. Има разбира се и други социологични анкети - коефициент на щастие на субективно усещане, но и там Русия е назад.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя пък се взе на сериозно, хахахахахаха. Единствената причина да си президент на Беларус е, че Путин иска да си президент на Беларус. В момента в който свършиш да си потребен ще полетиш от някой прозорец или ще изпиеш един чай с полоний.
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То, ссср-то беше по-голямо от рф и рухна, но не бяхме погребани под отломките му. Вярно, цапаросаха мнозина и бе-ка-***-то чак стана бйе-сйе-пйе. Като цяло, обаче, за нас от тогава стана по-добре! Ако рухне русията, може и да се оправим напълно!
48
7
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 10 месеца
То пък едно щастие в Русия, направо да умреш.
47
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пишете по често статии за средната заплата в Русия,за цените по магазините,напълно безплатното образование и здравеопазване в Русия и Беларус.Освен това трябва да има статии и за цените на парното през зимата там,за да се образова родният русофоб който си брои стотинките в България за ситуацията там.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 43. Папагал.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 43. Ти с цифри ли живееш или с хора, общество, народ, приятели ? БъВъПъ-то дето го научихте, че съществува след "прехода" и постоянно го каканижете няма нищо общо със щастието на хората.