Путин: Превърнаха зърнената сделка в политически лост

Западът я ползва за шантаж
19 юли 2023 23:20, Стела Стоянова
105
Путин: Превърнаха зърнената сделка в политически лост
Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини западните страни, че са превърнали прекратената сделка за защита на износа на украинско зърно през Черно море, която облекчи страховете от продоволствена криза, в политически лост, предаде АФП.

„Вместо да помогне на страните в реална нужда, Западът използва зърнената сделка за политически шантаж и... я превърна в инструмент за обогатяване на транснационални корпорации и спекуланти на световния пазар на зърно“, каза Путин на правителствено заседание.

Още по темата

Москва от месеци се оплакваше, че свързаното споразумение за разрешаване на износа на руски храни и торове не е било спазено.

Путин каза, че Русия е показала "чудеса на уравновесеност и толерантност", като е удължила сделката няколко пъти, пише БГНЕС.

 

Малко по-рано Русия обяви, че ще третира като враждебни корабите, които  ренасят стоки до украински пристанища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Путинзърнена сделка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
11
 
! Отговори
Politici преди 10 месеца
Да припомним че спорът между Полша и Германия за ремонт на танкове е в цената.По тарифа за цялостна първоначална диагностика на танк Леопард в Германия цената е 12 000 евро , а Полша настоява за 100 000 евро ,което предизвиква сериозно възмущение в германските преговарящи.Хаха , поляците опитват здраво да печелят от смъртта на малoyмните укронацисти
51
4
 
5
 
! Отговори
Politico преди 10 месеца
Ситуацията се усложнява от бюрокрацията и политическите реалности във всяка отделна страна, пише Politico, като припомня, че Берлин и Варшава все още не са решили да създадат център в Полша за ремонт и поддръжка на танковете Leopard, доставени на Украйна.
50
6
 
6
 
! Отговори
Politico : преди 10 месеца
Отбелязва се, че Украйна отдавна се тревожи за състоянието на много оръжейни системи, прехвърлени ѝ от складовете на САЩ и съюзниците, тъй като някои от тях пристигат в състояние, изискващо ремонт. Освен това Украйна е принудена да изпрати оборудването си за ремонт в страни като Полша и Чехия, след което оръжията "тръгват на дълъг път обратно, отбелязва Politico.Контранастъплението се оказа трудно за въоръжените сили на Украйна и, наред с други неща, доведе до загуба на някои американски бойни машини на пехотата Bradley и повреди на германските танкове Leopard, припомня вестникът
49
4
 
12
 
! Отговори
САЩ преди 10 месеца
"Фокусът вече няма да е в ърху нови оръжия , а ще се концентрираме върху ремонт на вече предадените на Украйна "Нещо май свиваме разходите , а ?!!
48
6
 
11
 
! Отговори
Ухаххайа преди 10 месеца
И тази нощ.фантастипна заря над Одеса !!!Няма вече прошка за укронацистите , ще бъдат изтребени !
47
4
 
6
 
! Отговори
Мдя преди 10 месеца
През изминалата селскостопанска година Украйна е произвела около 55 милиона тона зърно, износът възлиза на 47 милиона тона, от които пшеница - 17 милиона тона. А Русия е събрала 156 милиона тона зърно миналата година и е изнесла 60 милиона тона, от които 48 милиона тона бяха пшеница", каза Путин.Президентът подчерта, че делът на Русия в световния пазар на пшеница е 20%, а делът на Украйна е под 5 процента.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 72...Веднага ще го ликвидират по скоро.
45
11
 
13
 
! Отговори
На преди 10 месеца
100 километра от Одеса не може да припари нито едно руско корито... Иначе тръгва към крайцера Москва...
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 69.. Ще ти кажа, ама веднага ще го изтрият..
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 54...."Танкерите с украинско зърно се ескортират от турски (натовски) военни фрегати" и как виждаш натовски кораби да припарят на руска акватория без да бъдат изпарение, бе пидалино...
42
8
 
7
 
! Отговори
Дон Кикот преди 10 месеца
Другари къде се е скрило Пулерчето?
41
7
 
8
 
! Отговори
4 преди 10 месеца
5. Чуждите системи за ПВО IRIS-T и други западни оръжия не са използвани по време на ракетната атака срещу Одеса. Това предполага, че съвременните системи за ПВО се опитват да пестят и боеприпасите за тях се спестяват усърдно.
40
7
 
10
 
! Отговори
3 преди 10 месеца
4. Дори авиацията и сателитите на САЩ и страните от НАТО, които предоставят на украинските въоръжени сили цялата оперативна информация за изстрелванията и за дейността на авиацията на руските ВС (тези данни се виждат ясно на изображението от украинския "Вираж-планшет"), не можа да помогне за прехващане на ракети и БЛА "Геран-2".
39
7
 
10
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
3. Ракетите и безпилотните самолети, използвани в нощта на 18 срещу 19 юли, са само оперативен резерв, който руските войски използват незабавно. Тоест, то е вече разгърнато и готово за битка. Може само да се гадае какво ще се случи с военните съоръжения на ВСУ, ако се използват двойно-тройно повече ракети и безпилотни самолети.
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сладков: "ХАРКОВ МОЖЕ ДА БЪДЕ СВОБОДЕН ПРЕДИ ЕСЕНТА? Мое предположение, съгласен съм, че е смело и е направено не от нашите атакуващи отряди, а от Донбас, но... Защо Украйна напуска този град толкова бързо? Защо толкова "тормозим" отбраната на този първоначално абсолютно руски град, сега под контрола на ВСУ?Защо Киев разпространява данни за огромните руски сили в купянското направление и плюс това как да обясним успехите си в краснолиманското направление? Съгласете се, интересна ситуация се развива, когато Харков може просто да бъде заобиколен от всички страни."
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т-80БВ на въоръжените сили на РФ в горите край Кременная. На танка е монтирана "козирка", а отстрани са монтирани самостоятелно направени решетъчни екрани. Козирката е заварена рамка и сдвоени ъглови листове, както и две сгъваеми мрежести врати над стрелеца и командира.
36
10
 
7
 
! Отговори
ало ало преди 10 месеца
ало, киевски фашисти, цяла нощ ли спахте в бомбоубежища и мазета - е, така няма да стане контрата! ще ядете хурката!
35
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Танкерите с украинско зърно се ескортират от турски военни фрегати русофили *** и мyxлясали... и джуджето не може да ги пипне...
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толерантност, евроатлантически еднорози. Не кълнете като дърти ***:)
33
8
 
11
 
! Отговори
да преди 10 месеца
отдавна трябваше да го направиш това - с корабите натъпкаха украйна с оръжие, кой ти мисли за зърно, да видим сега наште БТР с какво ще ги закарат - на ход не може, трошат се след 50 км.!