Грозев: Трябва да се направи протест против включването на българите в "Миротворец"

Според него риск за тях все пак няма
23 юли 2023 20:29, Нели Христова
137
Грозев: Трябва да се направи протест против включването на българите в "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

"По принцип съм съгласен с президента Радев, че трябва да се направи протест против включването на българските граждани в този сайт, както направиха и немските, и френските власти", каза журналистът Христо Грозев пред bTV.

Според него обаче трябва да се прави разлика между включването в такъв огромен списък, създаден на недържавни начала, които нямат възможността да използват репресия и насилия, за да бъдат таргетирани включените в него, и др. списък, в който държавата посочва лице като враг на народа.

Според него, риск за включените в списъка българи, има от това, че тяхната личност ще стане публична. "Но не виждам риск държавата Украйна да се задейства и да тръгне да търси тези хора", допълни още той.

"Сайтът се появи средата на 2014 г., няколко месеца след анексията на Крим. Зад него стоят група публицисти, които започнаха да вкарват имена на заподозряни от тях в причастия към инвазията и в колаборации с руските окупационни власти  украински граждани. Списъкът през годините нарасна до 290 хиляди души", разказа Грозев.

Всичко, което се вкарва в този сайт, минава през т. нар. панел - група анонимни доброволци, които трябва да гласуват всички "за" включването или невключването на определен човек в този списък.

"Сайтът е с много спорна репутация, от една страна, бива използван за легитимни цели като разследвания от страна на охранителните органи в Украйна, където могат да намерят най-голямата база данни от снимки и копия на паспорти на хора, които участват например в незаконни действия", обяснява той. Там има и четирима българи, осъдени за това, че са участвали във военни действия в Украйна на страна на проруските сепаратисти през 2015 г. "Но, от друга страна, се включват лични данни на членове на семействата, което е неприемливо".

Това не е държавен сайт, твърди още Грозев. Според него, в сайта се включват лица, които не са доказани престъпници, което е проблемно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тъжно е че не мога да ти сложа дислайк макар че и него не заслужаваш.
97
3
 
1
 
! Отговори
Тъжно е преди 9 месеца
Че има война, но за България това е шанс за....1. Да се намали зависимостта ни от русия, която изцежда резурси ни и ни прави бедни 2. Да изплуват всички знайни и незнайни агенти и четирихилядници , ето сега се появи и този борец.. Грозев... 3. Да се отслаби Русия и тя да има повече проблеми, за да остави на мира света. 4. Украйна да стане бариера между цивилизацията и азиатските крепостни. ТАКА И ЩЕ СТАНЕ....
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко одуха путюПРОСТАКЪТзаИДИОТСКАТАсиВОЙНА. Включително живота на половин милион войници и граждани, много загинаха от болести и немотия. Повече от 10 милиона емигрираха от 2014 досега. БОГ ДА ДАДЕ ПРАВОСЪДИЕ, защото ХОРАТА СЕвидиотиха и загубиха чувство кое е правилно и кое е погрешно !
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дронове Удариха Москва по военни учреждения, за да пробват ефективна ли е противоовъздушната отбрана на Москва. ГОЛА ВОДА СА И КАЛ В УШИТЕ ! Съборен е покрив на триетажна сграда и частично изгорели 2 последни етажа на остъклен небостъргач. Справка и снимки ютюб на руски независимите медии.
94
2
 
5
 
! Отговори
Калейдоскоп преди 9 месеца
Кой е Грозев:Той е агент на MI6, провалил се с "гръм и трясък" в Украйна, при опитите му миналата година да вербува руски пилот на изтребител СУ-57 от петто поколение срещу 1 000 000 долара и да го приземи на летище на НАТО в Румъния или Полша.Сега се крие някъде в "миша дупка" защото руското ГРУ го търси,заради издадена срещу него заповед за арест от руските власти.И сега същия този ***, седнал да дава акъл на околните . . .
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сайтът "Миротворец" не е толкова проруски или проукраински. Самият факт, че побързаха да вкарат в него Елена Йончева, означава, че се играе в полза на ОГРОМНИТЕ БЪЛГАРСКИ КОРУПЦИОНЕРИ, КАКВИТО СА НАЙ-ВЕЧЕ БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ. Самият сайт не е кой знае какъв фактор. Най-лошото е, че повярвахме на личности като Петков, Бориславова, Иванов, Атанасов, Цонева, Мирчев, които ни излъгаха фронтално, че уж щяли да правят съдебна реформа, да борят корупцията и купища още лъжи.
92
3
 
4
 
! Отговори
Войната преди 9 месеца
Явно върви зле за руснаците. Доказателство...активизираха си всички агенти,дори и най прикритие,дори и резидента-президент се активира и Грозев и оная 49 г. мома .....
91
3
 
4
 
! Отговори
урката е бясно куче преди 9 месеца
хапе и лае по всичко - трябва да се приспи! Ама краварите го нарочно го ръчкат срещу мечока!
90
0
 
7
 
! Отговори
Кой е Христо Грозев преди 9 месеца
Името на Христо Грозев стана публично известно в България през 2010-а, когато заедно с Любомир Павлов, Огнян Донев и Карл Хабсбург (с пети съдружник германеца Даниел Руц) купиха пресгрупата "24 часа", "168 часа"и "Труд". Неофициалната цена на сделката е 40 млн. евро. Няколко месеца по-късно съдружниците влязоха в остър конфликт като се стигна до издаване на обезпечителна заповед в полза на Христо Грозев, с която бе наложен запор над имуществото на "Труд", "24 часа" и печатната база. Имал е гръб.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 91 - Вдигай се от дивана с една сопа - *** я изгони! Нали си много як
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И тоя ли лампур - за политик се глАси ?!
87
0
 
3
 
! Отговори
Нека позная, преди 9 месеца
този не е в миротворческия списък, защото Путин го дебне! :D
86
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 месеца
Мисля че Грозев има участие в този сайт на Украйна . *** винаги ще се раждат за пари .
85
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първо изгонете Митрофанова , пък послепротестирайте колкото искате за каквото искате
84
0
 
9
 
! Отговори
Имашито Наракава преди 9 месеца
Другарят Грозев най-напред да внимава на коя тайна служба да се кланя по приоритет , та да не го намерим и него паднал по някакви стълби ...
83
15
 
3
 
! Отговори
да ама не преди 9 месеца
рУСИЯ ВЗРИВЯВА ВОЕННИ ЦЕХОВЕ И СКЛАДВЕ И УБИВА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ НО ТОГАВА копейкаджиите не протестираха а тайничко ръкопляскаха.
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 67 - Едното извинява другото :)
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами и ние да включим украинските навлеци по морето дето втора година ги изхранваме на Ол Инклузив в списък за поразреждане. То бива наглост от тия неблагодарни хора, ама ни писна от това съчувствие към ***.
80
13
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 9 месеца
трооолче глуповато---твърдиш..... 14000 души убити от украинци, а досега колко убиха руснаците, колко са руските жертви ........стотици хиляди.....
79
1
 
8
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Човекът разбира от списъци!