Путин: Контранастъплението на Украйна се провали

"Вагнеровците" притискали Лукашенко, искали да тръгнат срещу Варшава
Обновена: 23 юли 2023 15:51 | 23 юли 2023 15:42, Нели Христова
209
Путин: Контранастъплението на Украйна се провали
Снимка: БГНЕС

Рекорден брой чуждестранна техника е била унищожена през изминалото денонощие по време на специална операция, съобщи Владимир Путин по време на разговорите с беларуския му колега Александър Лукашенко в Санкт Петербург. По негови данни над 15 танка "Леопард" и над 20 американски бойни машини за пехотата "Брадли" са били унищожени само в едно сражение. "Може би толкова много чужденци не са били унищожени за един ден“, съгласи се Путин. Той добави, че "от другата страна работеха части, напълно оборудвани с чужда техника".

Путин добави, че украинските жертви от началото на контранастъплението на 4 юни вече надхвърлят 26 000 убити войници.

"Що се отнася до чуждестранните наемници, те също търпят значителни загуби. Поради своята глупост. Във всеки случай обществеността на страните, чиито правителства изпращат хора в зоната на военните действия, обществеността на тези страни също трябва да знае какво се случва там. И ние ще доведем това до знанието на хората, така че те да оценят действията на своите управляващи", каза още Путин.

Преди това Путин обяви провала на контранастъплението на Киев. "Няма контранастъпление", каза беларуският президент Александър Лукашенко по време на разговора, а Путин уточни: "Има, но то се провали".

На свой ред Александър Лукашенко каза, че „вагнеровците“ го притискали, защото искали да тръгнат срещу Варшава. "Може би не трябваше да го казвам, но ще го кажа. Вагнеровците започнаха да ни притискат: "Искаме срещу Запада. Разрешете ни." Казвам им, защо ви е да тръгвате на Запад? "Ами отидете на екскурзия във Варшава, в Жешув", каза беларуският президент на срещата с Путин. "Държа ги в центъра, както се договорихме, Беларус не би искал да ги премести оттам, защото настроението им е лошо. И трябва да отдадем дължимото, те знаят какво се случва около съюзната държава. Това (го казвам) така като щрих", добави той.

Лукашенко заяви още, че предоставянето на украински земи на Полша е неприемливо и обеща подкрепа за Западна Украйна, ако тя поиска помощ. "Отделянето на Западна Украйна, разчленяването на Украйна и прехвърлянето на земи на Полша са неприемливи. И ако западното население на Украйна има нужда от това, ние, разбира се, ще ги подкрепим. Моля ви да обсъдите и помислите върху този въпрос. Естествено, бих искал да ни подкрепите в това отношение. Ако има такава подкрепа и Западна Украйна поиска тази помощ, ние, разбира се, ще предоставим помощ и подкрепа на западното население в Украйна. Ако е така, ние ще ги подкрепим по всякакъв възможен начин", увери той.

Лукашенко показа и карта за прехвърляне на полски военни части до границите на съюзната държава. Той отбеляза, че "една от полските бригади сега се намира на 40 километра от Брест, друга е на около сто километра от Гродно" предадоха беларуски медии.

Владимир Путин се срещна с най-близкия си съюзник Александър Лукашенко, за първи път, откакто последният помогна за сключването на сделка за прекратяване на бунта на бойци от частната компания "Вагнер" в Русия миналия месец. Видео, публикувано в неделя от пресслужбата на Лукашенко, показва как двамата дългогодишни лидери пристигат заедно в Константиновския дворец в Санкт Петербург преди планираните разговори. Двамата обсъждат и проблемите на сигурността в Източна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин думнал и най голямата църква в Одеса. Сигурно е решил да накара и Бог да се страхува от него.
145
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Я, жужака се е показал извън бункера си :D
144
2
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 10 месеца
До Украински снайперист: Путин преди време посети Мариупол и на улицата говори с жители на града.
143
7
 
7
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 10 месеца
До Анонимен 145: Православната църква в Одеса е улучена от украинска зенитна ракета. Не им е за пръв път на уккронацистите да пропуснат целта е да уцелят със зентитната си ракета я жилищен блок, я обществена сграда. И след това разбира се приписват всичко на руската армия. Който иска, да вярва.
142
7
 
6
 
! Отговори
Украински снайперист преди 10 месеца
Дедо Путин, излез от бункера, Русия спечели войната, а Украйна е денацифицирана.
141
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
140
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПУТИН АНТИХРИСТА ДНЕС БОМБАРДИРА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА В ОДЕСА И НИКОЙ ПРАВОСЛАВЕН НЯМА ДА ПРОСТИ ТОВА ПОРЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ПРОКЛЕТ ДА Е ИЗЧАДИЕТО АДОВО
139
5
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 10 месеца
Ами провалят се защото всичко което се праща и се планира се съобщава публично навсякъде и онези гадове вече знаят какво да направят и тук е така трябва да има заблуждаващи информации какво се предприема
138
8
 
18
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Мой близък живее в Украйна и ми казва че Русия е много силна и Украйна е на ръба, не знам какво четете къде влизате ама той не ме лъже, и поне малко уважение 500г бяхме под Турско робство, Българина е мръсен предател това е.
137
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
136
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПУТИН АНТИХРИСТА ДНЕС БОМБАРДИРА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА В ОДЕСА И НИКОЙ ПРАВОСЛАВЕН НЯМА ДА ПРОСТИ ТОВА ПОРЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ПРОКЛЕТ ДА Е ИЗЧАДИЕТО АДОВО
135
22
 
14
 
! Отговори
NEW рашизъм преди 10 месеца
Интересно защо в страните, които руснаците претендират че исторически им принадлежат, толкова много мразят Русия? Защо хората там не ги чувстват като братя освободители, а като врагове?Украйна, Финландия, Швеция, Полша....само българските русофили изпадат в телешки възторг при споменаването на Русия.
134
3
 
4
 
! Отговори
The one преди 10 месеца
Тия двата добре се бъзикат 🤣
133
2
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 10 месеца
Батката е велик!
132
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама тя започнала ли беше...
131
12
 
26
 
! Отговори
аз преди 10 месеца
А пък аз не мога да разбера как може хора които смятат себе си за нормални и демократи да подкрепят като цяло тези които вероломно нападнаха Сърбия Афганистан и други подобни а в частност и режима на зеленски подвасален на САЩ които както Меркел каза по Примера на Хитлер сключиха минските споразумения без намерение да ги спазват а с цел да имат време да се въоръжат и подготвят за война и продължаваха да избиват хиляди дечица и цивилни руснаци в района на Донбас 2014г.
130
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 133 Абе кой го интересува Путин и Русия бе заблуден Не ме интересува и това е проблема,Отивай си в Украйна с твоите убеждения и не ни занимавай с глупости.
129
20
 
10
 
! Отговори
до русолюбците преди 10 месеца
Според вас, колко години още Путин ще бъден президент на Русия?Колко пъти ще промени конституцията СИ? дали накрая ще се обяви за ЦАР? мен такива въпроси ме вълнуват.Не мога да разбера как в 21 век, хората харесват един доказан диктатор? Може би защото не са живяли при тоталитаризма, или защото много щедро им плащат? но защо не си харчат рублите в Москва , а все гледат към изгнилия Запад?Ей такива въпроси ме вълнуват постоянно.Но какво да правиш, като има толкова амбуняци в нашата страна.Дори ру
128
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
До Анонимен116. Ами никога няма да ги имаш. Защото пари се изкарват с акъл а ти го нямаш.
127
4
 
10
 
! Отговори
до хиените преди 10 месеца
на юсей какво ида пишете против Путин никой не го интересува ! Всеки си има глава и решава сам и кой е черен и кой не !МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА че сте няколко хиени на хамерска помия и пишите дее и нощ ! Що се отнася до физическите данни то всичк велики са биле невисоки - Наполион . Хитлер , Сталин , НИКСЪН И Т.Н. А ВЪВ ФУТБЛА - МЕСИ. МАРОДОНА , КУБИЛЯС , ИВАН СТОЯНОВ И много други - така че заври в аспуха твоите мисли който са просто ЗЕРО