Песков: Русия може да се върне към зърнената сделка веднага

Трябвало да се спазят ангажиментите към Русия
56
Песков: Русия може да се върне към зърнената сделка веднага
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди днес пред журналисти руската позиция по отношение на черноморската зърнена сделка, като заяви, че Москва има готовност да се върне към нея "незабавно", но тя трябва да бъде изпълнена в тази част, която засяга Русия, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Песков също така каза, че руският президент Владимир Путин днес разговаря по телефона с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, чиято страна беше посредник в зърнената сделка заедно с ООН през юли миналата година, допълва Ройтерс.

Според агенцията Москва се отказа от сделката миналия месец, след като се оплака, че международната общност не е успяла да гарантира на Русия да може да изнася свободно своето зърно и торове като част от споразумението.

Запитан по този въпрос, Песков каза: "Русия, както президентът Владимир Путин вече сто пъти повтаря това, е готова незабавно да се върне към самата сделка. Не само към преговорите, но и към самата сделка. Незабавно е готова да (го) направи. Просто сделката трябва да бъде изпълнена в тази част, която засяга Руската федерация. До този момент това не беше направено", каза говорителят на Кремъл, цитиран от ТАСС.

Западът наложи санкции на Русия без да взема предвид нуждите на световната общност от храна, ръководството на ООН е наясно с това, добави Песков.

Износът на зърно и торове от Русия не е обект на западните санкции, но според Москва ограниченията върху плащанията, логистиката и застраховките са пречка за доставките./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
4
 
! Отговори
Франция преди 10 месеца
и Великобритания(от Великите сили) са вечните врагове на България...................не ми ги хвалете франсетата и ингелизите..................дори от САЩ сме виждали добро,но от Франция и Англия-само зло и катастрофи.............затова сега се радвам , когато африканците се осъзнаха и гонят франсетата...............рай за душата ми е това, да гледам как африканците гонят франсетата и развяват руски знамена!!!
26
3
 
2
 
! Отговори
Франция преди 10 месеца
все още краде злато, нефт, уран, диаманти от половин Африка...................но скоро и на това ще дойде края..................доказателство-последните събития в Нигер и още няколко африкански държави..............там руснаците отвориха очите на хората и сега алчните колонизатори и крадци от Париж ще бъдат изгонени..............идват тежки дни за Макарона и компания!!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тея партенки са за новите им африкански прееатели. Пригожин много обича черните, пише го на гърба му. Там е повече за удоволствие и по-малко бизнес.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде Байдане есминците в Черно море стига сте ги глезели те само от бой разбират като в Деер ее Зоор .
23
6
 
7
 
! Отговори
Russia преди 10 месеца
Русия си взе 20 % от територията на Украйна, включително Крим................в няколко африкански държави(виж какво става в Нигер) стана смяна на властта и там се веят руски знамена...............братята - африканци гонят крадливите и лъжливи колонизатори от Франция.................за мен това са доста добри постижения за руснаците!!!
22
7
 
8
 
! Отговори
Нигер преди 10 месеца
с руснаците ще цъфнат и вържат! Колкото Венецуела!
21
4
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Ручката империя е чао. Последни напъни от бункера, че са велики. Догодина реколтата около бункера ще е рекордна. Започват и ремонт на тоалетните. Сериозна работа.
20
5
 
7
 
! Отговори
оставете Русия преди 10 месеца
по-важно сега е какво става в Африка и Франция......................половин Африка скоро ще изгони крадливите колонизатори и ще им прекъсне достъпа до евтини ресурси..............злато, уран , диаманти, нефт .................африканците не са толкова глупави вече, осъзнаха се, искат контрол над собствените си територии и ресурси...............никой не обича крадливите и лъжливи колонизатори от Франция!!!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 18 Исках да кажа 30 милиона тона зърно в хамбарите от стара реколта . Основно жито и слънчоглед . Само царевица няма защото Китай изкупува всичката за да не купува от САЩ и неговите европейски колонии . А по света имаше суша и няма зърно . Русия има много .
18
6
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 месеца
ама тия руски ... наистина се мислят за велики .. нещо са се сбъркали..ха.ха
17
9
 
8
 
! Отговори
аха преди 10 месеца
На война като на война.................западняците предизвикаха и атакуваха Русия................ще страдат и невинни хора, за съжаление, в целия свят.................така е като се засягат интересите на глобална суперсила като Русия...............светът е взаимнообвързан сега!!Светът не е само Европа или само Северна Америка!!!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз имам 30 тона!
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия има 30 тона от стара реколта а трябва да освобождава място в хамбарите . По света реколтата е малка заради сушата а Русия има излишаци .
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не ме интерусува Зърното на усраина ! интересува ме от кв зор всеки поскъпва живота като станахме да дружиМ с ЮСЕЙ И НАТО ! Питам за при сканите руснаци ток и вода БЯХА по 0.02 лв а сега .... топлото поскъпна в 100 пъти !!! Къде е киро на кирия
13
4
 
6
 
! Отговори
Франция преди 10 месеца
сега е в шок и ужас..............след смяната на властта в Нигер, местните хора искат да си върнат независимостта и се осъзнаха, че франсетата са ги крали толкова дълго..............няма да има вече евтини злато и уран за Париж...............сега в Нигер и още няколко африкански държави се веят руски знамена!!!
12
4
 
4
 
! Отговори
?!? преди 10 месеца
Русия унищожи украинските пристанища, сега иска път за печалба от гладните Африкански народи
11
2
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеН-чо , ПУТИН ОСВОБОДИ ХЕРСОНСКА , ЛУГАНСКА , ЗАПОРОЖКА , ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ !!! ПУТИН ГИ ПРИСЪЕДИНИ ЗАВИНАГИ КЪМ РУСИЯ !!! ОТ 145 , СЕГА НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ Е 160 МИЛИОНА , ПЛЮС 5 МИЛИОНА БЕЖАНЦИ ОТ ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА !!! ТАКЪВ ЧОВЕК Е ГЕРОЙ , НЕ ТЕРОРИСТ !!! ТОВА СА САМО ФАКТИ !!!
10
4
 
6
 
! Отговори
Москва потъна преди 10 месеца
Наобиколили са се с убийци и терористи. Иначе народа до сега да ги е измел.
9
8
 
3
 
! Отговори
Историк преди 10 месеца
От 5 дни ви повтарям, че Кси нареди на Пу тлер да се върне до месец в зърнената сделка и сега ще търси начин да направи "жест на добра воля". Започна се с гъненето. Скоро ще сколасат.
8
5
 
4
 
! Отговори
еми що го данате тоя преди 10 месеца
кой го интересува какво си мрънка под мустак.ха.ха русия не е фактор- ДОКАЗАНО!