ЕС скочи срещу днешната присъда на Навални

Борел коментира, че новото наказание от 19 г. е "неприемливо"
4 авг 2023 19:58, Йоана Цонева
116
ЕС скочи срещу днешната присъда на Навални
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз определи като "неприемлива" днешната присъда на руския опозиционер Алексей Навални от още 19 години затвор, предаде "Франс прес". ЕС нарече присъдата политически мотивирана и за пореден път призовава за незабавното и безусловно освобождаване на Навални.

В края на "режисиран процес това произволно осъждане е отговор на неговата смелост да критикува режима в Кремъл", написа председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в "Екс" (бивш "Туитър"). "ЕС осъжда най-категорично (...) неговия арест, процеса срещу него и осъждането му по политически причини", добави ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в прессъобщението си, цитирано от АФП.

ТАСС цитира съдията по делото Андрей Суворов, че Навални е осъден на лишаване от свобода за срок от 19 години, които да изтърпи в колония със специален режим“, предаде БТА.

Осъденият е признат за виновен за създаване на екстремистка общност и участие в нея, както и за финансиране на екстремистка дейност, организиране на екстремистка общност, публични призиви за екстремистка дейност и въвличане на непълнолетни в действия, опасни за живота им.

Държавният обвинител беше поискал Навални да бъде осъден на 20 години затвор, добавя ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
13
 
! Отговори
гейовете скачат преди 9 месеца
винаги като ги натъпиш по мазол! Забавно!
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
браво напълно подкрепям.Дори Путин е станал мекушав
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Садистичното джудже не се вълнува от мнението на цивилизования свят .
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Европейският съюз определил като "неприемлива" днешната присъда на берлинския пациент. И какво следва. Видимо Президентът Путин трябва да се уплаши и да се предаде на Шарлю и на Акушерката.
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Навални му провървя в Русия, за същите провинения в кравария се полагат много по-сериозни наказания от руските. Там за държавна измяна и тероризъм е доживот, а може и смъртна присъда. В кравария също така сумират провиненията. При същите провинения, ако не е доживот, тоя индивид би получил 301 години, с възможност за обжалване след 99 години
2
3
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 месеца
"ТАСС цитира съдията по делото Андрей Суворов, че Навални е осъден на лишаване от свобода за срок от 19 години, които да изтърпи в КОЛОНИЯ със специален режим, предаде БТА." Познайте какво означава "КОЛОНИЯ"??? ГУЛАГ! Тоя го пишете безследно изчезнал. За предателите такава е съдбата!
1
5
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 месеца
Ми аре скачайте като хората ве, евроджендерасти на Русия заради тоя предател, к'во скачате само на думи? Те и санкциите ви му бяха на Путин през оная работа. Впрочем що не му налагате скоро време санкции на Вова, евроджендерасти? Нещо усетихте че няма смисъл, от тях, а? МУахахахахаххахахахахаххаа....