Русия държи 5 военни кораба в Черно море, единия с ракети "Калибър"

В Средиземно море пък имало 8 руски военни кораба
20 авг 2023 12:39, Елка Василева
116
 Русия държи 5 военни кораба в Черно море, единия с ракети "Калибър"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия държи пет военни кораба на бойно дежурство в Черно море, включително един военен кораб, въоръжен с до четири крилати ракети "Калибър". Това съобщиха украинските ВМС във фейсбук, предаде Укринформ.

Още по темата
„В Черно море има пет вражески кораба на бойно дежурство, включително един с крилати ракети „Калибър“, който носи до четири ракети, и един вражески кораб в Азовско море“, се казва в публикацията.

В Средиземно море има осем военни кораба на врага, включително два, въоръжени с до 24 крилати ракети "Калибър", пише още.

Командващият украинските военновъздушни сили Микола Олешчук по-рано каза, че скоростта на украинската контраофанзива ще се ускори, ако украинските военни самолети получат превъзходство във въздуха.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
ЗРК С-400(обсег до 400км) доказано свали Украински самолет на 217 км от позицията което е неофициален световен рекорд. ЗРК С-400 практически разположени в Крим могат да контролират 2/3 от въдушното пространство на Черно море (Крим - Варна 500км) (Крим - Входа на Босфора 500км)
88
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
Хорица вземете 10 последователни секунди помислете и след това ако щете се излагайте в Ефир. 1. РФ в Черно море има 8-10 кораба Клас МРК Буян с по 8 пускови установки за Ракети Калибър / Оникс / Циркон. Корабите клас МРК могат да се прехвърлят по вътрешните водни пътища до Черно Море от Балтика и Каспийско море ако е необходимо 2. Има 8 подводници клас Варшавянка 7 от които могат да ползват Калибри а веоятно и Циркони 3. В планините на Южен Крим има бункери с ПКР Монолит, Оникс и вероятно Циркон
87
5
 
6
 
! Отговори
До: 94, Дядо Либен преди 8 месеца
Абе човек, Русия ни е враг в момента и стреля нон стоп от тия кораби, завзема ни нашата акватория в черно море с "учения и т.н., а НАТО са наши съюзници... но ти се притесняваш от съюзниците ни, не от врага ни...интелект си, спор няма. Не знам как си целиш устата с лъжицата.
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските кораби не ме притесняват. Всичките ми притеснения идват от НАТО и натовските амбиции, америка да контролира Черно море.
85
5
 
3
 
! Отговори
маZkве флагманЪ преди 8 месеца
ги очаква :)
84
7
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Скоро ще разберем великите руски кораби колко добре се справят с ракети AGM-84 Harpoon на платформата F-16. Очаквайте много жестове за добра воля и сигнали за пушене на борда.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И за какво е им този кораб с ракети Калибър след като проверят чуждите кораби под чужд флаг возещи военна техника с оръжие и боеприпаси да ги думкат с ракети Калибър или да думкат държавата по флага й развяваш се на борда на чуждия кораб превозващ военния товар стоката на съвсем друга държава или няколко държави отправили своите военни стоки за четвърти държави получатели ползващи смесен транспорт окенски-морски-сухоземен-морски-океански по назначение.
82
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
5 руски черупки се влачат и БУМ, ЧЕРНО море ги глътна със шум
81
3
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 8 месеца
България трябва да се придържа към разработената под ръководството на проф. Медникаров от ВВМУ стратегия за отбрана на крайбрежието и териториалните води и няма да има никакви проблеми.
80
2
 
2
 
! Отговори
Светла Дикова преди 8 месеца
Господин Анонимен, както нямате име, така нямате и мозъчни гънки. Да не говорим, че интелигентността ви е на кота 0.
79
5
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
сащ прави учения на 20 000 км а русия да седи и гледа всички чужди воиски да семахат от черно море това трябва да е зона на мира и дружбата никакви ам интересиняма тука
78
9
 
11
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 8 месеца
Нато какво чака, да ги думка
77
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да не са и те като самолетоносача "Кузя",дето опуши всичко или като онзи техен танк Армата,дето закъса на площада.
76
11
 
14
 
! Отговори
5 руски черупки преди 8 месеца
СЕ ВЛАЧАТ и БУМ, ЧЕРНО МОРЕ ГИ ГЛЪТНА СЪС ШУМ
75
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-голямата гордост (глупост) за русофоба е че ние вече сме независими от Русия или поне в бъдеще ще бъдем независими от Русия, ще купуваме скъпо ядрено гориво, скъп природен газ и скъп петрол откъде ли не и от кого ли не, само да не е от Русия, независимо на каква цена и ще лъжем аборигените на територията България, колко хубаво е това и как народа ще плаща сметката, а няколко тариката ще си пълнят банковите сметки и ще разправят какви преданни евроатлантици са! Боже пази България, ама и той няма да я пази, защото глупост и раболепие не се толерира дори и от Бог!
74
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БЪЛГАРИЯ СЕ ЧИСТИ ОТ русоРОБИкомунисти
73
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
5 руски черупки се влачат и БУМ, ЧЕРНО МОРЕ ГИ ЛАПНА СЪС ШУМ
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Попитали радио Ереван: - Защо дадохме 100 стари безаналогови БТР-а на Украйна? Отговорът не се забавил: - За да може русофобите да отбият номера, да прилъжат ЕС, САЩ и НАТО и да се похвалят на Путин че му изпращат 100 ковчега в които могат да бъдат затрити с лекота по един взвод украински войници във всеки БТР.
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Убитите и ранените в Чернигов чуждестранни наемници са транспортирани до болници в Полша. Първите пациенти започнаха да пристигат в лечебните заведения на Жевуш. По-рано турски източници съобщиха за смъртта на 20 и раняването на 50 военнослужещи от ВСУ и чуждестранни специалисти в Черниговския драматичен театър.
70
1
 
6
 
! Отговори
ъц преди 8 месеца
А, яхтите на Олигарсите!?