Русия е свалила пореден украински дрон близо до Москва

За кратко е било нарушено разписанието на полетите
28 авг 2023 12:04, Елка Василева
24
Русия е свалила пореден украински дрон близо до Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Русия съобщи, че в ранните часове на днешния ден силите за противовъздушна отбрана (ПВО) са свалили украински дрон, летящ към Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
Този инцидент за пореден път наруши за кратко разписанието на полетите над руската столица.

Властите съобщават за над десет предприети атаки с дронове срещу Москва през последния месец, като по време на инцидентите се налагаше временно прекратяване работата на летища.

Според Ройтерс изглежда, че с тези атаки се проверява от различни направления готовността за действие на руската ПВО около Москва.

Последният дрон е бил свален в района Люберци югоизточно от столицата, съобщи руското министерство на отбраната.

Държавната авиационна агенция "Росавиация" съобщи, че за известен период и трите столични летища са ограничили полетите, но впоследствие нормалният въздушен трафик е бил възстановен.

Ройтерс припомня, че Москва съобщи за първите атаки с украински дронове срещу руската столица през май, когато две безпилотни машини се бяха насочили към Кремъл, но не причиниха щети. По-голяма част от дроновете биват прихващани от руската ПВО, но има и такива, които поразиха офиссгради в бизнесквартал на руската столица.

Украйна не поема отговорност за извършвани атаки по цели на руска територия, въпреки че официални представители на Киев често изразяват задоволство от тези главоболия за противниците си в Москва.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
дедо Груйо преди 8 месеца
Рашките вече рупат дедовия в Украйна. ДЪРТИТЕ червени komu. нисти в Раша са за трепане и тричане. Обаче няма народ там, който може да мисли.
22
0
 
1
 
! Отговори
Ехаа преди 8 месеца
До Русофил САШистините включиха Земята в неприятелските спътници след като челинджър гръмна 20 км от нея/барабар с екипажа/. Кравар к0х
21
0
 
2
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 8 месеца
До Анонимен19 Чемодан, вокзал, София - това е оригиналът, изписан на паметника на българските опълченци осквернен от укрите. Жълтопаветната *** толкова заслепена от фобия го "прекръства".. Живи да ви ожалят, дребнави долни човечета.
20
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Алекс В Афганистан 1986 година по инициатива не на Генщаба а на месните командващи се разработват 2 тактики които са меко казано тотално ефективни срещу муджахедите! "KING OF THE HILL" и "РАМО ДО РАМО" Ако сега има нападение в точка Х с хеликоптери на всички върхове в района в рамките на час се стоварва десант и всеки който се опитва да мине наоколо граждански облечен или не се унищожава Случка без изход След това зоната Рамо до Рамо се проверява за маскирани муджахеди и/или пещери и складове
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 13 То е ясно защо разбираш руските новини,написал си Россия,на български се пише Русия! А за да си щастлив и ти -чемодан,вокзал,Москва!
18
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Украйна възприе правилната тактика.Постоянен тормоз и методично изтощаване на окупатора.Накрая чебурашките ще се изнесат.Няма къде да ходят.И в Афганистан бяха много ербап,но накрая свиха ушите и си биха камшика.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боби, може да кандиса на доста други по-Ястреби и да им даде Кардбланш да ползват високоточно и високоразрушително оръжие срещу центровете за приемане на решения в Киев. По-Ястребите предлагат руските високоточни удари да съвпадат с гостуването в Киев на високопоставени отановци.
16
5
 
5
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 8 месеца
Това са последните издихания на Байдън и Сина му , За критиците - Сина на Байдън имаше Био Лаборатории в Харков - там се забъркваше Ковид 19 -и се пръскаше със САЩ Самолети , Айде няма нужда - Баш Майстора .Руската Армия спаси Европа от Ковид 19 .
15
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Свалете жужака: А не мислиш ли че Жужака може да кандиса на Ястреби от типа на Кадиров и да им даде Кардбланш да ползват високоразрушително оръжие срещу ВСУ независимо от Цивилните жертви... Тогава просто не ми се мисли как вместо от няколко цивилни на ден жертвите ще станат стотици но пък ВСУ опорни пунктове ще се унищожават за 2-3 часа след откриване - времето за организиране на полет на авиацията... Пробив на Фронта ще стане за една седмица и след това ВСУ ще се разпадне - Анархия
14
7
 
6
 
! Отговори
Свалете жужака преди 8 месеца
и няма да се налага да сваляте дронове над Кремъл
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всеки ден слушам руските новини и ги разбирам. Чуждите не мога, понеже в училище не внимавах много. Обаче виждам с очите си. Хората в Россия са щастливи и си имат всичко. Като местя кашони на работа, си мисля как ако Путин беше наш президент, щях да имам много пари и уважение. Там бензинът е лев за литър. И нямаше гейовете да взимат децата ми. Сега слушаме заедно чалга с тях, но ме е страх, че Урсула ще ми ги вземе.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От 2: Недейте помнете Виетнам бе! Химия до небесата за бъдещи уродства, ама българинът ПОДКРЕПЯ ТОВА!!!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А Призракът на Киев сам се е свалил
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом за тея пррииматти е добре дошла за нас(колективния запад) е добре заварила или с други думи за всеки похарчен милиард от руснаците ние ще харчим 10,така до като станат неспособни да си плащат пенсиите,а рублата стане годна само за тапет!
9
6
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 8 месеца
Русия включи Луната в списъка с неприятелски спътници.
8
0
 
0
 
! Отговори
Един въпрос преди 8 месеца
Абе вие като ходите по голяма нужда после миете ли си дупетата с вода или само търкате с тоалетна хартия докато спре да цапа? Много ми е интересно как стои този въпрос в България щото знам как е в някой други държави дето са много по развити ама в България ми е малко тъмна индия по тия важните въпроси.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повече убити окупатори по-весело лято!
6
2
 
3
 
! Отговори
Истина преди 8 месеца
За Русия тази война е добре дошла. Тестват в реално време оръжията си и как да се противодейства на най-новите технологии, но в същото време не са във война с много по-голям противник какъвто би бил НАТО. Печалбата ще е за Китай когато си вземе Тайван. Лошото е че за сметка *** другите загиват украинци и руснаци, както е било 40те години на миналия век. Всичко се повтаря!
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гадна бълха хапе слон.....
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Arme of drones-atak