Русия удари важно украинско пристанище за износ на зърно преди срещата Путин - Ердоган

Москва често предприема атаки срещу украински пристанища на р. Дунав
183
Русия удари важно украинско пристанище за износ на зърно преди срещата Путин - Ердоган
Снимка: БГНЕС

Русия нанесе нощен въздушен удар срещу едно от основните украински пристанища за износ на зърно часове преди планираните разговори между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха украински представители, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

Украинските военновъздушни сили призоваха жителите на Измаил, едно от двете големи украински пристанища на Дунав в Одеска област, от които се изнася зърно, да се скрият в убежищата малко след полунощ днес. Някои украински медии съобщават, че в района са се чули взривове.

Путин и Ердоган трябва да се срещнат днес в руския черноморски курорт Сочи в момент, в който Анкара и ООН се опитват да съживят споразумението за износ на украински зърнени храни.

Русия се оттегли от споразумението през юли, година след сключването му, като изтъкна като аргумент, че собственият ѝ износ на храни и торове е изправен пред пречки.

След напускането на споразумението Москва често предприема удари срещу украински пристанища на р. Дунав, която се превърна в основен път за износ на зърно от Украйна.

В неделя Русия нанесе удар срещу другото голямо украинско дунавско пристанище – Рени. При атаката поне двама души бяха ранени и бяха нанесени щети на пристанищната инфраструктура. /БТА, Петър Къдрев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В момента ВСУ преминават втората защитна линия на руснаците и заобикалят ТОКМАК. След ТОКМАК теренът е песъчлив и есенните дъждове няма да попречат на излаза на Азовско море и отрязването на логистичните връзки къв Крим и Югозападната руска групировка, които се оказват в оперативен чувал.
171
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия е велика държава , Путин е масов убиец Който не го разбира е перко
170
1
 
10
 
! Отговори
Реджеп преди 8 месеца
Русия е велика държава! Който си мисли, че ще изгуби войната е глупав
169
0
 
8
 
! Отговори
Галя от посолството преди 8 месеца
Честито на печелившите. Първи ингилизки танк Challenger 2 e вече за скрап със съдействието на руснаците. Интересното е, че трябвало да ходи към Крим, а разпарчосан още не първата линия на отбраната.
168
3
 
3
 
! Отговори
МОСКВА ДАВА ТУРЦИЯ.. преди 8 месеца
МОСКВА ОТСТЪПВА НА ТУРЦИЯ ЦЯЛА СРЕДНА АЗИЯ, А ЕРДУГАН СЕ ПРАВИ НА ПОСРЕДНИК, ПРАВИ СЕ НА "НЕУТРАЛЕН".
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
когато се цитира текст, е необходимо да се почосич източника на информацията
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В посока Старобелски боевете се засилиха близо до село Новоегоровка, където руските войски разширяват зоната на контрол, вклинявайки се в отбраната на противника по посока на река Оскол. Въоръжените сили на Руската федерация също постигнаха някои тактически успехи в района на Стелмаховка, овладявайки сектора Купянск-Сватово.
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Артьомовск и околностите. Продължават ожесточени боеве по фланговете на Артьомовск в Соледарско направление: руските войски успяват да настъпят и да заемат опорници в района на Клещеевка (южния фланг на Бахмут). В същото време бойните действия се водят в района на Берховското водохранилище (северния фланг на Артьомовск): страните си разменят артилерийски удари, а по линията на съприкосновение действат безпилотни самолети.
164
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Южнодонецко направление. Времевски район. Зомбитата на киевската хунта засилиха работата на артилерията и безпилотната авиация на линията Новодонецкое-Новомайорское. Александър Ходаковски предупреди за заплахата от вражески атаки в тази област не толкова отдавна. Има прехвърляне на техника и зомбинацита към Болшая Новоселка за по-нататъшно напредване към фронтовата линия в района на Приютное и Старомлиновка.
163
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
посока Запорожие. Район Ореховски. Боевете продължават северозападно от Вербовое. Самото село е в сивата зона. В сектора зомбитата на киевският наркокартел загубиха няколко танка и Брадли, но не можаха да постигнат успех. Зомбакнацистишен в момента не могат да преодолеят минни полета. Междувременно, въпреки изтеглянето на руските въоръжени сили от южните покрайнини на Работино, селото остава в сивата зона - нито една от страните не може да се закрепи там, както вече беше в Пятихатки.
162
0
 
12
 
! Отговори
справедлив преди 8 месеца
Крайно време е фашистката ко.ч.и.на да бъде срината до основи.Оссрайната е развъдник на тероризъм и престъпност.Наглите нашественици които съсипват страната ни, трябва да бъдат върнати обратно.
161
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Демокрация и Русия,това е недопустимо.Там такова животно няма.Русия и Империя това е друго.Това иска Путин а и голяма част от руския народ.
160
2
 
22
 
! Отговори
Хе хе преди 8 месеца
Русия постепенно превръща Украйна в страна без излаз на Черно море и Дунав. Така няма да Има необходимост въобще да има Зърнена Далавера!
159
3
 
16
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 месеца
Украинците цвилят,като разгонени кобили.Всяка нощ ги *** и нямат насита.
158
16
 
7
 
! Отговори
руските терористи преди 8 месеца
и военнопрестъпници само по цивилни обекти ги бива.. и деца и жени да избиват.. Отиде в канала славата на руската армия-позор.
157
4
 
15
 
! Отговори
Закривай Окрайна! преди 8 месеца
Вън окраинците!
156
5
 
21
 
! Отговори
НЕ лъжете преди 8 месеца
Стига лъгали бе! Всички знаем, че Русия свърши ракетите ощ емарт миналата година!
155
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На русофобите и любителите на нацизма и събарянето на паметници , им дайте нацизъм до повръщане, дайте им от собственото им творение до повръщане и припадък! Дайте им нацизъм и да опитат от собственото си творение, щом толкова им харесва!
154
12
 
5
 
! Отговори
И без вазелин преди 8 месеца
На сухо Ердо пак ще нахендри Путин и отново, за кой ли път зърнената сделка ще бъде възстановена и пак потоци пари и оръжие ще залеят Украйна и войната ще навлезе в нов етап - замразяване с временни обостряния на конфликта.
153
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За срещата с Ер *** бил свършил ВАЗЕЛИНА в Раша.