Руски пилот дезертирал в Украйна, операцията готвена от месеци

Другите двама пилоти на хеликоптера загинали след кацането
5 сеп 2023 09:10, Елка Василева
273
Руски пилот дезертирал в Украйна, операцията готвена от месеци
Кадър: YouTube

Пилот на руски хеликоптер Ми-8, който се е противопоставял на руската инвазия в Украйна, е дезертирал по време на полет над украинска територия при тайно организирана специална операция, се казва в изявление на украинското военно разузнаване, цитирано от Франс прес.

„Пилотът сега е в Украйна“, докато „другите двама членове на екипажа, които не са знаели за намеренията му и не са се предали, са загинали след кацането“, обясни Главното управление на разузнаването (ГУР) на Украйна.

ГУР посочва, че се е подготвяло "с месеци“ за тази операция, след като с него се е свързал руският пилот на име Максим Кузминов, който е поискал гаранции за сигурност, нови документи, парична компенсация и възнаграждение.

Когато е получил възможност, докато е прелитал близо до границата, той отклонил хеликоптера, като е летял "на много ниска височина" до посоченото място, "за да предаде своя хеликоптер на украинските войници", посочва ГУР, без да уточняват датата на операцията.

Според украинското военно разузнаване Кузминов е служил в 319-и хеликоптерен полк на ВВС на Русия, чийто щаб е в Приморието, в руския Далечен изток.

В същото време семейството му е било прехвърлено в Украйна и е "в пълна безопасност", пише украинското военно разузнаване.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
9
 
! Отговори
ДА УТОЧНИМ! преди 9 месеца
Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, бронетранспортьорите - натовски, сателитното разузнаване - натовско, ПВОто -натовско, танковете -натовски, артилерията -натовска, самолетите- натовски, дрончетата - натовски, крилатите ракети - натовски,вертолетите - натовски, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари за наемници -натовски, само умопомрачените смъртници украински! Та с кого воюва Русия?
29
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
НОВИТЕ ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ БИЯТ ДОБРОВОЛНО ЗА ПУТИНА ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ 2023-ТА СА БИЛИ ПОД 10 ЧОВЕКА! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е НАСИЛЕНИ ЗАТВОРНИЦИ, МИГРАНТИ И ДРУГИ ЗАПЛАШЕНИ ГРАЖДАНИ НА ПУТИНУВАТА ФЕДЕРАЦИЯ! ПУТИНУВИЯ РЕЖИМ Е ЕДНО ПЪЛНО ПОСМЕШИЩЕ КОЕТО ОКУПИРА КРИМ БЕЗ КРИМ ДА ГО Е ИСКАЛ СЪЩОТО Е И С ДОГОВНЕЦК И ЛАЙНУГАНСК!
28
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Ювелирна акция на украинските служби. 6 месеца подготовка на операцията. Пилота взема цялото си семейство на полета. Двамата други от екипажа разбират за това какво става едва когато кацат. Опитват се да се съпротивляват, про което са убити от украински специални части. Хеликоптера е предаден невредим и вече е на служба в украинските ВВС. Пилота получава 500 хиляди долара, както Украйна е обявила за всеки, който предаде такава техника.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отидете по магазините на главната улица на средно голям бг областен град в работно време и ще видите кой Не работи и живее от някакви странни доходи.
26
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
капитана обиколи всички украински телевизии, показа го и золкин, накрая днесбеге пускат читалищно есе, написано в тон, се едно руския пилот спи със сестрата на главния редактор. художествена самодейност.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този върви по стъпките на Пригожин, чака го неговата съдба..
24
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
До Зозо500к е премията за ми8 щурмова версия. колко е взел за частите за су30 дето са били натоварени не е много ясно.
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този човек е убиец на колегите си и предател на родината си.. Украинците са негови съучастници в убийството. Всички заедно очакват ЕС (евророма) да ги издържа с данъците от работещите бели хора , защото само те работят другите са на тяхна издръжка.
22
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
КАЗВА, ЧЕ ЗАСТРЕЛЯЛ ПУТИНИСТИТЕ НА МЯСТО КАКТО СИ Е РЕДНО ТАКА ЗАГИНАЛИ СЛЕД КАЦАНЕТО!
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
я двоен агент, я скалъпена статия
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние вярваме
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всяко стадо си има ***- народна мъдрост.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 10. Много, означава един. А и не се знае при какви обстоятелства. Семейството му е прехвърлено в Украйна, може и да означава, принуден.
17
1
 
5
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Мъ дей са онез героите от азов, дет ги пусна ердоаньо и ся е на червеното килимче заради тях... ===)))
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поискал е 5 милиона долара, Украйна му е обещала 2 милиона долара и той се е съгласил на предателството.
15
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Хеликоптерът за колко долара го е продал?
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От съседните новини: Украйна не може да спечели срещу Русия сега, но победата до 2025 г. е възможна.\n Начи смятайте, те тогава ще го отложат за 2027-***, па ние да плащаме като алтави...
13
1
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 9 месеца
До АнонименГенерал Суровикин да не изглежда по-добре. :)
12
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демек - един дезертьор е убил двама от своите и е дошъл тук да живее на наша издръжка, та ние трябва да му се радваме? Убиец и използвач? Супер, пращайте още...
11
6
 
13
 
! Отговори
Антинатовец преди 9 месеца
И на следващото излитане в полза на Украйна ще му пръснат *** и хеликоптера от целувки русите. Продал се за пари а отиващ на губещата страна.