Руски пилот дезертирал в Украйна, операцията готвена от месеци

Другите двама пилоти на хеликоптера загинали след кацането
5 сеп 2023 09:10, Елка Василева
273
Руски пилот дезертирал в Украйна, операцията готвена от месеци
Кадър: YouTube

Пилот на руски хеликоптер Ми-8, който се е противопоставял на руската инвазия в Украйна, е дезертирал по време на полет над украинска територия при тайно организирана специална операция, се казва в изявление на украинското военно разузнаване, цитирано от Франс прес.

„Пилотът сега е в Украйна“, докато „другите двама членове на екипажа, които не са знаели за намеренията му и не са се предали, са загинали след кацането“, обясни Главното управление на разузнаването (ГУР) на Украйна.

ГУР посочва, че се е подготвяло "с месеци“ за тази операция, след като с него се е свързал руският пилот на име Максим Кузминов, който е поискал гаранции за сигурност, нови документи, парична компенсация и възнаграждение.

Когато е получил възможност, докато е прелитал близо до границата, той отклонил хеликоптера, като е летял "на много ниска височина" до посоченото място, "за да предаде своя хеликоптер на украинските войници", посочва ГУР, без да уточняват датата на операцията.

Според украинското военно разузнаване Кузминов е служил в 319-и хеликоптерен полк на ВВС на Русия, чийто щаб е в Приморието, в руския Далечен изток.

В същото време семейството му е било прехвърлено в Украйна и е "в пълна безопасност", пише украинското военно разузнаване.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
3
 
! Отговори
до 195 преди 9 месеца
Защото не си ходил в казарма и не можеш да разбереш...кое е по добре някакви глуп....аци да идват ида се трепят в мините и ти да си обстрелваш с артилерия или войниците ти да загиват в бой в градски условия...
189
5
 
5
 
! Отговори
До 193 преди 9 месеца
*** е жалък страхливец и никога няма да направи нещо подобно. Изобщо не може да се сравнява със Зеленски...
188
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На тия пропагандата им става все по тъ....па и тъ...па...
187
8
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
И днес много ватенки останаха сираци!
186
12
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
Точно този човек(както искате,така го наричаите) е по-нормален от всички вас простовати *** рубашки!
185
8
 
8
 
! Отговори
блицкриг преди 9 месеца
Защо Могучая и Непобедимая се брани с три реда окопи от някакви си укропитеци?
184
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин Джуджаков да вземе пример от Зеленски и да посети предните линии на войските си(някой изкопан с пот дълбок блиндаж),а не да ходи по щабове,който при това са на руска територия! Чу ли бре 72 годишен джуджак?
183
11
 
7
 
! Отговори
7 преди 9 месеца
До Кравар мучи на луна. Всеки опит за величие на Русия завършва с купони за хляб.
182
0
 
4
 
! Отговори
Добра идея преди 9 месеца
До Анонимен 189 Мисля, че някоя от улиците около пасолья ще е подходяща.
181
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми да кръстим някоя улица на него??? :( де да знам...трябва.... все пак сме натофци
180
8
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 9 месеца
Путин да отиде на негово място да го замести. Но явно иска само другите да убиват вместо него и да си цапат ръцете, а той да си яде черен хайвер в бункера.
179
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Останалите от екипажа са били убити от украински специални части при опит за съпротива при задържането им. Този човек е герой - не само, че е отказал да убива невинни хора, не само, че е предал техника на Украйна, с която да воюва срещу окупатора, но и го е лишил от двама професионални убийци фашисти, готови да убиват мирно население по заповед.
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изглежда е пренесъл и самолетно оборудване да се откупи то не е току така.
177
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един демокрад обяснява по на долу че този не бил убивал до сега , не искал да убива и затова се бил предал. Ами че той убил колегите си най хладнокръвно !?!
176
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този човек е убиец на колегите си и предател на родината си ... Украинците са негови съучастници в убийството. Всички заедно очакват ЕС тоест ние да ги издържаме. Имам предвид работещите българи.
175
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бягството на сина на Пригожни след инвазията на путин
174
7
 
6
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 9 месеца
До БГ рашисти руснаците не са приритали за помощи и наемници от нас, бе кравар вмирисан. Точно вие к0хите краварки трябва да лапнете шнорхела и да ходите , а зе и тапанарев ще ви одобрят с две ръце.
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отидете по магазините на главната улица на средно голям бг областен град в работно време и ще видите кой Не работи и живее от някакви странни доходи.
172
11
 
20
 
! Отговори
БГ рашисти преди 9 месеца
Русофилите да не си губят времето във форумите, ами да хващат пътя към Масква за да я бранят от украинските дронове и да сменят памперсите на любимия им Путин !
171
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна ми прилича на България , ромска страна без морал без култура и без възпитание. Сега се хвали че приела един предател заедно със семейството му и убила колегите му. Има ли грам морал в това предателство и двойно убийство. Предателство измама родоотстъпничество и двойно убийство всичко за пари.