ЕК потвърди: В ЕС е забранено влизането на коли с руски номера

Особено внимание трябва към пътуващите със скъпи автомобили
11 сеп 2023 14:27, Елка Василева
204
ЕК потвърди: В ЕС е забранено влизането на коли с руски номера
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия днес потвърди, че въведените досега санкции срещу Русия заради войната в Украйна включват забраната за пресичане на границите на ЕС от автомобили с руска регистрация.

Още по темата
Това ограничение не е ново и е в сила от известно време, отбеляза говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

Той уточни, че миналата седмица комисията е изпратила допълнителни насоки на държавите от ЕС как да прилагат въведените санкции, защото отговорността е тяхна.

Често даваме насоки как да се прилагат санкциите. Вносът на автомобили от Русия е забранен, поясни говорителят.

По неговите думи държавите трябва да бъдат насочвани как да прилагат обхвата на мерките, като даде пример, че особено внимание трябва да се насочи към пътуващите със скъпи автомобили с руски номера.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рейтингът на Световната банка: по отношение на БВП Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни държави през 2022 г. и става първа икономика в Европа. Рейтингът се изчислява по паритет на покупателната способност. БВП на Русия по паритета на покупателната способност възлиза на 5,51 трилиона долара. Русия изпревари не само Германия, руснаците живеят на по-добър стандарт не само от немците, но и Италия, Франция, Великобритания и Канада. Напред са само Япония, Индия, САЩ и Китай. Засега.
49
0
 
0
 
! Отговори
МИ ТО НАПРАВО преди 9 месеца
ДА ЗАБРАНИМ И РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ. КАКВА РАБОТА ИМАТ ТУК ? НАЛИ СИ ИМАТ ПУТИН И РУСНЯТА
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То пък като че ли руснаците масово са тръгнали към ЕС.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
BYD HAN вече се продава в Европа, вече може да се види по улиците на големите европейски градове. Всъщност това не е първия пробив, Polestar на Geely отдавна е в Европа, а също така и lynkco навлиза все по-масово.
46
1
 
0
 
! Отговори
Еее преди 9 месеца
Каква работа имат в неприятелски страни марш от тук
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
BYD HAN, такси в Шанхай. 218 хиляди километра, нито един ремонт, само редовните годишни сервизи, нито една поправка. Вътре всичко е стабилно, не скърца, нищо не е олющено и износено, вратите без никакъв луфт, кожата на седалките не е като нова, но е напълно здрава.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А,у България руските брички са влазат без проблем със знако Z.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Китайските коли показаха най-добри тестове за сигурност за 2022 г.
42
0
 
1
 
! Отговори
ГАД преди 9 месеца
Змията когато умира най хапе - така и ЕС-то!
41
0
 
1
 
! Отговори
Осми преди 9 месеца
До Анонимен 43Комплекта включва ли ковчег с елекронен дисплей
40
1
 
0
 
! Отговори
ЕС се реформира преди 9 месеца
Евродепутати внесоха проект за реформа на ЕС. В реформата наред многобройните промени се предвижда, че вече не е необходимо единодушие при взимане на решения, достатъчно е обикновено мнозинство, а Европейската комисия се преименува и ще се казва Европейска изпълнителна власт. Всичко което се отнася до външната и вътрешната политика, законодателство и финансова политика на страните ще се решава от новата изпълнителна власт в Брюксел. Реформите ще позволят троянските коне като България и Унгария да бъдат преодоляни, а ЕС става все по-консолидиран, все по-стабилен и все по-мощен.
39
0
 
1
 
! Отговори
Западняк преди 9 месеца
Няма значение какво става с контранастъплението, важното е че ние от запада ще подкрепяме Украйна с пари и оръжия дори ще увеличим парите и боеприпасите, толкова дълго колкото е необходимо докато Русия бъде победена.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Автомобилни заводи в Чехия спират работа заради проблеми с доставчици. Автомобилното производство ще бъде спряно частично през идната седмица в завода на "Фолксваген" (Skoda) в Чехия, а този на японската марка "Тойота" (Toyota) изцяло ще преустанови работа заради проблеми с доставчиците. Това обявиха двете компании, цитирани от Франс прес.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А иначе какво става с контранастъплението? Щото ако то се провали, с ЕС е свършено.
36
0
 
1
 
! Отговори
не само преди 9 месеца
Информацията е непълна. Според еврочиновниците от ЕК, забранява се също така на руснаците освен с коли, да внасят и лаптопи, телефони, бижута, козметика, кожени палта и ... паста за зъби и тоалетна хартия! Тези вещи ще се конфискуват.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен27.Циливизацията от Африка е тръгнала а не от Европата!
34
0
 
2
 
! Отговори
нднс преди 9 месеца
това са европейските ценности чист фа ши зъм
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ограничаването не е по етнически признак, а по криминалн. Ако е доказано, че някой е престъпник, не го пускате в имота си, нали?
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това демокрация ли е или диктатура?! Спряха руските програми по телевизията, полетите от и за Русия спряха, руските спортисти също, пренаписана историята за да премахнат това, което Русия е направила за да бъдем свободни след 500г робство (а къде беше тогава САЩ и Европа, че не ни освободи ха те???). Сега очаквам да има нов възродителен процес и да изгонят всички руснаци от ЕС, а тези които се казват Владимир да прекръстят на Володимир. Пълен терор!!!
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Дай аз да дойда да се нанеса у вас и да изнасиля дъщеря ти и след това да седнем да се разберем (мирни преговори) колко стаи от жилището ти са за мен и колко за теб. Ако не ти харесва, ще те застрелям.