Тагарев: Може би са минали до две седмици, откакто дронът е паднал

По два-три пъти на седмица ми се иска оставката, каза министърът
18 сеп 2023 18:15, Анисия Иванова
138
Тагарев: Може би са минали до две седмици, откакто дронът е паднал
Снимка: БГНЕС

От един случай не може да съдим за тенденции. Това, което мога да кажа, че от гледна точка на реакцията на Министерство на отбраната, са спазени всички протоколи. Трябва да имате предвид, че в извънработно време ние поддържаме готовност за реакция в рамките на четири часа, т.е. когато, както в този случай, това стане през нощта, ние няма как да тръгнем веднага някои. Тръгва на развиделяване екипът, отива на мястото, идентифицира боеприпаса, взима всички мерки за безопасност и унищожава боеприпаса.

Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди изслушването му в парламентарната Комисия по отбрана заради дрона край Тюленово, предаде БГНЕС.

Още по темата

„В 11 часа този боеприпас вече е унищожен и няма никакво основание за притеснение на който и да било“, подчерта Тагарев, като посочи, че всички мерки за безопасност са взети и няма никаква причина за притеснение.

Тагарев отбеляза, че не са разбрали откъде е дошъл дронът. „Очевидно той е паднал във водата, течението го е извлякло към брега. Може това да се е случило преди часове, може да се е случило преди дни. Няма как да направим пълен анализ, по-важното беше да бъде унищожен този боеприпас“, обясни той и изрази предположение, че може би са минали до две седмици, откакто той е паднал.

Министърът на отбраната призова да бъде цитиран точно. „Аз казах, че на практика всяка седмица се случва, извеждаме тези мобилни екипи за унищожаване на невзривени боеприпаси, каквито и да са те. Не говорим за Черно море, не говорим за дронове“, категоричен е той.

Тагарев обяви, че е поискал справка, от която става ясно, че за първите седем месеца на тази година екипи са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от различен характер. „Излизали са 161 военнослужещи, 68 единици техника. Така се докладва в армията. Навсякъде по територията на страната. На практика това е потвърждение на моите думи, че е ежеседмично“, каза още министърът на отбраната.

Той коментира и искането на оставката му.

„Средно два или три пъти на седмица на мен ми се иска оставката, така че не виждам нещо по-различно в този случай“, заяви Тагарев и добави, че не вижда причина да му искат оставката, тъй като армията е действала така, както са предписанията, с всички мерки за безопасност, никой не е пострадал, дронът е унищожен и няма никаква опасност за хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
14
 
! Отговори
само питам преди 7 месеца
Този що ми е така противен?
84
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
по добре Таралянко от колкото БудаШетърХанд
83
0
 
11
 
! Отговори
запознат преди 7 месеца
Този ще ви мобилизира и ще ви прати на фронта, където ще умирате защитавайки американските интереси, докато децата ви ядът радиоактивен хляб произведен от радиоактивно украйнско зърно!
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне Леонид Брежнев беше пичага и ни даваше по половин милиард долара годишно плюс реки от петрол и газ за индустрията и за горници като продадем на западналяците, пей сърце, а сега СААЩ искат да сме пушечномесо и ни ограбват постоянно. Това не значи, че не харесвам, американците само елитите им.
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинският военен министър Тагаренко,е длъжен да си подаде оставката!!! За масата българи,той е Украински Шпионин!!!
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Живее ми се млад съм искам да си намеря добра жена и да създам семейство и да възпитам децата в нормални ценности. На който му се воюва да ходи в Украйна.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трцки, Бандера, Казаченко, Березоченко са все застигнати от руски изпълнители на смъртни наказания. Та тоя ми то Хрушчовец мноо мно да се непеняви а да иде с лопата да рие зърно е укерето. Гледаш го начетен, имитира подлост и коварство а всъшност е агент под прикритие на КОМИНТЕРНА. За белите които му се приписват че е стрил на руснаците го чака найф кавкаски поздрав. Но не. Оствен е жив. Русофили - той е ваш!
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
гаден гнусар
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-голям *** не е бил министър,не е за вярване колко отвратителен е тоя страхлив мишок
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тагаренко е стар, но аз не и ми се живее.
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Магарев е за бесило.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тагаренко,а ти какво правеше докато е падал бе интимен предпазител използван?Нали си съюзник с укрофашистите бе оли го френ?Защо ни обстрелват тогава?От благодарност че гихраним и въоръжаваме ли?Егати кухата лейка си ти
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За САЩ важи 4-5 минути и са чао, както и целия свят. Заради Окрайна дотам ли искме да я докараме?
72
0
 
17
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 месеца
Магаренков е най п ро тивния укренски п Едал.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига бе човече не ти ли е жал за братята украинци?
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 54 с инкогнито съдействието на САЩ и неговите пионки точно това самолетче лети на повече от 550 км и получава данни за прицелване от американските разузнавателни самолети и спътници. Като го видях на снимката мисля че е така наречения Бобър. Всичките тези самолетчета, които уж са разработени от Украйна, само се сглобяват там с готови части, които им внасят
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Über некадърник е това...
68
0
 
14
 
! Отговори
Нещасницииииииииии преди 7 месеца
Паднал е преди 2 седмици ? от къде е паднал от небето ? Ами кой ни пази небето, нали пиле не можеше да мине Натовски рПроститутки пазят небето , или ми пазят уйчеца ? Какво нато какви 5 лв нато не струва и 1 стотинка . !
67
0
 
1
 
! Отговори
23 IX 1923 до 2023 преди 7 месеца
все едно Цанкофф ф телевизора с присвити очки и съскащо змийски джуки подбира кого от полит навалицата да убие какт бе убит Стамболийски. 23 Септември иде. Бойчиновци, Мъглиж Лом помнят и зная койи ще плуват по Дунава в затворени казани. А Гео Милев, а Христо Смирненски, алооо фашутките шъ са запедерствате ли
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И тоя компир реагира след 2 седмици? Измислихте го най0после.