Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна

Отпускал финансова помощ, доставял оръжия
367
Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Западът "пряко воюва" срещу Русия в Украйна, каза днес руският външен министър Сергей Лавров в кулоарите на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

"Можете да го наречете както искате, но те се бият срещу нас, те се бият директно срещу нас. Ние го наричаме хибридна война, но това не променя реалността", добави министърът, имайки предвид финансовата помощ, доставките на въоръжения и наемниците на западните държави.

Още по темата

Лавров допълни, че предложеният от Украйна мирен план и поредните предложения на ООН за съживяване на Черноморската зърнена сделка "не са реалистични", посочва Ройтерс.

"Това е напълно неизпълнимо", каза руският външен министър за мирния план на Киев и добави: "Не е възможно това да бъде приложено. Това не е реалистично и всички го разбират, но в същото време те казват, че това е единствената основа за преговори".

Лавров каза, че конфликтът ще бъде разрешен на бойното поле, ако Киев и Западът се придържат към тази позиция.

Руският първи дипломат посочи днес в реч от трибуната на Общото събрание на ООН, че Армения и Азербайджан са уредили конфликта помежду си за Нагорни Карабах и че руските миротворци ще помогнат за това.

Лавров обвини Запада, че се опитва да се натрапи като посредник между двете страни, какъвто по думите му, не е необходим.

"Ереван и Баку всъщност вече са уредили въпроса. Сега е време за изграждане на взаимно доверие. Руските миротворци ще помогнат това да се случи", допълни руският външен министър. /БТА, Алексей Маргоевски/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
3
 
! Отговори
До 213 преди 7 месеца
И Русия воюва от столетия.....тая империя да не се е разраснала с преговори на кафе и понички.....
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има такава традиция при Путин - второто предложение е по-лошо от първото, но по-добро от третото.
204
1
 
1
 
! Отговори
САМО НАТО СПИРА преди 7 месеца
Путин от имперските му амбиции.....и без натовска армия в Украйна путинистите ша загубят и тая война..
203
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Западът воюва от столетия, хубавият живот на запад е резултата от столетия войни, грабежи и убийства. Първата заплаха дойде от Русия 1917г. тогава стана ясно, че ако Русия не бъде унищожена западната система се проваля. От тогава няколко пъти почти успяха да унищожат Русия, при Горбачов руснаците сами се унищожиха, западът трябваше само да ги доубие, но високомерно прецени, че Русия сама ще си рухне. Този път обаче западът няма шанс, освен това Русия не е сама срещу запада.
202
0
 
0
 
! Отговори
me преди 7 месеца
До Санкциите си работятИ ти го ядеш. ДЪРВОЯД
201
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Почти съм сигурен, че ако ФАЩ имаха някакво оръжие ,с което да заличат целия свят, без това да има последици за техния континент ,сега нямаше да си пишем във форумите!
200
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Западът се опитва, но не може да се противопостави на Русия нито икономически, нито военно. Обаче ще продължи да воюва до края, въпреки че няма никаква надежда.
199
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зашадът загуби най-мощното си оръжие - руския народ и петата колона. Западът беше рухнал още 80те години, но тогава Горбачов и руснаците сглупиха и го спасиха, дадоха му глътка въздух. Този път няма шанс.
198
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Онзи ден думнаха 2 лепарда, барабар с немските им екипажи
197
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А как е икономиката на ЕС, как е икономиката на ЕС?
196
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво стана с икономическата война, какво стана със санкциите? Рухна ли Русия, Рухна ли Русия? Успешни ли са санкциите, успешни ли с санкциите?
195
3
 
6
 
! Отговори
така е преди 7 месеца
Това го казва не само Лавров. Първият дипломат на ЕС многократно е заявявал, че трябва да победим Русия на бойното поле.
194
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лавров: Искаме да получим списък с имената на онези, чиито тела в Буча бяха показани на целия свят. Не го получихме, въпреки че се свързахме с различни структури. Аз лично помолих генералния секретар на ООН, в присъствието на всички членове на Съвета за сигурност, да използва своя авторитет, за да направи едно не много трудно нещо - да вземе списък. Все още нямаме нищо.
193
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с контранастъплението?
192
3
 
6
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
А Русия им играе по свирката като воюва с Украйна вместо с истинския виновник!
191
4
 
7
 
! Отговори
За Витков! преди 7 месеца
Ами като воюват със запада да стрелят по американци и европейци защо унищожават така наречените от тях '"братя". Умореният кон Лавров тотално издиша както и цялата руска пропаганда. Нали спец. Операция, нали по думите на Захаров "само луд би предположил ,че ще нападнем Украйна" никой не вярва и няма да повярва и на една ваша дума , московски фашаги!
190
6
 
8
 
! Отговори
леля Пена преди 7 месеца
Е НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА РУСКА ПРОПАГАНДА!
189
5
 
9
 
! Отговори
Лъже преди 7 месеца
Конь лъже отново и отново
188
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
РУСИЯ ВОЮВА ПРЯКО СРЕЩУ ЗАПАДА В БЪЛГАРИЯ
187
3
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 7 месеца
"Иран доставя оръжия на Русия, реципрочно Иран воюва ли срещу запада?" - да, ако ги подпомагат на държавно ниво, значи са в "другия лагер". Кое не може да разберете? Още ли има хора, които си мислят, че Русия сама воюва само срещу Украйна? В момента Украйна предоставя единствено хора и територия за войната, което е много тъжно, че попаднаха в такава ситуация.