Русия свалила украински дронове над Белгородска и Курска област

Не се съобщава информация за евентуални щети или пострадали
26 сеп 2023 08:40, Елка Василева
33
Русия свалила украински дронове над Белгородска и Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руски подразделения за противовъздушна отбрана късно снощи са отблъснали няколко атаки на украински безпилотни самолети над Белгородска и Курска област, като са унищожили общо най-малко 11 дрона, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
В няколко отделни публикации в приложението "Телеграм" министерството съобщи, че седем дрона са били свалени над Белгородска област и четири - над Курска област. Ведомството не предостави информация за евентуални щети или пострадали в резултат на атаките. Москва рядко разкрива подробности, освен ако щетите не са по гражданска или невоенна инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

Белгородска и Курска област граничат с Украйна и многократно са ставали обект на нападения с дронове в хода на войната, която Русия започна срещу своята съседка през февруари 2022 година.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от независими източници и засега не е получила отговор на запитване за коментар от страна на Украйна относно атаките.

Украйна рядко поема отговорност за нападения на територията на Русия или на контролирана от Русия територия в Украйна, но през последните месеци започна да казва, че унищожаването на руската военна инфраструктура помага за контранастъплението на Киев.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама западът дарява мило и драго на Украйна само за защита бе!!!!!!!!!!!
4
9
 
19
 
! Отговори
Слава на Русия преди 7 месеца
Слава на православна Русия, която се изправи срещу британските и американските сатанисти, опитващи се да подчинят целия свят
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свалила ги е.... със сгради, с телата на генерали и адмирали. Виждали сме го това вече.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом казват че са свалили 11, значи поне още пет са стигнали целта.
1
10
 
17
 
! Отговори
Ссср преди 7 месеца
Слава на Русия !