Русия воюва с оръжие в Украйна, а с думи - в останалата част от света

ЕК: Големите платформи трябва да имат предвид тези заплахи
26 сеп 2023 21:00, Елка Василева
210
Русия воюва с оръжие в Украйна, а с думи - в останалата част от света
Снимка: архив, БГНЕС

Русия воюва с оръжие в Украйна, а с думи - в останалата част от света, заяви днес заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова. Тя съобщи, че големите онлайн платформи се борят с разпространението на дезинформация, но според нея усилията им засега не са достатъчни.

По нейните думи платформата Х (бившият Туитър), води с най-много разпространявана дезинформация, след като се оттегли от правилника на ЕС за поведение на големите дружества в интернет. Платформите трябва да имат предвид, че в информационното пространство се води война срещу нас, призова Йоурова. Тя отбеляза, че Майкрософт, Мета, Гугъл, ЛинкдИн и Тик-Ток, които са сред 44-те дружества, подписали правилата, са представили нови доклади за противодействието на дезинформацията в последните шест месеца. За пръв път разполагаме с толкова широк набор от данни в докладите, оценявам техните усилия, добави Юрова.

Борбата с дезинформацията онлайн изисква широк подход, с участието на цялото общество. Дезинформация има и офлайн, но с нарастването на употребата на интернет злосторниците получиха нов начин да се опитват да подкопаят европейската демокрация. Призовавам платформите да имат предвид войната на Русия в Украйна и предстоящите догодина избори за евродепутати, заяви тя.

Русия води война на идеи в нашето информационно пространство с полуистини и лъжи, за да създаде измамното впечатление, че демокрацията не е по-добра от автокрацията. Днес това е оръжие за масова манипулация, насочено едновременно към руснаците и към европейците, а и към останалата част на света. Големите платформи трябва да имат предвид тези заплахи, особено в навечерието на изборите за ЕП догодина, настоя зам.-председателят на ЕК.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Щом пищят преди 7 месеца
толкова много от запад, то значи нещата са на зле за тях.
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 154 - А иначе, нашето прозводство се изнася. И защо нямам зърно? А да - РАПИЦА!
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ръсел Бранд? Изкочи "интервю" с "две анонимни момичета", които твърдят, че някъде преди окло 19-20 години, са били изнасилени от Ръсел Бранд ... още няма заведено дело и британския парламент праща псима на платгормите, да мус вяля видеата или да спрят,да му плащат ... И интересното е, че това дойде, след катосъбра над 6 милиона последователи, говорейки нонстоп за фармация, оръжеен комплекс, корупция в САЩ, Англия и Европа ... Интересно, интересно.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кирчо обясни ясно и на български в НС че не става дума за всички страни в Европа а само за пет гранични страни които трябва да купуваме украинските храни и по неволя да ги консумираме за да не умрем от глад.
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЕК сама заслужи "доверието" на хората с делата и думите си. Никаква пропаганда не може да постигне това. Каквото сам си направиш никой не може да ти го направи нито дори Русия.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глоба
123
5
 
2
 
! Отговори
Овцата Доли преди 7 месеца
Аз слушам само украински новини.
122
4
 
4
 
! Отговори
Off преди 7 месеца
Воюват с целия свят, пък се чудят що ги мразят все повече хора?
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сборището на нацисти и приятели в Канада е дезинформация, някой да не си помисли друго.
120
3
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 7 месеца
Предлагам да помогнем и на Русия , не само на Украйна.Да им дадем от нашите генерали русофили , че техните попривършиха , а ние имаме некачествени в излишък.Огъня трябва да се поддържа, докато дойдат пожарникарите от САЩ.
119
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая говори сякаш говедарите в Ирак ги обстрелваха с шоколадови топчета, а Сърбия им спускаха захарен памук,а не бомби и куршуми от обеднен уран. И бомбеха наред, няма военни цели, няма цивилни, всичко под ножа. Ама демократично! Какво падение на ЕС
118
3
 
11
 
! Отговори
Фалшива новина преди 7 месеца
Информационна война срещу Русия.
117
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ТСВ Трета световна няма да има. Русия, Китай и КНДР са прекалено слаби за голяма война. Китай виждайки резила на Русия в Украйна е сериозно респектиран от запада и едва ли ще направи самоубийствената крачка срещу Тайван. За КНДР е излишно да коментираме. Да разчиташ на ЯО за да спечелиш война срещу САЩ е сигурен суицид за изброените държави.
116
10
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Мдаа, и тук неграмотни путинисти пишат по цял ден лъжи и фантазии. Направо са смешни :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
115
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия воюва с лъжи в останалия свят. Русия тръгна и с лъжата за много силната и могъща руска армия и катастрофира жестоко в Украйна. Катастрофата и е толкова грандиозна че ще завлече РФ в гроба в който падна СССР.
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Юрова, ти си пълен евро - атлантически празноглав чиновник. Нашите зад...близци, като забраниха руската телевизия, както при комунизма забраняваха радиа Свободна Еврола и Свобода, просто засилиха интереса към нея.А в съвременният свят, от как Бог създаде vpn можете да си заврете забраната отзад.В момента си гледам която искам руска телевизия и ще ме фанете за ....дистанционното.
113
10
 
5
 
! Отговори
ТСВ преди 7 месеца
Третата световна война вече се води.............Западът(Англия , Франция и САЩ) срещу Русия, Китай, Иран, С.Корея и др................залогът е голям, кой ще управлява света........идва край на хегемонията на САЩ...................... и край на Украйна като държава в този й вид!!
112
5
 
5
 
! Отговори
Invaders Must Die преди 7 месеца
Воюва русия, на кypамиянко. Атакуващото месо вече една година е атакувано месо.
111
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За украинския нацист в канадския парламент разбраха всичкии всички еврейски организации, сга ще ги сцепят.
110
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каквото е оръжието на чебурашките , такава е и пропагандата им... cкaпана и за индивиди с критично ниско ниво на обща култура и интелект...