Байдън поиска още $24 милиарда за военна и хуманитарна помощ за Украйна

След открита счетоводна грешка се е оказало, че Пентагонът разполага със средства
606
Байдън поиска още $24 милиарда за военна и хуманитарна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Правителството на президента на САЩ Джо Байдън се очаква да обяви нов пакет военна помощ за Украйна през следващата седмица, предаде Ройтерс, като се позова на свои източници.

Агенцията отбелязва, че след открита счетоводна грешка се е оказало, че Пентагонът разполага със средства, които позволяват на правителството на Байдън да изпрати още оръжия на Киев.

Още по темата

В края на миналата седмица Конгресът прие план за временно финансиране на правителството, който не включваше военна помощ за Украйна. Това е временна мярка, която бе подкрепена от членове и на двете партии, за да се избегне спиране на работата на правителството.

Предстои американските конгресмени да разгледат отделен законопроект за военна и хуманитарна помощ за Украйна в размер на 24 милиарда долара, която президентът Джо Байдън иска да бъде включена в бюджета.

Пентагонът обаче все още разполага с около 5,4 милиарда долара, след като през юни установи, че счетоводна грешка е довела до надценяване на стойността на оръжията, изпратени досега на Киев. Става въпрос за пари по система, известна като така наречените президентски правомощия за изтегляне на средства (PDA), която е използвана и за предоставяне на оръжия за Украйна.

Какво ще съдържа следващият пакет военна помощ за Украйна все още не е ясно и се очаква той да бъде представен тази сряда на 16-ата среща на контактната група по въпросите на отбраната за Киев в Брюксел, където отбранителната помощ ще бъде ключова тема, казаха американски служители.

Очаква се стойността на помощта да бъде около 200 милиона долара и тя може да се състои от подобни боеприпаси и превозни средства, каквито бяха включени в последните пакети военна помощ. /БТА, Алексей Маргоевски/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
539
0
 
1
 
! Отговори
маилс преди 7 месеца
То хубаво ама когато фровта се разпадне кои ще връща дълговете.Дементиралия да не е на тежки опиати за да си мисли че руснаците ще му ги платят
538
2
 
0
 
! Отговори
Дядо Либен преди 7 месеца
Да обявят 10 трилиона $ военна помощ за Украйна от Г7 ( без да споменават периода) и войната ще приключи до дни - всички рашки ще се изтеглят за 168 часа и ще почнат да викат, че учението е им е приключило и резултата е добър...защо се мотат не знам...вах мааму и прасе...писна ми от фурнаджийски лопати
537
0
 
3
 
! Отговори
КОЙ ПЕЧАТА ПАРИ преди 7 месеца
Износът е на ОРЪЖИЕ. На стойност 24 милиарда долара
536
5
 
0
 
! Отговори
До 548 преди 7 месеца
То пъ Путин ъ много убав...с тоя ботокс...
535
3
 
6
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
Давай старец,те Путин и Зеленски това чакат ,да се раздаваш и да фалираш тъпата си прехвалена икономика де САМО ПЕЧАТА ДОЛАРИ ,но и това ще спре...докато не спрете да се месите навсякаде по света и да смучите от благата им !!!
534
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква снимка сте му ложиди, леле! Жив човекоядец.
533
2
 
5
 
! Отговори
taschunka witko преди 7 месеца
Дядо Джо прилича на есесовец
532
0
 
2
 
! Отговори
ДО 544 преди 7 месеца
На Пентагона счетоводство му не требе ... Важно е че има оръжия
531
0
 
1
 
! Отговори
До 545 преди 7 месеца
А колко милиарда Има да вземат САЩ.....
530
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Миналата седмица, държавният дълг на сащ е нараснал само за ЕДИН ДЕН с 275 милиарда долара, повече от колкото е ВЪОБЩЕ общият държавен дълг на Русия, но рублата вече е поевтиняла до 102 за 1 долар, как стават тия работи, знае само счетоводният отдел на пентагона!
529
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В пентагона има ли счетоводство, за нашият НАП, там ще е като пещерата на Али Баба?
528
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Snimka bes komentar islyzva besilie
527
0
 
8
 
! Отговори
Чичи преди 7 месеца
Счетоводна грешка за 200 милиона (не е за 5,6 милиарда),за 200млн.$. Това за мащабите на войната нали някой не си прави илюзии че е нещо, различно от разцепващ СМЯХ!!!
526
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Човека от снимката не ми изглежда адекватен. По точно изглежда ми неадекватен.
525
0
 
2
 
! Отговори
Fermer преди 7 месеца
До Мъка българска За бензина не знам, но пшеницата я продаваме на цена 2017 г. Не би трябвало да поскъпне, доколкото зависи от фермерите. Вече от догодина, когато ще фалираме масово след 2 год. продаване под себестойност, ще има сериозно вдигане .
524
0
 
8
 
! Отговори
Мъка българска преди 7 месеца
Не знам кой умира от глад , но ми се струва , че наш *** най реве на умрело . С това управление скоро бензинът и хлябът по 5 лева .
523
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Той иска но после кой ще ги връщат обратно? Непрекъснато печатат пари до къде ще я бутат тая работа?
522
3
 
10
 
! Отговори
Преди агонията.... преди 7 месеца
Баъдэн иска но няма да му се даде и той го знае. Последни опити да излъжат че всичко е наред и контраофанзивата не върви, ми тича...Дават си време за да измислят как хем да се оттеглят, хем да изглеждат победители. Счетоводна грешка....голЕма сметка.
521
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая счетоводна грешка колко пъти ще я откриваме
520
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз лично се радвам че байдън непрекъснато хвърля пари за Европа. Въобще не ме интересува дали това е добре за сащ или не.