Руски войник се жалва на майка си: Щом се върна, ще изгоря паспорта си

Той е разочарован от случащото се на фронта в Украйна
14 окт 2023 23:00, Нели Христова
283
Руски войник се жалва на майка си: Щом се върна, ще изгоря паспорта си
Снимка: БГНЕС

Руски войник се закле да изгори паспорта си и да приеме американско име заради разочарованието си от войната в Украйна, според предполагаем телефонен разговор, прихванат от украинските военни.

В запис на разговора, публикуван от Украинската дирекция за военно разузнаване (ГУР) миналата седмица, войникът се оплакват на майка му, че Русия "дори не може да осигури горски пояс", според превод, публикуван от The Kyiv Post в сряда.

В обаждането майката на войника съобщава на сина си, че е "обсъдено нещо тайно" за "пробив до някъде" по време на "срещи с Путин и Съвета за сигурност". Тя казва, че "няма абсолютно никакво доверие в техните думи".

Майката на войника казва, че руските медии твърдят, че град Купянск в района на Харков, който Украйна си върна по време на успешната си контраофанзива през септември 2022 г., скоро ще се върне в руски ръце. След това тя пита сина си дали руската армия "наистина се нуждае от Купянск".

"Ние дори не можем да осигурим горски пояс тук, а те все още искат да си върнат Купянск", отговаря войникът.

След като беше информиран за нахлуването на руска територия от проукраински групировки и за плановете на Съединените щати да изпратят танкове Abrams на бойното поле, за да подпомогнат военните усилия на Украйна, войникът каза, че се надява да прекъсне връзките си с Русия след края на службата си.

"Когато се върна, ще изгоря този руски паспорт, ще сменя фамилното си име - ще забравя всичко", казва той."Ще си дам английско или американско фамилно име."

Майка му въздъхва и отговаря: "Да, и аз съм съгласна".

Времето на предполагаемото обаждане не е ясно, въпреки че планът за САЩ изпращането на танкове Abrams в Украйна беше обявено за първи път през януари. Newsweek не е в състояние независимо да провери автентичността на обаждането или неговото съдържание.

Записът от миналата седмица далеч не е единственото телефонно обаждане, за което се твърди, че включва оплакванията на руски войник по време на разговор със семейството. ГРУ  пусна няколко подобни призива към обществеността по време на близо 20-месечната война.

Миналата седмица аудио от предполагаемо обаждане, пуснато от ГРУ,  разкрива войник, който признава на жена си, че е фалшифицирал видеоклипове от фронтовата линия, за да убеди руските военни лидери в успеха на бойното поле, който всъщност не се случва.

"Аз също съм записвал бикове*** на камерата на телефона си... но това е игра", казва войникът, според The ​​Kyiv Post. "Облякох всички, поставих ги на позиции и минах през окопите, крещейки "по дяволите" невероятно всички се бият."

В предполагаемо обаждане, публикувано от ГРУ през август, руски военнослужещ информира майка си, че московското военно ръководство е казало на войниците, че "лудата ситуация" на войната е "тук, за да остане" до 2026 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
то пък и един паспорт
189
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Джуджака на първо м/у-държавно посещение след заповедта за арест(в Киргистан). Му-ха-ха... Остават му следните опции: посещение в Северна Корея,Сирия и Никарагуа. Браво Вова,голем си! Голем!
188
3
 
10
 
! Отговори
Фитьо преди 7 месеца
Мечешкият масаж води до поява на миражи.
187
7
 
5
 
! Отговори
Кво е виновен човека преди 7 месеца
Добре де какво обще имат и майката, и оплакващият се войник и тайната служба на Укеретките с този мъж от трактора ли е това булдозер ли е, нинам!. Та утре по снимката някой психоринец да го застреля.
186
11
 
11
 
! Отговори
путинизация и КРАХ преди 7 месеца
Докато все още има живи руснаци избора им е предрешен. Или смърт в окопите или 10 години каторга за тези които искат да изклинчат от фронта !
185
12
 
14
 
! Отговори
за съжаление преди 7 месеца
Право е момчето но е закъсняло.
184
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските укопатори ще горим! Дори без да мигнем! Слава на украйна!
183
13
 
16
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Останаха ли русофили в България след поредните изказвания на Путин и поканата на делегация на Хамас? Радикален ислямизъм и християнство, добра комбинация, но само в Россия.
182
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
...поглежда ядно Поскребишев който стои мирно до вратата,а вие др.Поскребишев кого имахте в предвид?
181
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По заповед маршал Жуков,направо от фронта се явява при Сталин.Сталин го гази по сталински,Жуков обръгнат от фронта е като гьон,но този път не издъжа,и на излизане от кабинета процежда:"зад.н.и.к с мустаци". секр.Поскребишев го чува и собщава на Сталин за чутото. Върниго,ръмжи Сталин. Поскребишев тича,звъни на пропуска: Жуков обратно! Казали сте нещо на излизане от при мен другарю Жуков? Ж:тъй вярно. С:и какво казахте? Ж:зад.н.и.к с мустаци. С:кого имахте впредвид? Ж:Хитлер разбирасе. Сталин...
180
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Жалка со ро со идна статийка
179
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хиляди километри активна фронтова линия, но новините са за някакъв, който искал нещо.......
178
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Безмислена, изкуствено драматизирана жалка журналистическа плява!!!
177
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Злобни и безполезни форумни ***!!
176
7
 
7
 
! Отговори
Джак Ричър преди 7 месеца
Христова, от къде имате наглостта да тиражирате постоянно "великите" си пасквили?!? Сребърници, мисирлък или и двете? (А и веднага, след пуешкият зов, се включват дежурните по хранилка имбецилни тролченца с интелект на... бели порцеланови специфични съоръжения , за да Ви пригласят)!
175
7
 
8
 
! Отговори
Най-големият виц преди 7 месеца
Украйна - вече под 25 000 000, ще победи Русия - 150 000 000?!? КНДР е десетократно по-малка от Украйна по територия, а вече ги надмина по население - корейците са вече 27 000 000.
174
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко това е написано за наивници, ама много наивни наивници.
173
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
някой направи ли си труда да изчете цялата ненужно дълга измислица?
172
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубаво е, че украинските нищо не обмислят, не се жалват на майките си, а направо зоват Волга и си предавт в плен, че даже и отказват размяна /то не че и укрите са се загрижили да си ги върнат де/.
171
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом се върна !?!? По точно би било - АКО се върна .