Кадиров издаде заповед да се стреля на месо по демонстранти

При четвъртия изстрел се целете в главата!
31 окт 2023 16:09, Елка Василева
56
Кадиров издаде заповед да се стреля на месо по демонстранти
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на руската република Чечения Рамзан Кадиров издаде на полицията заповед да се стреля на месо по демонстранти като предпазна мярка срещу прояви на насилие от антесемитски настроени тълпи, подобно на случилото се в съседната руска република Дагестан миналата седмица, предаде ДПА.

Още по темата
Десетки мъже нахлуха в неделя на пистата и терминала на летището в дагестанската столица Махачкала, като нападнаха пътници от полет от Израел. Над двадесет души бяха ранени, а осемдесет и трима от нападателите бяха задържани, съобщиха местните власти. Чечения и Дагестан са полуавтономни руски републики в северен Кавказ. Те са с преобладаващо мюсюлманско население.

Според информация на руската осведомителна агенция РИА Новости по време на заседание на местното правителство в чеченската столица Грозни Кадиров е заявил, че всеки участник в размирици трябва да бъде арестуван и вкаран в затвора. При съпротива по време на задържането представителите на силите на реда трябва първо да произведат три предупредителни изстрела.

"Ако и след това човекът все още нарушава закона, при четвъртия изстрел се целете в главата! Тогава вече няма да го прави. Това е заповед" е казал Кадиров според информацията.

Подобно на други руски политици и той обвинява Запада в подстрекаване на антисемитската атака в Махачкала. Според местните власти е имало антисемитски прояви на насилие над евреи и в други преимуществено мюсюлмански райони в Северен Кавказ. Полетите от Тел Авив за тези места вече се пренасочват към други, по-безопасни руски летища, отбелязва ДПА. (БТА, Иво Тасев)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
надо убиват преди 5 месеца
рубладжийски чиракопитек
48
3
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
Много се тиражира този случай в Дагестан. А не е станало кой знае какво. Пострадали няма. И втори път сигурно няма да се случи.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те, дагестанците, обичат безкрайно евреите, и се канили да ги посрещат с песни танци. Обаче лошият Запад ги убедил вместо това да се опитат да ги линчуват... то колко трябва да си неумен, за да си втълпиш, че еврейски бежанци ще се опитат да бягат точно в Дагестан... но така става, когато в страната ти се шири свобода на словото, като в Руската федерация.
46
1
 
9
 
! Отговори
полковник Колев преди 5 месеца
Кадиров е този,който е необходим на БГ и който може да въведе ред в нашата анархия
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кадиров направи Чечня по-красива от Дубай, но и още по-мусюлманска от Дубай. Хората си мислят, че така ще угодят на Техния Бог итой ще ги възнагради за предаността.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 31Никой не ходи в Русия, защото там не е никак лесно и трябва да си значима личност за да бъдеш приет. На запад е все едно, важното е да работиш за без пари.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Запада бутал някакви *** в някъв дегестанн на манчоо в задникаа, щото така и така. Тея селскии руски тикви вече се поболяхаа да се чудят как да си опазят блажената маса с хайвера
42
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 35 Какви бунтове в Русия ве, кравар? Чечня може да е автономна република част от РФ, но не е Русия. Там само мюсюлмани живеят. Както само мюсюлмани има и в друга авономна република от РФ Дагестан.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кадиров пак не се е консултирал с шефа си в Кремъл, коя стрна да заеме в конфликта Израел - Палестина.
40
5
 
1
 
! Отговори
Ще си замине като преди 5 месеца
Кадафито ! Да не си мислите, че там много го обичат ! Затова ги стреля във главите да не смеят да мръднат ,ако се отслаби още малко Русия тои е на пангара и още е млад и ще го дочака .
39
10
 
14
 
! Отговори
До 31 преди 5 месеца
Е като толкова ти харесва да те бият, защо не идеш да живееш в Чечня? Въпроса, защо като в Русия е толкова хубаво, никой не иска да ходи, не задавам, много е банален!
38
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кадиров прилага Крумовите закони,БРАВО
37
3
 
4
 
! Отговори
Балкани преди 5 месеца
За Милиони нема Закони, за К/окошка нема прошка!
36
4
 
3
 
! Отговори
Аз съм просто човек преди 5 месеца
Талибан б***кл&к.
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Толкова за бунтовете в Русия. Всяко чудо за три дена. СеРеУто да мисли номви правокации...
34
6
 
5
 
! Отговори
до 3-ти И ти ли си преди 5 месеца
анти-семит? Много станахте евро-демократите, които сте всъщност скрити фашисти.
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
30, четем. Не може да си за Палестина, против Израел. Израел е демократична страна. Израел ежедневно носи под крилете на самолетите тонове демокрация и я хвърля в Газа.
32
5
 
5
 
! Отговори
нафърфорий преди 5 месеца
"""При съпротива по време на задържането представителите на силите на реда трябва първо да произведат три предупредителни изстрела, а при четвъртия изстрел се целете в главата!""""" ------- Ами чилякъ спазвъ всички законови норми на западнатъ демокрация, що ревете, бре лицемери!? -)))))
31
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
така е, само бой, бий да те уважават...иначе не е демокрация, а е анархия! ботев е казал: лошия с ножа по гл-ава!
30
6
 
5
 
! Отговори
Vyltopavetnik преди 5 месеца
Дрогаре, четете новината, не само заглавието... Кадиров е наредил да се стреля по протестиращи за Палестина, против Израел.