Руска делегация е на посещение в Северна Корея

Може да се обсъди изпращане на севернокорейски работници в Русия
12 дек 2023 10:46, Елка Василева
57
Руска делегация е на посещение в Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Руска делегация е пристигнала днес в Северна Корея, предаде агенция Йонхап, позовавайки се на държавни медии. Това е най-новият знак за засилването на връзките между двете страни.

Делегацията, водена от Олег Кожемяко, губернатор на Приморския край в руския Далечен изток, който граничи с Корейската народнодемократична република (КНДР), е пристигнала вчера в Пхенян и е била посрещната от Джи Кьонг Су, заместник-министър на външните икономически отношения, на международното летище в севернокорейската столица, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА). Тя не даде подробности за целта на посещението.

Още по темата
Миналия месец в разговор с руска медия Кожемяко заяви, че планира да посети Северна Корея, за да обсъди сътрудничеството в областта на туризма, търговията и селското стопанство.

Съществуват обаче мнения, че в разговорите им може да се обсъди евентуалното изпращане на севернокорейски работници в Русия, което е забранено съгласно санкциите, обвързани с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, срещу КНДР. Служител на южнокорейското министерство на националното обединение, което се занимава с междукорейските въпроси, намекна за възможността за изпращане на севернокорейски работници в Русия, като отбеляза, че двете страни имат търсене за този вид пазар и че в чужбина са били открити признаци за подобни действия.

Посещението идва в момент, когато Северна Корея и Русия се стремят да засилят сътрудничеството помежду си в различни области след рядката среща на върха между лидерите им Ким Чен Ун и Владимир Путин през септември.

През ноември Северна Корея и Русия подписаха двустранен протокол за разширяване на сътрудничеството в областта на икономиката, науката и технологиите, само четири седмици след посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Пхенян.

"Като се има предвид поредицата от събития, се предполага, че се осъществява някакъв вид сътрудничество между Русия и Северна Корея", заяви южнокорейският представител.
(БТА, Симеон Томов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Германец преди 4 месеца
Краставите магарета през девет баира...
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде го посрещнаха като крал бе *** и тролчета ? В Близкия изток,ама една дума не написахте...а тука троловете се в екстаз....
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хаха,като чуят за с.корея американците и техните подллоги пълнят памперса от страх
46
6
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Това им остана за посещение на чебурашките.Тъкмо ще видят какво е бъдещето на Русия.Само мащабът е различен.
45
1
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 4 месеца
Току що изброи държавите , които ти предоставят 90 процента от удобствата в живота ти , ай фона или самсунга ти брато са мейд ин чайна
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 43, не позна! Според съобщенията в Интернет, Бидона допълзял по корем в Южна Корея да се моли за снаряди за Зе. Договорил да да де всичко, само и само да дадат. Дали. Сега остава да си признае какво точно е дал
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руска делегация е на посещение в Северна Корея, а по същото време американска делегация беше на посещение в Южна Корея. Надявах се да видя тук поредната пропагандистка статия, която да оплюе и американското посещение, обаче ме разочаровахте? За статии, свързани с безобразията на USA май не плащат
42
4
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 4 месеца
Московските татари на гости при корейските татари.
41
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен ЗЕЛЕнски проси Руснаците Купуват - разликата е голяма.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ква беше тя - ква стана - двойника на Путин ще се моли на четири крака на малкия мук на Ким Чен
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците пак отиват да просят.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Утре руснаците са в Еритрея. А в други ден в Никарагуа. Русофилите, що не бягате на почивка в някоя от тея държви, да ви се напълни душата от кеф? А все към западните изостанали Франция, Италия, Испания и Гърция ви тегли? М?
37
10
 
8
 
! Отговори
да преди 4 месеца
европа и щатите само могат да гледат със завист, как процъфтява руската икономика, а атлантическите страни една след друга в рецесия!
36
2
 
10
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 4 месеца
Браво.Братска дружба
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А в Африка, кога?
34
2
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
И в Газа има много работници що не ходят и там?
33
9
 
12
 
! Отговори
ЯСНО! преди 4 месеца
МЯСТОТО НА РУСИЯ Е ПРИ КНДР, ИРАН С ЧААЛМИТЕ, КИТАЙ И ИНДИЯ!
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"През 20 век, ред държави се заразяват с еврейската отрова комунизъм-около 50 години опустошение на един цял континент" _ Има нюанси. През периода 1930-40 г темповете на годишния ръст на икономиката на СССР са над 40%. Невероятен ръст, но някой насъска Адолф да нападне и за 4 години да унищожи това, което Сталин постигна за предните 10.
31
5
 
16
 
! Отговори
Империя на злото преди 4 месеца
Хи-хи-хи, айде другата седмица на посещение във Венецуела и до там.
30
3
 
2
 
! Отговори
Теди преди 4 месеца
ОБАЧЕ НА ТЕБ НЕ ТИ ЗВЪНЯТ ПО ТЕЛЕФОНА ОТ РУСИЯ НАЛИ