Руска делегация е на посещение в Северна Корея

Може да се обсъди изпращане на севернокорейски работници в Русия
12 дек 2023 10:46, Елка Василева
57
Руска делегация е на посещение в Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Руска делегация е пристигнала днес в Северна Корея, предаде агенция Йонхап, позовавайки се на държавни медии. Това е най-новият знак за засилването на връзките между двете страни.

Делегацията, водена от Олег Кожемяко, губернатор на Приморския край в руския Далечен изток, който граничи с Корейската народнодемократична република (КНДР), е пристигнала вчера в Пхенян и е била посрещната от Джи Кьонг Су, заместник-министър на външните икономически отношения, на международното летище в севернокорейската столица, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА). Тя не даде подробности за целта на посещението.

Още по темата
Миналия месец в разговор с руска медия Кожемяко заяви, че планира да посети Северна Корея, за да обсъди сътрудничеството в областта на туризма, търговията и селското стопанство.

Съществуват обаче мнения, че в разговорите им може да се обсъди евентуалното изпращане на севернокорейски работници в Русия, което е забранено съгласно санкциите, обвързани с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, срещу КНДР. Служител на южнокорейското министерство на националното обединение, което се занимава с междукорейските въпроси, намекна за възможността за изпращане на севернокорейски работници в Русия, като отбеляза, че двете страни имат търсене за този вид пазар и че в чужбина са били открити признаци за подобни действия.

Посещението идва в момент, когато Северна Корея и Русия се стремят да засилят сътрудничеството помежду си в различни области след рядката среща на върха между лидерите им Ким Чен Ун и Владимир Путин през септември.

През ноември Северна Корея и Русия подписаха двустранен протокол за разширяване на сътрудничеството в областта на икономиката, науката и технологиите, само четири седмици след посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Пхенян.

"Като се има предвид поредицата от събития, се предполага, че се осъществява някакъв вид сътрудничество между Русия и Северна Корея", заяви южнокорейският представител.
(БТА, Симеон Томов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
Краставите магарета през девет баира...
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде го посрещнаха като крал бе *** и тролчета ? В Близкия изток,ама една дума не написахте...а тука троловете се в екстаз....
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
хаха,като чуят за с.корея американците и техните подллоги пълнят памперса от страх
46
6
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Това им остана за посещение на чебурашките.Тъкмо ще видят какво е бъдещето на Русия.Само мащабът е различен.
45
1
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 5 месеца
Току що изброи държавите , които ти предоставят 90 процента от удобствата в живота ти , ай фона или самсунга ти брато са мейд ин чайна
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 43, не позна! Според съобщенията в Интернет, Бидона допълзял по корем в Южна Корея да се моли за снаряди за Зе. Договорил да да де всичко, само и само да дадат. Дали. Сега остава да си признае какво точно е дал
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руска делегация е на посещение в Северна Корея, а по същото време американска делегация беше на посещение в Южна Корея. Надявах се да видя тук поредната пропагандистка статия, която да оплюе и американското посещение, обаче ме разочаровахте? За статии, свързани с безобразията на USA май не плащат
42
4
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 5 месеца
Московските татари на гости при корейските татари.
41
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен ЗЕЛЕнски проси Руснаците Купуват - разликата е голяма.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ква беше тя - ква стана - двойника на Путин ще се моли на четири крака на малкия мук на Ким Чен
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците пак отиват да просят.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Утре руснаците са в Еритрея. А в други ден в Никарагуа. Русофилите, що не бягате на почивка в някоя от тея държви, да ви се напълни душата от кеф? А все към западните изостанали Франция, Италия, Испания и Гърция ви тегли? М?
37
10
 
8
 
! Отговори
да преди 5 месеца
европа и щатите само могат да гледат със завист, как процъфтява руската икономика, а атлантическите страни една след друга в рецесия!
36
2
 
10
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 5 месеца
Браво.Братска дружба
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А в Африка, кога?
34
2
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 месеца
И в Газа има много работници що не ходят и там?
33
9
 
12
 
! Отговори
ЯСНО! преди 5 месеца
МЯСТОТО НА РУСИЯ Е ПРИ КНДР, ИРАН С ЧААЛМИТЕ, КИТАЙ И ИНДИЯ!
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"През 20 век, ред държави се заразяват с еврейската отрова комунизъм-около 50 години опустошение на един цял континент" _ Има нюанси. През периода 1930-40 г темповете на годишния ръст на икономиката на СССР са над 40%. Невероятен ръст, но някой насъска Адолф да нападне и за 4 години да унищожи това, което Сталин постигна за предните 10.
31
5
 
16
 
! Отговори
Империя на злото преди 5 месеца
Хи-хи-хи, айде другата седмица на посещение във Венецуела и до там.
30
3
 
2
 
! Отговори
Теди преди 5 месеца
ОБАЧЕ НА ТЕБ НЕ ТИ ЗВЪНЯТ ПО ТЕЛЕФОНА ОТ РУСИЯ НАЛИ

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe