Киев: Унищожихме големия руски десантен кораб "Новочеркаск"

Смята се, че той е превозвал ирански дронове
26 дек 2023 07:30, Елка Василева
872
Киев: Унищожихме големия руски десантен кораб "Новочеркаск"
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили в Черно море руски военен кораб, за който се предполага, че е превозвал ирански бойни дронове, използвани от Москва в конфликта с Киев, предадоха Франс прес и ДПА.

"Големият десантен кораб "Новочеркаск" беше "унищожен" от пилоти на ВВС, съобщиха украинските сили в Телеграм. "Казват, че той е превозвал "Шахеди" - ирански дронове камикадзе, използвани широко от Русия срещу Украйна, според същия източник.

Въоръжените сили не уточниха мястото на удара, но командващият украинските военновъздушни сили генерал Микола Олесчук  публикува видео, на което се вижда експлозия в руската военноморска база Феодосия, разположена на окупирания украински полуостров Крим, отбелязва АФП.

Освен това Олесчук изрази благодарности на "пилотите и всички участвали за прекрасната работа" и подкани руснаците да напуснат Крим, "преди да е станало късно", отбелязва ДПА.

Назначеният от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов потвърди, че във Феодосия е имало нападение.

"В района на Феодосия е извършена вражеска атака. Районът на пристанището е отцепен", съобщи той в Телеграм, като увери, че експлозиите са спрели и "пожарът е овладян". Той не уточни данни за щетите, но подчерта, че се е наложило да бъдат "евакуирани жителите на няколко къщи".

Украйна често нанася удари в Крим, насочени по-специално срещу руски военни обекти. През април 2022 г. беше потопен крайцерът "Москва", флагман на руския Черноморски флот, припомня АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


872
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
583
2
 
4
 
! Отговори
Чутовников преди 5 месеца
До анонимен, 621 сигурно това силно сгрява дущата на рушките жьонки и мамашки, моя Ванка го нема, ама хохлите и те страдат, струваше си. Затуй тавариш пожелавам да получиш обещетение един за такава "героична" кауза и да си много горт от това.
582
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Невярващи копейки относно случката да прочетат фнимателската следващата статия!
581
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Чутовников Нещо като украинките, на които не им останаха мъже, благодарение на "чудесния" наркоман в Киев?
580
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
600 коментара! Кво повече да го обсъждаме! Глътна ли вода кораба? Глътна! Ривът ли кaacкетите? Ривът! Приемете новата реалност! Само не знам дали някой е донесъл благата вест до Путин, или няма такъв смелчага! Путинчо е в перманентно затъмнение! Той знае че руснетата громят укрите! СЛАВА УКРАИНЕ!
579
4
 
9
 
! Отговори
СтингърЧо Джавелинов преди 5 месеца
Лично др0гара Пиютин заяви че това е долна лъжа, един *** запалил махорка и корабля отанул!
578
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Новочеркаск на дъното при Москва ! Путин в Пъкъла при Ленин, Сталин и Хитлер ! Путин умря през 2022 ! Шефът на ЦРУ се подигра на нескопосните двойници !
577
4
 
8
 
! Отговори
Чутовников преди 5 месеца
Стотици холяди мамашки и жьонки берат плодовете на руския мир с пълни шепи. Децата им стават безсмърни герои, а някои дори получават бело жигули, най-вече ако има тело, понеже нету тело, нету дело. Дай боже и родните друзя да дойде ред така да се гордеят с децата си и да получат по некоя рубла за тях.
576
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 82-ОМБР На теб никак не ти е помогнал, както следва от постовете ти?
575
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Сата НАТО Може но това няма нищо общо с глупостите за дронове и боеприпаси от Иран. Обичайните пропагандни измислици, които се тиражират тук. Но това е война. Един път укрите потапят кораб, друг път руснаците ги трепят като мухи. В крайна сметка Русия има 6 пъти по-висок военен потенциал от Украйна, а загубите на украинците на фронта са 6 до 10 пъти по-големи от тези на руснаците и резултата ще се види накрая. А тоя край е близо. Според американците след 2024 г няма да я има Украйна
574
1
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Що не ходиш на ментален майстор? Туко виш ти помогнал(криво-лево)!
573
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 562 Финландия с 5 млн население има около 2 000 км граница с Русия. Тоест, ако ще си пазят границата, на всеки 2,5 метра от границата могат да сложат максимум по един човек и тогава вътрешната им територия ще остане без население. Не са решили руснаците, не са ги смачкали. Били са 200 години в състава на Русия, нищо не пречи да изкарат там още 200 г, ако продължават да си търсят белята
572
3
 
6
 
! Отговори
Тавариш Тролски преди 5 месеца
Ето чепуха, малко кит и боя и кораба е на линия.
571
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 562 Ха ха ха ха - щайгите F-35 с по 950 известни заводски дефекта и неясно колко още неизвестни щели чудо да направят??? Това сакато авиационно "чудо" не му разрешават да се движи дълго със свръх звукова скорост, защото иначе му се откъсва опашката. При това, този "невидим" самолет след два полета във влажен климат, какъвто е във Финландия, оплешивява и трябва да му възстановяват "невидимото" покритие. Единственото, което могат да направят тези самолети там е да фалират Финландия
570
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тея руснета, нито водни кораби, ниту космически, сааамо подводни кораби! Това е перспективата! Да са ориентирват към ладопроизводството! Ладата я имаш навсегда! Никой няма ти я крадне! И за подарок става! Всяка руска женщина, с бяла ладичка!
569
5
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Реално кораба може и да е имал някакви експлозиви на борта, но не от Иран ----///------ Реално е имал доста експлозиви на борТа, Реално тези експлозиви са били боеприпаси за фронта и реално вече ги нема, заедно с кораба.
568
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами то фронтовата линия се измести доста към кiev , украинците са в последни контракции . Иначе руснаците си имат корабо , самолети , от всичко по бол.
567
3
 
0
 
! Отговори
От Херсон преди 5 месеца
До Анонимен 602 - връща се, връща.
566
4
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Само да отбележа една приятна подробност - Феодосия е най-далечният град на Крим от сегашните украински територии. Така че щом достигат дотам, значи всичко вече е в обсега им. След като ги избомбиха в Бердянск и Мариупол, на 160 км, сега вече не им дават да припарят и на 300 км.
565
4
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
До 599 Боли ме фара! Ако ще на борда да е имало плюшени играчки от дядо коледа! Важното е,че се взриви като руска атомна централа,и потъна като руска атомна подводница-бързо и сигорно!
564
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А в Маринка как са украинските военни? Кораби се строят, но територия не се връща.