Двойникът на Владимир Путин бил от Беларус, едва не го отровили

Този човек, двойникът на Путин, се казва Евгений Василиевич
4 яну 2024 20:27, Нели Христова
136
Двойникът на Владимир Путин бил от Беларус, едва не го отровили
Снимка: БГНЕС

Предполагаемият двойник на Владимир Путин е дърводелец от Беларус, за когото се твърди, че е оцелял при опит за убийство.

Двойникът се казва Евгений Василевич и за него се твърди, че е бил направен опит да бъде отровен с "токсични вещества", пише "Дейли мейл", позовавайки се Телеграм канала "Генерал СВР", цитиран от "24 часа".

Каналът е известен с дръзките си твърдения за здравето на Путин и е сред няколкото източника, които твърдят, че един или повече двойници на Путин редовно се използват като дубльори на 71-годишния президент - теория, подкрепена от украинското военно разузнаване.

Руският политически анализатор д-р Валерий Соловей, бивш преподавател в московска академия за обучение на шпиони и дипломати, твърди, че Василевич дори е изнесъл новогодишната реч вместо Путин.

През октомври 2023 г. д-р Соловей, смятан от критиците за конспиратор, скандално заяви, че руският президент е починал и е бил заменен от двойници, които са контролирани от руската служба за сигурност ФСБ.

Телеграм каналът “Генерал СВР" твърди, че разполага с вътрешна информация за Кремъл, като същевременно не предоставя доказателства и се възприема от мнозина като източник на конспиративни теории.

Анонимният акаунт се появява през 2020 г., преди нахлуването в Украйна, като твърди, че се управлява от бивши и настоящи членове на руски официални органи.

Оттогава той прави редица неоснователни и недоказани твърдения за Путин и неговите приближени.

Известен е фактът, че акаунтът предизвика рядко публично изясняване от страна на Кремъл, след като миналата година заяви, че Путин е паднал по стълбите и е пострадал.

"Това е напълно невярно", отрече тогава говорител на Кремъл.

Миналата година "Генерал СВР" също така твърдеше, че Путин ще предаде властта на бивш шеф на ФСБ, за да се подложи на операция от рак.

По-късно властите отрекоха Путин да е починал от рак, като заявиха, че твърденията около здравословното му състояние са "абсурдни".

Д-р Валерий Соловей, заклеймен от Русия като "чуждестранен агент", също направи няколко смели твърдения за здравословното състояние на Путин.

В последния си видеоклип бившият професор предполага, че дърводелецът е бил обучен от московските тайни служби да играе ролята на Путин.

"Онези от вас, скъпи приятели, които видяха така нареченото новогодишно приветствие на така наречения руски президент, вероятно са забелязали, че то беше много кратко", каза д-р Соловей.

"То беше не просто много кратко, а едно от най-кратките в историята на Путиновите новогодишни послания. Защо беше едно от най-кратките?

Отговорът е ясен. За да не гледате и да не слушате. Да не гледаш външния вид и да не слушаш гласа на човека. Този човек, двойникът на Путин, се казва Евгений Василиевич.

Той идва от Беларус. Родом от Беларус. Евгений Василиевич. Да, дърводелец от четвърта категория. Това е истината", заяви още той.

От миналата година насам има шеги и спекулации за двойник на име "Василевич", след като руският църковен глава патриарх Кирил, се обърка, обръщайки се към Путин по време на среща с "Ваше превъзходителство, многоуважаеми Владимир Василевич", преди да се поправи и да нарече правилно президента Владимир Владимирович.

По това време, през юли, д-р Соловей заяви, че Кирил е знаел за Путин и неговите двойници.

Той твърди, че Василиевич "е бащиното име на двойника" и че Кирил "знае бащиното име на двойника".

Украинската служба за военно разузнаване също заяви тази седмица, че Кремъл разполага с поне трима двойници на Путин.

"Технологията на двойниците е била използвана преди и се използва сега, по-специално от Владимир Путин или неговото обкръжение, хора, които влияят на ситуацията в Кремъл".

Някои казват, че двойниците се използват, защото Путин е тежко болен или се крие в бункер поради параноя за сигурността си. Други твърдят, че той е мъртъв.

Има и теория, че новогодишната реч е изнесена от образ на Путин, създаден от изкуствен интелект.

Според наблюдателите вратът на руския президент изглежда несинхронизиран с тялото му, сякаш главата му е била наложена за телевизионната реч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
дедо Груйо преди 3 месеца
Тоя е труп от поне 10г. Всеки руснак го знае.
107
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Двойникът на Путин, че ви отвинти чарковете. Преследват ви кошмари, а?
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
сънуват тройник на Путин вече...
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Без паника, моля ! Всички агресори свършват или в затвора или в земята !
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АРАБИТЕ И РУСНАЦИТЕ СИ ПРИЛИЧАТ. ЛЪЖИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ.
103
1
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 месеца
Не вярвах това за двойниците , но на една снимка Путин е наведен и на тила му се вижда съвсем друга плешивост. Първо си помислих колко е остарял и се е променил и изведнъж ми светна. Боже , та това не е Путин.
102
0
 
3
 
! Отговори
двойник на мъртвец преди 3 месеца
101
1
 
0
 
! Отговори
паф преди 3 месеца
е, щом е от "дейли мейл" - горещо вярваме!
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ И НЕ СЕ ГОРЕЩЕТЕ ИЗЛИШНО ! ВСЕКИ АГРЕСОР ГУБИ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА ПРОИЗВЕЖДА БЛАГА И ДА СИ ПОВИШАВА СТАНДАРТА, КОНСУМИРА И УНИЩОЖАВА БЛАГА ! ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ !
99
2
 
6
 
! Отговори
mda преди 3 месеца
И така, путин другари и другарки ще ви управлява още 100 години, с двойници мойници и тн. Ще надмине даже дънкън маклауд.
98
0
 
13
 
! Отговори
цон кай хой преди 3 месеца
не разбирам как е възможно да се напише няколко страници статия в новинарски сайт в която да се казва че за всяко едно от твърденията източник е анонимен акаунт в анонимен чат някъде си...
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
за закуска 3 километра краваршингтонска пропаганда =да се из9праз0нят сутрин рано евроатлатическите от5реп7ки
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Новина тип ЕЖК...смешни сте!
95
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я кажете за контраофанзивата бе, завзехте ли вече Крим ахахахаха
94
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евроатлантиците отдавна живеят в измислен свят на фантазиите
93
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джуджето дърто и просто е мъртво... Няма начин да се докаже, че това е двойник защото никой от обкръжението му няма да позволи проверка на ДНКато му... Така кремълските фашисти манипулират целия свят и руснаците.
92
18
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 3 месеца
Имаш предвид Зеленски нали ? Защото той е хипофизно джудже по нисък от Путин !
91
19
 
19
 
! Отговори
Бандер Офца преди 3 месеца
Като няма добри новини за Укро Вермахта от Източния фронт, пускаме партенките че Путин е тежко болен. Бил умрял. Имал осем двойника. Но единият бил отровен. А руските войници се биели с лопати защото нямали автомати. И крадяли перални за части за ракети. Които пък бяха свършили още миналия март. А Призракът на Киев свалял по една ескадрила руски изтребители на полет. И една баба от Киев свалила руска ракета с буркани компот....Това са само част от заглавията написани от Днес Бее Гето !
90
4
 
16
 
! Отговори
Верваме ви преди 3 месеца
Някой си бил казал че двойника на Путин бил отровен ?! Значи е истина. Така ли ? И защо очаквате някой да ви повярва. Аз пък казвам че Бай Дън отдавна отровен и сега на негово място са поставили полу умен двойник. Моята дума срещу вашата дума.
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са си вътрешни слухове, за да се извършват всякакви безобразия над Украйна.