Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

Тя посъветва Таяни хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите
Обновена: 7 яну 2024 22:07 | 7 яну 2024 20:50, Анисия Иванова
311
Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?
Снимка: БГНЕС/EPA

"Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи идеи за създаване на армия на ЕС за поддържане на мира, трябва първо да се научи как хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза."

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram по повод изказването на Таяни, че ЕС се нуждае от армия за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изявлението на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се формират в Европейския съюз „собствени въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти“.

"Армия на ЕС? Може би трябва да започнем с разработването на собствена ваксина срещу Covid? Или да се научим да защитаваме хуманно, в съответствие с международните си задължения, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите и едва тогава да създадем армия", отбеляза Захарова.

"Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи.", допълва тя.

Представителят на руското външно министерство призова италианския министър да се замисли „защо тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) трябва да плаща колосални суми в общата хазна (а всъщност на Вашингтон), които отиват, за да се гарантира тяхната сигурност?“, съобщава Труд.

По-рано Таяни каза, че „в свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия“ отбраната и общите въоръжени сили „трябва да станат общи“ за Европейския съюз и това не търпи отлагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
7
 
! Отговори
Пърчейзов преди 5 месеца
Тая т ъпа ли е или се прави на одарена с мокър партал? С падането на темепратурите сСума ти градчета в подмосковието останаха без отопление , вода и ток, защото оборудването на комуналните услуги за отопление, вода, ток и тям подобни излиза масово от строя, а денгите за подрръжка са разваровани или отиват на есвеото.
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Планът "Анаконда" на Путин проработи перфектно и постави *** глави в Брюксел в тупик, че и в страх защото знаят какво следва когато САЩ се оттегли от Европа... ЕС се самозастреля.
53
5
 
2
 
! Отговори
Новинарско порно преди 5 месеца
Наистина - не се разбира каква е връзката на Захарова със гей-ЕС-ЕС армията?
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
и тая беше хубава мома, ама...
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще карат колела евроджeндърите, да спасяват планетата.
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еврозоната официално влезе в рецесия.
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А Русия да стопли 400 хиляди семейства дето ги остави без мъже, и сега жениците трябва да се справят самички! Ама едното кожухче не е достатъчно!
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕС минава на водород, никой вече няма нужда от риски нефт и газ.
47
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
У московията стотици хиляди семейства мръзнат, ама нейсе.
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Европа отново силно мирише на барут. В същото време всички някак забравят, че руската армия два пъти превзема Берлин и веднъж Париж. Русия винаги е имала два ключови проблема: огромна територия и липса на човешки ресурси. Изтощените земи на Европа не са най-добрият трофей, честно казано. Руснаците отиваха в Европа всеки път единствено, за да премахнат заплахата.
45
5
 
11
 
! Отговори
Чичо Яшар преди 5 месеца
Друзята още не загряват, че рушкия нефт и газ нахрен никому не нужен, понеже куп други страни предлагат достатъчно за да задоволят световния пазар. Например германците от 40% руски газ, в момента ползват има няма 4% руски газ.
44
3
 
8
 
! Отговори
Споко преди 5 месеца
Споко, ЕС няма нужда от гориво, ЕС минава на илектрик възобновяеми енергии от соларни панели и вятърни турбини.
43
4
 
13
 
! Отговори
Умерен консерватор преди 5 месеца
Да си гледа руските проблеми.
42
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Без ресурсите на Русия ЕС е обречен да влачи жалко съществуване.
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия има нужда не от бедна, а от богата Европа, за да може да й се продава газ и нефт. На Русия не й трябват нито Чехия, нито Словакия, нито Полша, нито балтийските държави, защото ако ги окупира, ще трябва да ги храни и да им продава газ на вътрешни цени. А Русия не иска това. Ако тези страни се окажат заплаха за Русия както Украйна, няма да има никаква "специална военна операция", тогава Русия просто ще ги унищожи.
40
6
 
11
 
! Отговори
Стига бе, преди 5 месеца
... руският таракан продължава да реве, как някой искал да вземе "ресурсите на Рашистан! Че то всички знаем за един, който отдавна е заграбил всичките русняшки ресурси! Изнася ги и ги продава на безценица на Индия, Китай, ...и който им ги вземе! Да загуби Кремъл такива партньори като ЕС , Германия, и да ходи да се моли на другарят Си да им купува газта,...няма такова унижение!
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво става с контранастъплението? Украйна върна ли си вече Крим?
38
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Ще се топлите с любов Захарова, дори да не искате! Само с бомби, ракети и заплахи не става! И никой не вярва на крокодилските ви сълзи за бежанците, докато избивате братята си в Украйна! Любов и хуманност трябва, права си!
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тез горките още си мислят, че само те имат газ и петрол... Захарова случайно да си се сещала, че цялата ви енергийна инфраструктура (говоря за газ и петрол) се обслужа от западни фирми и обордуване и в момента сте на доизживяване?
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руски дипломат разкри всички карти: Финландия е осъдена. Финландия подписа собствената си смъртна присъда с отложена дата, като се присъедини към НАТО и допусна Пентагона до военните си бази. Така тя създаде заплаха за Русия и това е ясно за всеки честен наблюдател. Смъртната присъда за финландците(не всички от тях одобряват самоубийствените действия на Хелзинки и поради това някои не заслужават ужасен край, но, уви, всички са в една "лодка") беше авторитетно потвърдена в интервю за РИА Новости от постоянният представител на Русия към международните организации във Виена Михаил Улянов.