Не живеем, съществуваме: Без парно и топла вода край Москва при -20°

Онези, които са успели, са се евакуирали
10 яну 2024 20:12, Нели Христова
470
Не живеем, съществуваме: Без парно и топла вода край Москва при -20°
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин нареди национализирането на завод за боеприпаси в Москва, след като механична повреда накара десетки хиляди московчани да останат без отопление и вода при минусови температури в началото на миналата седмица.

На 4 януари се спука топлопровод в Климовския специализиран боеприпасен завод в град Подолск. Оттогава се съобщава, че десетки хиляди руснаци нямат отопление в домовете си в района на Москва. Температурите навън пък са около -20 градуса.

Засегнатите райони включват градовете Химки, Балашиха, Лобня, Люберци, Чехов, Наро-Фоминск и Подолск, показва карта, публикувана от руски канал Telegram и споделена в други социални медии.

Други руски медии съобщиха, че жителите на Електростал, Солнечногорск, Дмитров, Домодедово, Троицк, Талдом, Орехово-Зуево, Красногорск, Пушкино, Раменское, Воскресенск, Лосино-Петровски и Селятино също са без ток.

Много жители започнаха да публикуват видео призиви в социалните медии, за да се оплачат, че са изправени пред замръзване. В един клип хора, живеещи в Москва, казват, че не им остава нищо друго освен да топлят домовете си с газови печки и "каквото намерим". Други казаха, че палят огньове по улиците, за да се стоплят.

 

"Замръзваме. В апартаментите ни е 11-12 градуса. В моята стая в момента е 6 градуса. Кажете ми как се оцелява при тази температура? Нямам думи! Искам да кажа, че не живеем, а съществуваме. И затова молим ръководството да ни обърне внимание. Администрацията на Воскресенск знае всичките ни проблеми, както казаха: "Ние сме наясно, всичко е под контрол". Но какъв е смисълът? Нищо не се променя!", гласи едно от оплакванията

Андрей Воробьов, губернатор на Московска област, обяви във вторник, че Путин е наредил заводът за боеприпаси да бъде национализиран, тъй като двама от собствениците му са "разположени в чужбина". Той не назова лицата.

"Получихме правото да поемем контрола върху тази котелна централа в рамките на извънредна ситуация", каза Воробиев, добавяйки, че котелното помещение на централата се управлява "много лошо" и "на практика няма квалифициран компетентен персонал".

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за това, че Климовският специализиран завод за боеприпаси не отговаря на изискванията за безопасност.

Във вторник комисията съобщи, че заради инцидента са били задържани заместник-началникът на администрацията на Подолск, началникът на котелното на завода и генералният директор на завода за боеприпаси.

Жителите на Селятино описаха ситуацията като "някаква борба за оцеляване", съобщи руският телеграм канал АСТРА.

Прекъсвания на електрозахранването също засегнаха Санкт Петербург, Ростов, Волгоград, Воронеж, Приморския край и Екатеринбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фейк бг, това е една друга държава, окрайна
322
3
 
8
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Още през 1930-33 година, към Американския Конгрес се създава специална комисия, за да разследва, като как аджеба, Русия изнася суровини на такива невъзможно ниски цени. Сериозни хора икономисти, инженери и пр. участват в комисията. Изводът им е КАТЕГОРИЧЕН - тия ниски цени са възможни, само ако трудът не е заплатен. Стигат до извода, че там, в СССР милиони хора са в трудови концлагери! Най-голям производител на бодлива тел от неръждавейка е Америка, а тогава най-голям вносител - СССР!
321
1
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен 323Сега пък, като стане фирмата държавна, там пробойните ще са всеки месец и ще трябва често да сменят директорите и да ги пращат в колонията като саботьори и врагове на народа. Там ще режат дървета (лесоповал) или копаят в рудници, а бе с една дума от същия филм на 30-те, 50-те години. Продукцията добита с неистов труд се продава през девет прекупвача и фирми на КГБ за да влезе някаква валутка, че да се крепи властта. Следва продължение....
320
1
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 4 месеца
Най-вълнуващи ми бяха кадрите с мръзнещи домашни любимци - котки с кохухчета,кученца с фланели..даже хамстер в термочорап!
319
1
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен324. Българите в чужбина повечето се справят. Не само високо квалифицираните, но и хората с по-ниско образование, но интелигентни, практични, разумни и спестовни, такива хора са понякога по-успешни от образованите. Много има такива. В ЮАР се събираме, но вече всеки има своя тесен кръг от приятели и вече този кръг е смесен - има Българи, има и местни хора. Нормално. Но, като цяло емигрантите от България, не само в ЮАР, но и по други места са доста успешни хора.
318
2
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен330 Цитирате Невзоров. Той е прав донякъде, че е разочарован от Руския народ. Моето разочарование се отнася до тези, които убедено подкрепят Путин и шайка, които бутат детски колички с формата на танк, а в количката 3-годишното дете е във войнишка униформа от ВСВ с пилотка с петолъчка - да, ей тия са Тъпатси и са разочароващи, обаче има много обикновени, с нищо не виновни хора, които просто искат да живеят и системата ги смачква от страх и невъзможност за избор. Ето за тях ми е жал!
317
1
 
7
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Така че, при липса на нормална работа, при липса на възможности за свободна частна дейност, много хора изпадат в дългове, алкохолизъм и понеже нямат вече възможност да избягат от страната, единственият им отворен коридор е към войната в Украина и този *** дизайн е добре измислен от Кремълската клика, която по същество е една престъпна организация. Дори в СССР, моралните урроди от КГБ нямаха власт, а бяха ИНСТРУМЕНТ на властта. Сега, те са самата власт!
316
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Известният руски журналист Александър Невзоров - Най-голямото ми разочарование за тези две ужасни и срамни години е РУСКИЯ НАРОД.
315
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да би мирно седяло не би чудо видяло.На война като на война. Първо идва студа. След това се изпразват магазините и идва глада. Този филм сме го гледали. Съветски е.
314
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Собственика вече е десидент спокойно в кауша е вече
313
1
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Страхът е вече сковал цялото общество в Русия. Алкохолизмът е винаги на макс в тази страна така или иначе, защото индивидът няма накъде да се реализира, няма свобода на инициативата, нито на нормалната предприемчивост. Защото в Русия дори будка за вестници не можеш да отвориш без одобрението на кварталните батки, които от своя страна се контролират от мутри и длъжностни лица по корупционната верига и цялата тази верига се конролира от КГБ (ФСБ), която е всъщност властта на Путин и неговата клика
312
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съжалявам руския народ,защото това зъзнене е най-малкото, което го чака занапред! А цената на войната? А репарациите, които с десетилетия ще плащат за прищявките на Путин! Жална им матушка!
311
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българите на запад не се събират дори да си помагат в бита, както го правят всички други народи в чужбина...
310
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПОРЕДНАТА ДИВЕРСИЯ ИЗВЪРШЕНА ОТ ЧАСТНА ФИРМА... СЕГА ЩЕ ГИ ПОРЯТ В КОЛОНИЯТА ПО 20 ГОДИНИ
309
9
 
3
 
! Отговори
Добавям преди 4 месеца
Българите на запад не общуват по-между си, те се срамуват, че са българи независимо какво работят или слугуват на богати западняци.. Те не се събират по национални поводи, както го правят другите - румънци, сърби, руснаци, поляци, гърци, ........
308
1
 
11
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Както вече писах, в Русия само калта е повече от корупцията. Горките мобики, за да не ги пратят на сигурна смърт, плащат подкупи на командирите, че да бъдат преместени на по-безопасно място или за отпуск. Тия подкупи отиват нагоре към старшите чинове, та до генералите с помпозните вили и яхти. Абсолютен крепостен режим. И СТРАХ на всички нива. Високите етажи на властта пък имат опасни стълбища и прозорци и току някой падне по невнимание, пък и разни чайове пият, млади хора с внезапен инфаркт ипр
307
1
 
7
 
! Отговори
Таня преди 4 месеца
До къде я докараха...
306
13
 
2
 
! Отговори
И още нещо преди 4 месеца
"Като чуят за българи на запад, хората се отдръпват, гледат ни с недоверие, защо днес сме със силните на деня, но в следващия ден като паднат, ние ги забравяме и търсим следващия силен на който робуваме покорно......" Българите на запад се правят, че не се познават, те живеят отделно, като скотове. Няма внушителна българска църква построена от българи на запад!
305
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурни ли сте,че статията е за Русия ,а не за укрите?То при укрите се е спукала канализацията и плуват в л.а.й.н.а.
304
3
 
11
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До ПотресаващоМен ме е жал за хората в Русия. Тези хора са СКОВАНИ от страх. Има хора глобени или изпратени в лагер за лайкове в мрежите! Безработицата в Руската Провинция е такава, че хората в отчаянието си, след като не могат да плащат вноските за жилище, не могат да издържата семействата си, се записват за пушечно месо. При първата мобилизация, се оказа, че липсват 1,5 Милиона боекомплекта (дрехи и екипировка), от 10 танка на склад само 2 в движение, частите - изпокрадени. Тотална корупция.