Украйна чака нова военна помощ, ожесточените сблъсъци продължават

Зеленски: В Русия не трябва да си правят илюзии, че ще успеят
529
Украйна чака нова военна помощ, ожесточените сблъсъци продължават
Снимка: БГНЕС

През изминалото денонощие на фронтовата линия в Украйна е имало над 100 ожесточени бойни сблъсъка, каза президентът на страната Володимир Зеленски, предаде БНР.

Най-тежки са били те в Авдеевка, посока Маринка - Красногоровка, Лиман, Сиверск, Купянск и в село Кринки край Херсон, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Още по темата


"Нашата устойчивост сега, унищожаването на врага сега е жизненоважно. В Русия не трябва да си правят илюзии, че ще успеят. Благодаря на всеки наш войник, на всички в Украйна, които воюват сега и помагат, за да може нашият народ, нашата държава да победи тази година", посочи украинският лидер.

Той съобщи, че очаква нова отбранителна подкрепа за Украйна. По думите му споразуменията трябва да бъдат подписани този и следващия месец.

С цялата архитектура на гаранции за сигурност ние всъщност възстановяваме системата на международното право, каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"До 345 Не бе решил да вкара бидона в хоспис" ---- Едното пречи ли на другото? :)))
341
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
де факто, украинците са затворени в концлагер, нямат право на свободно движение и пътуване извън страната, ограбвате ги , насилвате ги, използвате ги за пушечно месо, а неотдавна гледах, че и близките на мъртъвците вкарвате в дългове, защото е трябвало да плащат медицинската помощ при раняване и ранените, които не са оцеляли(оживяли), са обременени с дългове за медицинска помощ, значи първо ги хващаш с насилие, набутваш ги против волята им да воюват, раняват ги, ако искат мед. помощ трябва да пл
340
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82-ОМБР Учи Граматика, Бе!
339
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голосковското гробище в Лвов почти се е удвоило от 2022 до 2023 г.
338
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82 ОБМР Е само ти за това се пънеш и се излагаш не виждал ,че ставаш смешен
337
0
 
6
 
! Отговори
до 82-ра ОМБР преди 4 месеца
Руските танкове не са "ворожи", брате!!!! Руснаци, украинци, белоруси и българи са един същ славянски и православен народ. Убивате единокръвните си братя заради мpъcните долари на САЩ. Осъзнайте се, братя!!!
336
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 345 Не бе решил да вкара бидона в хоспис
335
14
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Ни най-малко! Аз не се съмнявам в провала на русия! Все пак тя настрой безумно богатия запад срещу себе си. Незнам колко години може да продължи това в Украйна,но знам,че запада разполага с цялото време на света,с цяла вечност,за да работи организирано и методично за краха на руския империализъм.
334
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Чужди наемници в киевският наркокартел извършват репресии срещу пленници. Това съобщава порталът Foreign Combatants, който събира данни за участието на наемници в зоната на СВО. Порталът публикува историята на американеца Бенджамин Велкро, наемник, който беше нападнат с нож от 40-годишния новозеландец Грег Стануей и го заплаши да го убие пред очите на цялото подразделение. Зомбакнацистишените са били разделени от други наемници. Конфликтът, според една версия е възникнал поради спорове за статуса в колектива, според друга, поради пристрастяването на Велкро към алкохола.
333
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82 ОБМР И когато руснаците го отрязаха зари голямата му уста и не за Украйната,а за това ,че плямпаше всякакви глупости
332
0
 
3
 
! Отговори
3 преди 4 месеца
постигне консенсус. Идеята за използване на психоактивни лекарстваза подпомагане на войниците в битка повдига тревожни етични въпроси. Украинската армия все още е далеч от официалното въвеждане на кетаминова терапия, камо ли да я предостави на военния персонал. Но въоръжените сили на Украйна са силно децентрализирани и някои подразделения очевидно вече провеждат подобни експерименти върху собствените си хора, заключават авторите на материала.
331
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
догми. Но има лекари, които лобират не само за широкото използванена кетамин, но отиват и по-далеч. Предлага се за лечение да се използват метамфетамини (по-специално лекарството МДМА) и псилоцибин (активната молекула във "вълшебните" гъби). Ксения Возницина, директор на държавния военен рехабилитационен център Форест Глейд, смята, че пилотен проект, използващ МДМА и псилоцибин, може да получи зелена светлина в рамките на шест месеца. През май нейният център спонсорира конференция за употребата на психеделици в психотерапията, която помогна да се
330
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82-ОМБР Бандеровци, бе Бандеровци. Малките братя на Нацистите. А Нацистка пропаганда беше намерена още преди година в освободените територии на ЛДНР.
329
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой си ти, бе Зеленски? Ти не си украинец, а евреин и пет пари не даваш за украинците, хванал си ги в капан, затваряйки границите и събирайки ги насила по улици, транспорт, заведения, градска среда, хората живеят в панически страх, де факто, те са затворени в концлагер, нямат право на свободно движение и пътуване извън страната, ограбвате ги , насилвате ги, използвате ги за пушечно месо, а неотдавна гледах, че и близките на мъртъвците вкарвате в дългове, защото е трябвало да плащат медицинската
328
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Зомбитата на киевкият наркокартел се лекуват с наркотици и "вълшебни" гъби. Засега като експеримент, засега само ранени. Както пише The Economist, сега говорим за терапия с кетамин. В Украйна този психеделик беше легализиран през 2017 г. за лечение на психични заболявания. Но все още не са се опитали да го въведат във военната медицина. Дълго време психеделиците бяха отъждествявани със сериозни наркотици като хероина. Но в много страни те преживяха ренесанс през последното десетилетие. Според изданието украинските лекари се водят от остарелите съветски
327
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе, чичо Тръмп да не е решил да вкара армия в Украйна срещу Зеленски, ако го изберат за президент? :)))
326
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами да си чакат ,целта беше да се превъртят едни кинти,старото въоръжение да се утилизира,което да доведе до необходимост от закупуване на ново на негово място ,ама нищо ново на вересия забравете за това .Сега като сте много умни ще върнете на руснаците Одеса и Харков ,ще ви бъде нацяло отнета възможноста да се докоснете до Черноморието .Щот с гол *** ядосана мечка не се спира,предлагам да се *** доде е време белки ви подмине
325
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ А кой ще го отнесе? Май ние?
324
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 339 Явно не искат дават оръжия пък не са се засилили да учат руски като гледам,така,че тая опорка я пробутвай някъде другаде
323
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ABC: броят на тежко ранените зомбита на киевската хунта се е увеличил с 30%. Според главния лекар на болницата в Днипро (Днепропетровск) Сергей Риженко те приемат от 40 до 100 тежко ранени всеки ден. Лекарите извършват от 50 до 100 хирургични операции всеки ден. Повечето операции включват ампутация. Около 30 хиляди украински войници са убити или тежко ранени на месец, пише ABC News. Руският министър на отбраната Шойгу обяви общите загуби на въоръжените сили на Украйна през изминалата година - 215 хиляди души.