Най-малко 11 души са загинали при обстрела в Лисичанск

Спасителните операции ще продължат през нощта
Обновена: 3 фев 2024 22:41 | 3 фев 2024 22:37, Анисия Иванова
171
Най-малко 11 души са загинали при обстрела в Лисичанск
Снимка: БГНЕС

Украински удар, поразил пекарна в окупирания от руснаците източен град Лисичанск, взе най-малко 11 жертви, съобщиха руските власти, които казаха, че се опасяват, че броят на загиналите ще нарасне, предаде Франс прес.

Лисичанск, който е в Луганска област, беше превзет от руските сили след ожесточена битка в началото на офанзивата на Москва в Украйна през 2022 г.

Според проруските власти украинските сили са ударили сграда, в която се е намира много посещавана пекарна. По всяка вероятност броят на жертвите да нарасне, тъй като сигурно има и други жертви под развалините.

„За съжаление 11 души загинаха“, написа руското министерство на извънредните ситуации в “Телеграм”.

Спасителните операции ще продължат през нощта, според същия източник, който добави, че досега спасителите са извадили 10 души от развалините и са ги предали на лекарите, съобщава БТА.

Леонид Пасечник, назначеният от Русия губернатор на Луганска област, обвини силите на Киев, че са атакували пекарната, която е предлагала пресен хляб през почивните дни.

РИА Новости публикува видео на разрушена сграда, където се вижда и как спасители изваждат от развалините напълно смачкана кола. Едноетажната сграда, на която е имало голяма табела с надпис „Ресторант Адриатик“, сега изглежда напълно разрушена, отбелязва АФП.

Пасечник каза, че местната полиция и спасителните служби са на място и се опитват да "спасяват жертвите със специално оборудване".

Преди руската офанзива в Украйна Лисичанск имаше население от около 111 000 души.  Руските сили поеха контрол над него през лятото на 2022 г., както и над град Северодонецк след една от най-жестоките битки от началото на офанзивата през февруари 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
Янева преди 2 месеца
Тия от географската област Украйна, измислиха ли си някакъв език или продължават да мувят на полско-руски диалект!?
139
3
 
7
 
! Отговори
Бандитизъм преди 2 месеца
За Русия Лисичанск е град от Донбас, който вече е в състава на Руската федерация. Но Украйна продължава да го счита за украински град. Въпросът е: Ако Лисичанск е украински град и в него живеят (според Киев) украинци, то тогава защо украинската армия обстрелва с ракети Хаймърс хлебарница там? За да убие мирни жители? Това си е чист бандитизъм.
138
2
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 месеца
До Анонимен 140: Украинската армия е обстреляла хлебарница с ракети Хаймърс и са убити мирни жители. Каква провокация е това? Това си е военно престъпление.
137
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Долна руска провокация, целта на която е да обвини Украйна за руските действия. Такива изстъпления на кръвожадната руска мечка са ежедневни в окупираните украински територии.
136
4
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
До 82-ОМБР: "Ословието" е едно, а цивилизованият начин на водене на бойни действия - нещо друго. И пекарните не са военни обекти, които трябва да бъдат обстрелвани. Схващаш ли разликата? .................................................................................................. А до 139: Наистина ракетите за Himars не са евтини. И точно това показва колко е било важно за украинската армия да обстреля с тях една пекарна. На бойното поле успехи нямат, и затова обстрелват пекарни.
135
4
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
До 136 Ама ти лъжеш! Ословието е само 1,а именно да не се използва западно оръжие на територия на РФ в международно признатите и граници,това исключва Лисичаск
134
5
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
До 138 Всяко стадо си има мъ'рша! Тръмп е точно това!
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този, Карлсон от покривите ли е?
132
2
 
3
 
! Отговори
Верно? преди 2 месеца
Щото ракетите за Хаймарс са много евтини и в изобилие, ще ги хабят по пекарни. ....
131
3
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Ако украйнците са нацисти,много държим и нас за такива да броят,може да се пробват да ни денацифицират и нас НАТО,само 1 милиард сме с японските и австралииски нацисти!
130
2
 
1
 
! Отговори
Карлсон в Москва преди 2 месеца
Знаменитият американски екс-водещ на Fox News Тейкър Карлсон, който обяви, че иска да вземе интервю с Путина, пристигна в Москва и вече се появи в Большой театър. Напомняме, че по-рано телеканалът Fox News прекрати договора с журналиста, въпреки че той беше основен политически коментатор, а предаването му имаше огромен рейтинг. Неотдавна Доналд Трамп предложи на журналиста място на вицепрезидент на САЩ при победа на изборите.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Генерал Татаренко, и той ли е бил на опашка за хляб?
128
4
 
4
 
! Отговори
Укронацизъм преди 2 месеца
За укронацистите пекарната е била цел, която трябва да бъде обстреляна. Украинската армия обстрелва жилищни квартали със системи за залпов огън Хаймърс, които получи от САЩ с условие те да се използват само за военни цели. Сега за това условие никой не се сеща, нито в САЩ нито в Украйна.
127
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бавно и методично Руснаците стягат примката около шията на нацистите.А докато я стягат им го вкарват квадратен.Интересно какво следва за дружина Полска,Блатните републики,Чехи,Бошняци и Немци.Каква по голяма гавра от това да влязат в Съветския съюз отново ама,като кръводарители.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще има отговор и ще им го изкарат през носа.
125
5
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Да речем,че са се редили на опашка за хляб през ноща,следващият път дано опашката за хляб да е по-дълга,а следващ път беспорно ще има!
124
3
 
3
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
Единствено по противен и к0х от х0хъла е козяшкият вувузел, днес в див оргазъм...утре рев, сълзи и сополи.
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Посред нощ опашка за хляб?
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурно са пекли снаряди?
121
7
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Срада плявата окупаторска,а сепаратистите и майките им ще загиват на опашки за хляб! Да видят,че нито Украйна нито запада са там някакви случайни от интернет!