Митрофанова за скандала в ГДБОП: Преди имахме добро сътрудничество в службите

Инцидентът е голяма загадка за мен, каза тя
Обновена: 8 фев 2024 22:27 | 8 фев 2024 22:20, Анисия Иванова
270
Митрофанова за скандала в ГДБОП: Преди имахме добро сътрудничество в службите
Снимка: БГНЕС, архив

Руският посланик в България Елеонора Митрофанова коментира инцидента с шпионаж в ГДБОП по искане на ТАСС, като отбеляза, че между Русия и България и преди е имало добро сътрудничество в областта на специалните служби.

"Инцидентът с обвинението на офицер от специалните служби, отговарящ за борбата с организираната престъпност, в шпионаж в полза на Русия, е голяма загадка за мен. Не знам подробности по случая, но мога да кажа, че по-рано именно по линия на специалните служби имаше добро сътрудничество между нашите страни, което засягаше въпросите на борбата с организираната престъпност и тероризма. След изгонването от България през 2022 г. на представителя на ФСБ, който отговаряше за тази област, сътрудничеството спря", каза тя.

Тази вечер съдът пусна под домашен арест обвинения в шпионаж полицай от ГДБОП.

Прокуратурата твърди, че получените данни доказват факта на продължителната му комуникация с представители на руските специални служби, на които се твърди, че е предоставял информация за работата не само на българските, но и на партньорските служби. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мутрофанова може и с българско гражданство да стане. Разберели , че я гласът да свърши като онзи от Лукойл. Може и да не желае да се връща в Русия. За руснаците всеки изкарал дълго в Европа го гледат подозрително . Къде от завист , къде с омраза , че си е поживял.
172
3
 
2
 
! Отговори
Няматспирка преди 2 месеца
В очакване сме да обвинят и Байдън в шпионаж в полза на Русия.
171
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
вярно е преди всекидневната сводка тази българска дума на мвр се пращаше в москва а нашите милиционери там ги обучаваха и кълняха.
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вън, руските шпиони от България! Българите шпионирали в полза на Русия, да получат най-тежки присъди.
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
189 Русия е агресор, дива азиатска страна. Путин я постави на стената, на срама. Русия е неофашистка страна. По-далечот Русия, по-близо до цивилизацията.
168
0
 
5
 
! Отговори
сравнение преди 2 месеца
Тогава сте имали прекрасни отношения и с украинските служби!
167
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не можем ли в политиката да сме поне малко като турция а не да сме постоянно наведени пред някой диктатор. наште депутяги не правят нещата както трябва, не е необходимо за да си приятел с някой да си скаран с враговете му, просто не е добре за бизнеса.
166
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кат Русия няма друга втора на света,,, запомнете го ФАШИСТИЧЕТА!!!
165
3
 
10
 
! Отговори
Алооо преди 2 месеца
Миналото е в Историята! Важно е тук и сега! Русия ни обяви за вражеска страна! А ние касво, да й сътрудничим ли?! Това е нелепо!
164
3
 
10
 
! Отговори
Истината!!! преди 2 месеца
В сегашно време не можем да работим в сътрудничество с агресивна Русия, която напада съседни уж "братски" държави и избива народа им. Не можем да сме партньори с Русия, която първа ни обяви за "Вражеска страна"!!!
163
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Сега сме противници с Русия, не сме партньори!
162
3
 
8
 
! Отговори
Разликата преди 2 месеца
"Преди" България беше във вашия Съветски лагер, сега България е партньор на САЩ!
161
5
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Беше руска-стана американска.Въпроса е къде е по изгодно?Какъв е резултата на днешен ден?Какви изгоди имаме от американците-отговор абсолютно никакви,нищо не е построено,нищо не сме придобили,и не сме станали по значими!Каква е изгодата от руснаците-транзит на газ,транзит на петрол, голям пазар за износ!И да повечето големи инжинерни объектив са изградени по времето на съветите който ползваме до сега!
160
2
 
3
 
! Отговори
do181 преди 2 месеца
Същото правят и сега, абсолютно същите хора. Просто сега господарят е друг. Ааа и слогънът се смени от "комунизъм" на "демокрация". А иначе народа български оцелява както може.
159
0
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Добре, че сега нямаме "сътрудничество". Едно време тато казваше, че нашите служби са филиал на техните.
158
4
 
8
 
! Отговори
Крундел преди 2 месеца
глигана иска да каже следното: работихме много добре, ние спускахме указанията, а местните ни слуги ги изпълняваха без да питат, а ние им позволявахме да си "взимат" малко от такса русийка, за да имат джобни...каква е такса русийка ли?турски поток, реактори, лукойл, хиляди руски фирми дето никой никога не ги е проверявал защо не плащат никакви данъци...
157
2
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 месеца
И сега все още имате товарищ...
156
7
 
23
 
! Отговори
Мутрофанова преди 2 месеца
Пардон ,исках да кажа, че преди 2022г. бяха службите изцяло съветски, а сега работят под прикритие. И затова ,ние рашистите подкрепяме изцяло България в шенген.Наглостта и арогантността на това нискочело същество.....няма граници. Защото и го позволяваме.,защото отдавна трябваше да си ходи. Нали тя самата заяви,че ще си ходи...ходи си ***! Ходи си!
155
8
 
16
 
! Отговори
тасс преди 2 месеца
злобна лелка още ли е в демократична България.Чемадан, вакзал, масква.
154
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди другаркО служибте бяха ваши. Аре циба от България.