Русия размаха пръст на Запада, ще има твърд отговор при изземване на руски активи

Усещането на Русия е, че си има вземане-даване с крадци, отсече Захарова
13 фев 2024 13:35, Нели Христова
199
Русия размаха пръст на Запада, ще има твърд отговор при изземване на руски активи
Снимка: БГНЕС

Русия отправи днес предупреждение към Запада, че ще последва "много твърд отговор", ако САЩ и Европейският съюз изземат руски активи за стотици милиарди долари, предаде Ройтерс.

Евросъюзът съобщи вчера, че Европейският съвет е приел решение относно активите на Руската централна банка, които са замразени в страните от ЕС, и е определил регулаторна рамка за разпореждането с тях.

"Европейският съвет реши, че централните депозитари на ценни книжа (CSD), които държат активи на централната банка на Русия на стойност от над 1 милион евро, трябва да отчитат извънредните парични наличности, натрупани заради рестриктивните мерки на ЕС (спрямо управляващите в Москва - бел. ред.). Съответните приходи трябва да са посочени отделно (във финансовите им отчети - бел. ред.)", информира вчера Евросъюзът.

На съответните централни депозитари ще бъде забранено да се разпореждат с чистите печалби, генерирани заради санкциите срещу Русия, се посочва още в съобщението на ЕС.

Това решение дава зелена светлина на Европейския съвет да приеме решение относно евентуалното използване на тези печалби при предоставянето на финансова помощ на Украйна от страна на Евросъюза, посочва Ройтерс.

"Това е кражба: Когато обсебиш нещо, което не ти принадлежи". Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", цитирана от ТАСС.

Захарова посочва, че отговорът на Москва ще бъде "изключително твърд, тъй като усещането на Русия по същество е, че си има вземане-даване с крадци", предава БТА.

Русия обяви по-рано, че ако бъде иззета нейна собственост, то тогава в отговор ще изземе активи, които са собственост на САЩ и на ЕС, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може да се вземат активите, примерно в България 45 година комунистите също са иззели активите на българският народ, съответно се променя системата и се носят последните от новоизградената система.Въпроса е ЕС има ли нужда да променят съществуващата система с нова.
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 177: Точно тоя жалък плъх ще те вкара в правия път. Ще сечеш дърва в Сибир, докато ти се изтрие свастиката от вратлето. Още малко ви остана.
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Замразените руски активи били малко над 300 милиарда. Западните в Русия били около 750 милиарда. Ами да им е честито! Точка по въпроса за пропагандата.
174
9
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Вие, подръжниците на жалкия плъх Путин, ще хванете някого за дъртия х-й!
173
3
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 2 месеца
Един милион евро! Хахахаха, това са много пари само за смешните грантаджии с центовите доходи. За нас подръжниците на Путин това са кинти за дневенхарчлък. Хахахаха.
172
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е къв твърд отговор ве колхозници? Вие вече 2 год не можете да се оправите с 25 пъти по-малка държава след нападението и от 3 страни и дори Херсон не са превзели който е на 100тина километра от Крим, та щели твърд отговор да дадат на целия запад. Да си гледат мизерията в която живеят и да си гледат нагласените избори на путинака.
171
8
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Твърд отговор ....на гжата нещо и липсва...Ще ги вземат , щом ги говорят, значи ще го вземат и дадат на Украйна.
170
4
 
13
 
! Отговори
Нане Вуте преди 2 месеца
Нищо ново под слънцето! Че тай запада от векове живее от кражби! Един пример: Франция е на 4 място в света по златни запаси без да има нито една златна мина! Мали няма никакви златни запаси при положение че има 800 златни мини! Въпрос: кой до неотдавна управляваше в Мали????
169
11
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 2 месеца
Тая захаросана другарка и цялата московска клика ще получат един твърд.........незнам какво още се чака и не се действа с парите на агресорите,тв само от твърд военен отговор разбират и като им бръкнат мнооооого дълбоко в активите,да ги видим как ще си финансират фашистката война
168
10
 
8
 
! Отговори
хехе преди 2 месеца
Че Русия първа започна да присвоява чуждестранни активи?А чужди бизнеси ,принудени за продажба от 1 рубла на руски собственици?Или Русия си е въобразила ,че това ще бъде простено ???
167
14
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Стотици пъти съм писал - когато западът усети и най-лекото финансово неразположение във връзка с войната в Украйна, ще изземе активите на Русия и ще ползва тях въоръжаването на Украйна. Това е повече от логично и правилно. Само руските активи без друга подкрепа ще осигурят всичко нужно на Украйна за няколко години. Наздраве на Ким Пу Тин!
166
13
 
19
 
! Отговори
неразбрал преди 2 месеца
Как се нарича човек ,който иска да вземе нещо чуждо ,което не му принадлежи?Европеец?Евроатлантик?
165
17
 
9
 
! Отговори
Приятел преди 2 месеца
Сигурен съм че Русия ще си опази активите от крадливите евроГейци.Както и че ще накаже крадците по руските закони.Гледайте интервюто на Путин през американски журналис, и преценете какво ни очаква.
164
7
 
12
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 2 месеца
Това е кражба: Когато обсебиш нещо, което не ти принадлежи.. Ааа сега се сетила, а вашето в ЧУЖДА държава какво е?! Комунизмът успява винаги в едно нещо - НИКОГА не успява, където и да се е появил!!!
163
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците ще ги дадат като репарации така или иначе
162
2
 
5
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 2 месеца
Вероятния отговор на Москва към запада е да изземат активите на Абрамович и други олигарсии които само за 2023 г. са изнесли над $ 200 милиарда от Русия на запад! ЛИЧНО АЗ СЕ СЪМНЯВАМ! КАТО ЗНАМ КАК ОЛИГАРХИЯТА ПОДОБНО НА ТУКШНАТА СЕ Е ОПЛЕЛА С ВЛАСТА. Поредния прах в очите на руския народ. Вече всеки разумен руснак си задава въпроса:Защо за 2 години СВО нито Русия нито Украйна не взривиха газопроводите от Русия за Европа през Украйна и защо все още по тези тръби тече газ и петрол?
161
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Целият свят разбра, че Украйна е труп на системи! Ако сте се надявали, че в Украйна НАТО ще убива руснаци, прегледайте се при психиатър! Дори в момента държава Украйна не съществува
160
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Русия обяви по-рано, че ако бъде иззета нейна собственост, то тогава в отговор ще изземе активи, които са собственост на САЩ и на ЕС". Много ясно, няма да седят и да гледат я!
159
6
 
21
 
! Отговори
A преди 2 месеца
То и Хитлер изземваше парите и ценностите на евреите
158
8
 
11
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 2 месеца
"Това е кражба: Когато обсебиш нещо, което не ти принадлежи" - кой го казва? Лицемери отвсякъде. За "експроприациите" забравиха ...