Грозев: Навални най-накрая беше убит от Путин днес

Журналистът участва в създаването на филм за опозиционера
Обновена: 16 фев 2024 14:47 | 16 фев 2024 14:46, Нели Христова
97
Грозев: Навални най-накрая беше убит от Путин днес
Снимка: БГНЕС

"Навални най-накрая беше убит от Путин днес". Това са думите, които разследващият журналист Христо Грозев написа в мрежата X след новината за смъртта на Алексей Навални.

"Navalny was finally killed by Putin today", гласи постът на българския разследващ журналист в "Белингкат", който в момента живее в САЩ.

Навални, най-изявеният съперник на руския президент Владимир Путин, излежаваше 19-годишна присъда затвор по обвинения в екстремизъм. Днес от наказателната колония на Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщиха, че опозиционният лидер е починал в колонията.

"На 6 февруари 2024 г. в наказателна колония № 3 осъденият Навални А. А. след разходка се почувствал зле, като почти веднага загубил съзнание. Незабавно пристигна медицинският персонал на институцията, беше извикана бригада на бърза помощ" - се посочва в съобщението на уебсайта на ФСИН.

"Бяха проведени всички необходими реанимационни действия, които не дадоха положителни резултати. Лекарите от Бърза помощ констатираха смъртта на осъдения. Причините за смъртта са в процес на установяване", - се съобщава в сайта на ФСИН.

Адвокатът на Алексей Навални заяви пред "Новая газета", че Навални е бил добре преди 2 дни.

"По решение на семейството на Алексей Навални няма да коментирам нищо. В момента се занимаваме с изясняването на нещата. В сряда бях при Алексей. Тогава всичко беше нормално", цитира изданието думите на адвоката.

"Доколкото ни е известно, сега в съответствие с всички действащи правила ФСИН се занимава с всички проверки и уточнения и така нататък. Не са необходими никакви заповеди, защото по този въпрос има определен набор от правила, от които ФСИН сега се ръководи", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Също така обяви, че Путин е информиран за смъртта на политика.

Христо Грозев се занимава с разследване на руските тайни служби от 2014 година. Той седи в основата на документалния филм "Навални", който взе награда "Оскар" миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин уби Лора Палмър от Туин Пийкс!
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази смърт е в пола на запада както и да погледнеш. Ако искаха смъртта на Навални руснаците отдавна да са го сторили.
77
0
 
1
 
! Отговори
да ама не! преди 2 месеца
Навални тамън реши да си отвори устата за западните си приятели и...
76
0
 
3
 
! Отговори
Руси преди 2 месеца
Какъв е тоя Грозев ,че се изказва така ? Това е типично по западняшки да осъждаш и хулиш без доказателства и да няма никакви последствия ! Тоя сигурно като види Ром се нааква, пие чай с тортичка в центъра на Виена. Много силен през медиите.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грозев, а тебе кога?
74
0
 
3
 
! Отговори
Мони Паси преди 2 месеца
Грозев да се скрие в някой лондонски бункер при Салман Ружди ,да не го пратят в Ямалската колония на мястотото на Навални тоя шпионин
73
1
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Кратка беше радостта на Путин от знаменитото му интерю, светът се се успокои за няколко дни , защото видя един умен и спокоен държавник, който не яде деца, но изглежда Западът не можа да преглътна подигравката с Байдън след някоко дни. Побеснели от добрите отзиви сред световното население направиха следващата глупост - унищожиха го физически преди президентските избори и си мислят, че мислещите хора, ще повярват, че Путин ще си направи харикири пред света. Да питат Агент 007, той знае ....
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баш преди изборите да го екзелутира ...
71
3
 
7
 
! Отговори
Навални е терорист преди 2 месеца
след като террористката му про-западна организация извърши серия атентати над руски военни кореспонденти и писатели, този предател беше прехвърлен в затворническа колония в крайния север - там никой не живее дълго, за жалост в Русия няма смъртно наказание защото ако имаше тази сорроскка мърррша трябваше да бъде обесенапублично пред посолството на Англия !!!
70
3
 
7
 
! Отговори
алоо преди 2 месеца
Какъв съперник,какви 5 лева бе.....този мушморок получаваше пари от сащ да кряка и вряка,никоа не е бил сериозен опозиционер,та чак да го убиват в затвора. путин ако искаше да го трепе"щеше да го самоубие някъде"без свидетели ......Не е толкова зле човека,колкото искат сащ да го изкарат...
69
1
 
4
 
! Отговори
грозьо преди 2 месеца
предателите винаги свършват така познай кой е следващият
68
0
 
7
 
! Отговори
Внимателно следете: преди 2 месеца
Тази седмица са на ход платени репортажи на доносниците на "Козяк"...а следващата седмица са на опашка пред ПОСОЛСТВОТО за грантовете....
67
0
 
4
 
! Отговори
До Укро феновете преди 2 месеца
Я попитайте Грозен със коя бля.д.ка ходи в момента. Много интересно ще ви стане.
66
1
 
2
 
! Отговори
журналист ????? преди 2 месеца
Ай стига бе не ме разсмивайте....
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A Грозев кога ще последва приятелчето си Навални?
64
1
 
4
 
! Отговори
До Грозев преди 2 месеца
Никой не може да избяга от съдбата си. Предателите ги очаква същото.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални беше критик на Путин, така е, но съперник -не.
62
3
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 месеца
А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОТДАВНА ЧАКАМЕ МОМЕНТА. КОГАТО АНТИХРИСТА ПУТИН И ТУКАШНИТЕ МУ ПРИЯТЕЛИ ДА ГО ПОСЛЕДВАТ.
61
8
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-ужасното у нас е, че е пълно с "хора", за които това трагично събитие е огромна радост...