Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"

Говорителката му твърди, че го крият, за да прикрият доказателства
Обновена: 18 фев 2024 15:32 | 17 фев 2024 15:07, Нели Христова
249
Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш каза пред независимата телевизия TV Rain, че руските власти "явно се опитват да прикрият доказателствата" и "затова крият тялото на Навални".

Ярмиш отбеляза, че властите все още не са обявили официална причина за смъртта на Навални и че няма доказателства за твърдението на руските държавни медии, че политикът е починал от тромб.

Представител на затвора на Арктическия кръг, където почина Алексей Навални, каза на майката на политика, че синът й е починал от "синдром на внезапна смърт", според сътрудника на Навални Иван Жданов.

"Ние ясно разбираме, че колонията лъже - това вече е очевидно. Няма съмнение, че това убийство е планирано. В момента нямаме никаква информация, освен официалното потвърждение на колонията за смъртта му. В момента изискваме тялото на Навални да бъде предадено на семейството му и призоваваме всички да го поискат заедно с нас. Това е най-важното, което може да се направи", заяви тя.

"Всички видяхме видеото на Алексей от съда в четвъртък. Той се усмихваше и шегуваше, а това е още една индикация, че смъртта му не може да е резултат от естествени причини", допълни Ярмиш.

Оказва се, че тялото на опозиционера не е пристигало в моргата

Ярмиш заяви, че служител на затвора е казал, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс, от руски специалисти, които извършвали "проучване".

Служител на единствената морга в Салехард обаче заяви пред Ройтерс, че тялото на Навални все още не е пристигнало.

"В Салехард имаме една единствена морга", каза той. "Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи."

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да започне смяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: "Никой не ми е предал нищо. Мисля, че ако такова тяло ни беше доставено, щях да бъда уведомен веднага."

Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна. Резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в "лъжа", за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
8
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Навални беше истински мъж , за разлика от Бункерното Джудже, което се бои от собствената си сянка! Той беше човекът, който показа на света и на самите руснаци, милиардите окрадени от Путин, и неговите дворци и яхти! Цялото лицемерие на Кремъл беше извадено на показ! На съвестта на Путин лежат стотици хиляди невинни жертви, но именно Навални му лепна най- голямата табела на челото... "Убиец "!
205
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нахални - когато един престъпник е боготворен от Западната преса в интерес на Западната клика. Същото стана и Афроамериканеца погребан в златен ковчег в САЩ доказан престъпник го превърнаха в Светец! Нахални е един много добре платен Фашист, който се опита да спретне Майдан в Русия, но се провали и Господарите му го жертваха в най-подходяшият момент! Авдеевка умряха хиляди ОркиДебили, но никой не пише за поредната победа на Русия а за смърта на плъх в затвор!
204
8
 
4
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 3 месеца
Терорист и убиец , търсен жив или умрял от международния криминален съд.
203
8
 
7
 
! Отговори
16.02.Св.Ал.Навални преди 3 месеца
16.02. Св.Алексей Навални ! КРЕМЪЛСКИТЕ ЖАБИ НЕ ТЪРПЯТ ЛЕБЕД В БЛАТОТО ! СЪС ВСИЧКАТА сиПРОСТОТИЯ КремълскитеТЪПАЦИ СЪЗДАДОХА НОВ ХРИСТИЯНСКИ СВЕТИЯ Св. Алексей Навални !
202
11
 
5
 
! Отговори
Естествено преди 3 месеца
Руските служби са длъжни да проверят с какво са го отровили англичаните и кой им е съдействал.
201
1
 
6
 
! Отговори
азиатски коментари преди 3 месеца
СМЪРДИ НА АЗИАТСКИ КОМЕНТАРИ ! ТОВА Е КОМПЛИМЕНТ ЗА УКРАИНЦИТЕ ! ЗДРАВО ОЗЕМЛЯВАТ В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ НЕКАНЕНИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ, ОТИШЛИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ЗА СМЕТКА НА ЕДИН СВОБОДОЛЮБИВ НАРОД ! ДВОЙНИКЪТ НА УМРЕЛИЯ ПРЕЗ 2022г. путин УВОЛНИ КОМАНДИРА НА РУСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ ЗАРАДИ ПОРЕДНИЯ ПОТОПЕН РУСКИ КОРАБ ! НОВИЯТ КОМАНДИР ДА СЕ ГЛАСИ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ПЕНСИОНИРАНЕ, АКО НЕ И ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ВЪЗНЕСЕНИЕ ! АКО МУ Е МИЛ ЖИВОТЕЦЪТ, ДА СИ ПЛЮЕ НА ПЕТИТЕ И ДА БЯГА В ТУРЦИЯ, ТАМ ОФЕЙКАХА МНОГО РУСНАЦИ !
200
10
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Навални си беше личност! На негово име ще има и международна награда, за свобода на човешките права...Докато на страхливото Джудже мястото му е до мумията в Мавзолея! На показ за всички от какво трябва да се пазят! Жалки са напъните и примитивният цинизъм на анонимните Копейки да омаловажат неговата личност! Той е титан , за който тепърва ще се говори! А Джуджето ще става все по-малко и по-малко...
199
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По стар руски обичай Навални ще бъде мумифициран и изложен на Червеният Площад където руснаците да му се кланят. Езическите традиции трудно умират в Мордора.
198
9
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 3 месеца
Явно сме в седмицата на Дневални. Споко, ще ви го дадат, колкото и да се опитвате да ги изкарате, че ще го изядат.
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 208 Кво ми меляте за Майдани бе русокибици, работата е там, че Навални и опозицията се борят за власт, чрез избори. Силно рекламираният "преврат" в Украйна всъщност е чрез избори.Нещо забравяте, че Януковеч избяга в Русия и 5 месеца не беше на работа и чак тогава се произведоха избори.
196
12
 
6
 
! Отговори
нн преди 3 месеца
Прес секретариат, адвокати не един, говорителка на Навални. Кой им плаща? От къде взема пари Навални да ги издържа. Всичко идва от САЩ и ЕС който много искат да "демократизират"Русия. Навални, а като него навярно има много в Русия подтиквани от запада да овладеят управлението на Русия и после САЩ и Европа си знаят работата, да му мисли Русия.
195
4
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
Странно нещо е русоробията, за да лъснат имиджа на джуджака се скъсват да изкарват ЦРУ и МИ6 най невероятните шпионски агенции в света! Драги русогалфони, ако ЦРУ бяха толкова добри, дали китайската реплика на Сталин известна като Путкан джобнии щеше още да е сред живите? Поне си признавате, че американците са много по добри от руснаците, все е някакъв напредък!
194
5
 
14
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 3 месеца
Руските таракани продължават да циклят на една и съща лъжа...че Навални е излъгал френска компания...За такова нещо ,не тровят с Новичок ! Да не говорим , че и не изпращат в Полярния кръг! Това си е брутално поръчково убийство, по политически причини! И всички знаем, кой е убиецът !
193
3
 
4
 
! Отговори
От 203 преди 3 месеца
Братята са осъдени отдавна Олег Навални ефективно, а Алексей 3г. условно, през 2020г.я променят на ефективно. .На процеса идват представители на,, Ив Рошен" и заявяват, че транспорта на Навални е по - евтин от конкуренцията и,, Ив Рошен" нямат претенции към Навални.Лю Пру, французинът подал жалбата през 2012г за договор от 2008г.никога не се явява на процеса и напуска Русия. Смята се, че е подал жалбата под натиск от руските власти.
192
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Че това е убийство, е ясно и на "най-наивните"! Че убийство на единственият сериозен противник на Диктатора не може да стане току така, без нареждане от високо ниво! Така че, убиецът е ясен на всички... Страхливото Джудже! Навални лепна една голяма табела на челото на Путин..."Убиец"!
191
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 197Навални работеше във Френска компания.. Французите установяват,че липсват Хиляди Евра!.. Навални направи Личен избор!.. да се прибере в Русия и се "впише",като Политически Опонент на Путин,или да се Срещне с Френско Законодателство))) Навални никога не е работел във френската компания,. Става на въпрос за договор за транспортни услуги на,, Ив Рошен" през 2008г.Братят на Навални уж подлъгал фирмата да плати високи цени според французин от,, Ив Рошен" подал жалбата през 2012г
190
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Синдрома на..........Муахахаха типично за *** и шайката му
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сигурно са го скрили за да кажат,че е избягал и да му увеличат срока на заточение за нарушение на затворническия режим относно вътрешния ред,въпреки,че бил изолиран в ареста,който не бил в района на заъвпрмическите помещения,а наблизо и се виждал от общите затворнически помещения както казват затворниците за случая,че и линейката за бърза помощ дошла със закъснение чак след проверката на извънредно дошлите служби за проверки що предупреждавали всички отрано преди месец и трябвало да са готови.
188
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 197Лъжи! Първо Навални нямаше да се срещне с френското правосъдие, а с руското което завежда дело от името на френската компания. И опс тук е интересното, че самата френска компания заявява, че няма финансови и каквито и да е претенции към Навалнии заявява, че не иска да я използват в КГБейски маниполации срещу Навални.
187
11
 
1
 
! Отговори
Самун преди 3 месеца
Неговия съкилийник го е хранил с юнашко мляко по 2 пъти на ден. За имунитет