Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"

Говорителката му твърди, че го крият, за да прикрият доказателства
Обновена: 18 фев 2024 15:32 | 17 фев 2024 15:07, Нели Христова
249
Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш каза пред независимата телевизия TV Rain, че руските власти "явно се опитват да прикрият доказателствата" и "затова крият тялото на Навални".

Ярмиш отбеляза, че властите все още не са обявили официална причина за смъртта на Навални и че няма доказателства за твърдението на руските държавни медии, че политикът е починал от тромб.

Представител на затвора на Арктическия кръг, където почина Алексей Навални, каза на майката на политика, че синът й е починал от "синдром на внезапна смърт", според сътрудника на Навални Иван Жданов.

"Ние ясно разбираме, че колонията лъже - това вече е очевидно. Няма съмнение, че това убийство е планирано. В момента нямаме никаква информация, освен официалното потвърждение на колонията за смъртта му. В момента изискваме тялото на Навални да бъде предадено на семейството му и призоваваме всички да го поискат заедно с нас. Това е най-важното, което може да се направи", заяви тя.

"Всички видяхме видеото на Алексей от съда в четвъртък. Той се усмихваше и шегуваше, а това е още една индикация, че смъртта му не може да е резултат от естествени причини", допълни Ярмиш.

Оказва се, че тялото на опозиционера не е пристигало в моргата

Ярмиш заяви, че служител на затвора е казал, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс, от руски специалисти, които извършвали "проучване".

Служител на единствената морга в Салехард обаче заяви пред Ройтерс, че тялото на Навални все още не е пристигнало.

"В Салехард имаме една единствена морга", каза той. "Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи."

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да започне смяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: "Никой не ми е предал нищо. Мисля, че ако такова тяло ни беше доставено, щях да бъда уведомен веднага."

Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна. Резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в "лъжа", за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
6
 
5
 
! Отговори
Георги преди 3 месеца
Не ми се вярва руската държава да лъже. Още по-малко да убива неудобните. В историята си Русия винаги е толерирала свободното мнение на хората и тяхното благоденствие.
125
5
 
7
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 3 месеца
За тоя ореваха света.....а нещо няма ли да кажат за Джулиан Асанж. И за него няма известия, и на него му затвориха устата, и той беше човек на правдата, и той беше харизматичен, и той разобличаваше! Защо нищо не се говори за него.......Двоен стандарт, хора!
124
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Холивудската помия с която ни заливат всички медии доказва,че ни мислят за милички канарчета! А цензурата плющи на всички нива! И въпреки това не могат да накарат мислещите хора да приемат,че един предател на РОД и РОДИНА е"борец за права,свободи и демокрация"!Господарите винаги разчистват в избран от тях момент слугите си! Путин няма никаква полза от убийството на този ***! Осъден е на 19год.за финансови далавери и тероризъм,прибран е на топличко,не пречи на никого,защо да го убиват?!
123
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-вероятно е бил убит, но Путин няма никаква полза от това... Интересно, че Навални умря "изведнъж", точно след като Путин им го сложи с това интервю на американския журналист... И някак си, изведнъж, всички заинтересувани на запад, запяха в хор една и съща песен.... Но разбира се, това са материали за размисъл само за умеещи да мислят хора...
122
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Театърът се превърна във водевил - "Въх уби ***" Интересно,този водевил се случи веднага след интерФюто с ТакЕр КарлсОн,който пък мн.прилича на Джеф Бриджис с присвитите си очички в постоянна гримаса-маска.Боливуд,наистина преяжда с ряпа.А Навални на кого ви прилича?Джокер - президент от не далечното минало.
121
2
 
11
 
! Отговори
По-лукави и от Путин преди 3 месеца
А от Израел, САЩ и Великобритания никога не лъжат! Те са светците на света! Чисти, като девици! Богоизбрани! Соломон Пасисти!
120
10
 
8
 
! Отговори
Кремълски Синдром преди 3 месеца
НА ДЪРТАТА ЛЪЖА
119
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В руските затвори надзирателите са професионални убийци. Нормално да крият тялото.
118
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спрете със спекулата за смъртта на това недоразумение. Никой няма полза от нея. Третата му присъда от 19 години напълно устройваше управляващите. Килия 2 на 2 само с едно легло и никакъв контакт с никой - нито хора, нито книги, нито каквато и да е комуникация. Това е повече и от смърт. Така, че спрете се.
117
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-вероятно е смачкан до неузнаваемост и затова го крият.
116
13
 
5
 
! Отговори
до 117 преди 3 месеца
Ти за българин ли се имаш русopoбска мъpшo?
115
7
 
7
 
! Отговори
Никога тела преди 3 месеца
На затворници не са предавани! Стига с тия истерии!
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е много ясно, че ще изчезне. Всеки режим ги крие да не стават поклонения и да събират хора. Гадове до край. Ама ще видим края и на тоя режим. Никой режим не е надживял човечеството. И тая хунта ще бъде унищожена рано или късно. Сега всяко семейство загубило дете на фронта става враг на режима. Враговете им се множат всеки ден.
113
8
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 месеца
Ай стега с тоя американски агент!Президентът ни да беше нямаше да вдигате толкова шум!Пишете за СС клуба и скапаната ви реформа ,за Алексей и много други ...!
112
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей тука има много за Карлуково , тия ни промиха мозъците с украинските глупости.То от безпаричие и заеми до там докараха народа,ама иначе 50лв на украинец, а на Българин -50.
111
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
А ДАЛИ НАИСТИНА Е МЪРТАВ НАВАЛНИ??????
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Радослав А къде изчезна тялото на Бил Ладин ???? А Радославе?
109
7
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Най Вероятно - Са го Еб.....ли до Синдром........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
108
3
 
4
 
! Отговори
Кремъл преди 3 месеца
Абе много се дърпа, но накрая се самоуби
107
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! ММА БОЛИ ХЕРПЕСА ЗА НАВАЛНИ.