–уски пилот на хеликоптер, дезертирал в ”крайна, е застрел€н в »спани€

 узминов предаде военната машина с пълно бойно снар€жение
20 фев 2024 07:50, ≈лка ¬асилева
290
–уски пилот на хеликоптер, дезертирал в ”крайна, е застрел€н в »спани€
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

–уски пилот на хеликоптер, който дезертира в ”крайна преди около шест месеца, бе открит застрел€н в »спани€, съобщи говорител€т на украинското военно разузнаване јндрий ёсов, цитиран от ƒѕј.

ќще по темата
√оворител€т не даде повече подробности за обсто€телствата около смъртта на пилота.

—поред информаци€ в украински медии той е жив€л в »спани€ с при€телката си, когато е бил убит. »спанските власти засега не са коментирали случа€.

ѕилотът ћаксим  узминов прелет€ от –уси€ в ”крайна минали€ август с военен хеликоптер ћи-8 в пълно бойно снар€жение. —лед като кацна на украинско летище, двамата други членове на екипажа се опитали да изб€гат, но били застрел€ни, съобщи украински източник.

 узминов е получил от украинското разузнаване близо 496 000 долара за дезертирането си и предаването на руски€ хеликоптер на украинската арми€. –уската държавна телевизи€ съобщи през есента, че руските спецслужби са получили нареждане на ликвидират мъжа, който ћосква см€та за предател.

”крайна е об€вила максимална награда за руски дезертьори, които се предадат заедно с поверената им бойна летателна техника, възлизаща на 990 000 долара, посочва ƒѕј.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


290
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
243
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо що така// «ащотото внуците на убитите бригадиристи в »спани€ още помн€т кои са помагали на дедите им с/у ‘ранко.
242
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
***.  о да го правиш.  огато и двете страни имаха еднакво желание да го ливидират. ≈дните за да не ги издаде. ƒругите за да отмъст€т. “а нацистите през ¬—¬ в ” – са разстрелвали предателите които са посочели кои в селото са комунисти, руснаци евреи и учители по руски. ћотивът им бил. ѕредателите при други обсто€телства ще предат и майка си, и нас разбира си. ѕредателите само се използват еднократ след което са разстрелвани и бесени показно.
241
2
 
1
 
! ќтговори
до 243 преди 1 месец
Ќе-той е герой!Ќе е предател,пи€ница ,наркоман.я да вземем да кръстим накой булеватд на него? ак още се бав€т да го предложат.
240
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ......«на€т какво ги чака и т€х след време руското разузнаване ще има грижа и за т€х.
239
1
 
7
 
! ќтговори
...... преди 1 месец
 ак ли се чувстват нашите предатели, когато четат тази новина? ƒенков?  ирчо? Ўишо?
238
0
 
1
 
! ќтговори
обект преди 1 месец
рокендрол също, кръвната проба не доказва алкохол и наркотици
237
1
 
7
 
! ќтговори
ќбективен преди 1 месец
»спанските медии пишат,че е украинец. Ѕил е с украински паспорт. —ъседите му в малко испанско градче казвали , че често бил пи€н и дрогиран .
236
0
 
0
 
! ќтговори
’ей простак кръгъл преди 1 месец
"сигурно защото първи са знаели, а този също е знаел нещо, но вече не знае нищо......" не ти се разбира, пи€н ли си?
235
0
 
17
 
! ќтговори
що така преди 1 месец
испанската полици€ не е коментирала убийството и разследването е засекретено, първи об€виха новината от украинското —Ѕ”,... сигурно защото първи са знаели, а този също е знаел нещо, но вече не знае нищо.
234
4
 
3
 
! ќтговори
Ўишо преди 1 месец
ћоже да очакваме новини от рода: руски гражданин е паднал от балкон в покрайнините на ћадрид.
233
4
 
38
 
! ќтговори
стига бе преди 1 месец
“ози освен предател е и убиец. Ќ€ма как другите двама членове на екипажа да се воз€т все едно са на екскурзи€ и да не забележат пром€на на курс. —ами не си в€рвате в написаното. —лед като излита ги убива, промен€ курса и б€га в ”крайна. ѕолучил е заслуженото.
232
11
 
4
 
! ќтговори
—омунист преди 1 месец
–едно е, еуските агенти на териториите на Ќатовски държави да бъдат разстрелвани. ÷–” - спите ли??? ¬ойната започна, не разбрахте ли???
231
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ўом е руснак...да е жив и здрав!
230
4
 
7
 
! ќтговори
птица преди 1 месец
ƒългата ѕуткина ръка не почива...
229
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо –усофилите тва искат, јми грешиш. ¬ –уси€ е по-гол€м капитализъм и от западни€ капитализъм на ≈—.
228
2
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќали се сещате, че този се е договар€л с н€кой и н€кои, кой го е убил, не се знае за сега, защото може след кражбата на хеликоптера да са го убили и тези, които са го вербували, за да не му плат€т и за да н€ма свидетели кой е бил свръзката. “о е убит на територи€та на ≈— все пак, където всичко и всеки се следи! ѕредателите никога не завършват добре, нито живота им е нормален човешки живот, нещастници!
227
2
 
8
 
! ќтговори
ѕомпещ преди 1 месец
ƒо –усофилите тва искат»нтересно убийствата които ќбама като отидеше на работа сутрин в ќвални€т  абинет нареждаше да се извършват с дронове "демократични" ли б€ха ?  олко б€ха съпътстващите жертви? ѕромити мозъци.
226
1
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒа си шпионин на запада е много тежко, тези хора н€мат нормален живот, дори в повечето случаи, тези, които ги вербуват и наемат, след това ги и убиват, защото зна€т много! “ози е откраднал хеликоптера, за да открадне техниката, искали са да откраднат техниката и устройството на хеликоптера западн€ците, нали б€ха много "умни", защо са крали чуждото!? Ќали руснаците ползвали "чипове от перални"? «ащо крадат тогава и плащат за кражби на чуждото?
225
2
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒа си наби€т в главите, че предателите никога не свършват добре, никога! ѕримери мога да дам много, не само от –уси€, но и от други държави! Ќито живота им е нормален живот, нито могат да похарчат парите, ако евентуално са им давали и пари!
224
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќ€колко " мига", незаслужена " слава". Ќе си «аслужава!!!