Кара-Мурза: Отговорност за смъртта на Навални носи лично Путин

Опозиционерът заяви, че "той е бил негов личен затворник"
22 фев 2024 11:54, Нели Христова
72
Кара-Мурза: Отговорност за смъртта на Навални носи лично Путин
Снимка: БГНЕС

След смъртта на Алексей Навални в затвора лишеният от свобода опозиционер Владимир Кара-Мурза призова руснаците да не се "отчайват" и да продължат борбата за демокрация, предаде АФП.

"Все още не мога да се примиря с това, което се случи, нито рационално, нито емоционално. Но ако се поддадем на мрака и отчаянието, точно това искат те. Нямаме право да го правим, дължим го на нашите загинали другари", заяви Кара-Мурза, говорейки на съдебното заседание чрез видеоконференция.

Дългогодишен приятел на Алексей Навални, Владимир Кара-Мурза беше близък и с Борис Немцов, друг опонент, убит близо до Кремъл през 2015 г.

Кара-Мурза успя да предаде съобщение, публикувано в социалните мрежи от екипа му на 20 февруари.

"Отговорност за смъртта на Алексей Навални носи лично Владимир Путин, тъй като Алексей беше негов личен затворник", написа той.

"Един отмъстителен, страхлив, алчен старец поддържа смъртната си хватка, като унищожава всичко, което възприема като заплаха за властта си", добави опонентът, визирайки президента Владимир Путин.

Кара-Мурза, руско-британски гражданин, беше осъден на 25 години затвор, след като беше обвинен в държавна измяна, разпространение на "невярна информация" за руската армия и поддържане на връзки с "нежелана организация".

Това е най-тежката присъда, произнесена срещу опонент в най-новата история на страната. Според поддръжниците му той е и в много лошо здравословно състояние в резултат на това, че в миналото е бил отравян два пъти.

В съобщението си той каза, че е научил за смъртта на Алексей Навални от радиото в килията си на 16 февруари, в деня, в който администрацията на затвора публикува кратко изявление, в което съобщи за смъртта на основния опонент на Владимир Путин.

От затвора в Сибир Кара-Мурза изрази надеждата си "да превърне Русия в нормална и свободна европейска демократична държава". "Алексей каза: не се предавай. Невъзможно е да се откажеш", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Кара муза -черен лукав без покритие измамник, това е реалният превод от турски език !!!
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кремълските фашаги убиха Навални за да не го заменят , имаше такава подготовка .
41
8
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Ами ако се окаже че САЩ са го убили? Момента е добър, преди президентските избори и преди Мюнхенската конференция. Едното дескредитира Путин, а другото отпушва пари за фашистите в Украйна. То и северен поток не беше дело на Байдън, ама фактите говорят друго.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къв е тоя талибан Кара-*** :)))
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мръсната предателска душичка на този е изписана и на муцуната му! Англонаглите са обзавели с техни паспорти всички руски предатели на РОД и РОДИНА,с една единствена цел,да правят размирици вътре в Русия! Хищниците неистово желаят разпада на РФ за да я разпарчетосат и ограбят,така както са правили векове назад! Който не вярва да види какво се случи с БЪЛГАРИЯ през последните 35 год.под "мъдрото"управление на западните ни господари! Разруха,безнадежност и смърт! Най-бързо изчезващия народ сме!!!
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този на снимката подозрително прилича на Чикатило.
37
3
 
3
 
! Отговори
женски полов орган преди 2 месеца
До Анонимен Само като пика клека
36
9
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
31, тоз няма да лежи дълго в затвора така, както се обажда. И него ще изкара някоя Буханка в полунощ, ескортиран от две Лади.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да залагаме! Остра коремна болка vs. неизвестна субстанция. +/-
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е едно малко лъжливо и страхливо джудженце, няма подкрепата на никой освен на разни джуджета като Медведев. Управлява чрез убийства, отрови и лъжи.
33
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
И ВЪВ САЩ МНОГО СЕ ЛЪЖЕ СЪС СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ ПРОУЧВАНИЯ!! В ЕДНОТО ПРОУЧВАНЕ ТРЪМП ВОДИ С 51% НА 49% ЗА БАЙДЪН, А В ДРУГОТО БАЙДЪН ВОДИ С 49% НА 45% ЗА ТРЪМП
32
6
 
9
 
! Отговори
Твърде лично преди 2 месеца
И е бил в личния затвор на Путин, където той лично го е убил, а сега лично му прави аутопсията.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Химичната експертиза на този другар май ще е готова преди тази на Навални.
30
7
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ПУТИН , В ПРИСЪСТВИЕТО НА ДЕСЕТ ПРЕЗИДЕНТА , ОТКРИ ,, ИГРИ НА БЪДЕЩЕТО " В РУСКИЯ ГРАД КАЗАН !!! УЧАСТНИЦИТЕ СА ОТ 100 ДЪРЖАВИ !!!
29
11
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До Анонимен 43/ ЗНАЕМЕ, ЧЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ ДЖО БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ ЩЕ ТИ ТРЯБВА МНОГО ВАЗЕЛИН И НА ТЕБ И НА ФАЛШИВИЯ ГЛУПОВАТ ПУТИН ЗА ДА МУ СЕ НАМАЖЕ ВРАТА ЗА НАХЛУЗВАНЕ НА ПРИМКАТА!
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Москва е заприличала на фенклуб на Бешикташ.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Велики дисиденти ражда Русия, упорити, убедени, високоморални и непреклонни! Не може да се каже същото за други държави, а не е да нямат почти същите проблеми!
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джуджето е много подло досега толкова долен руснак не се беше раждал
25
4
 
15
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Млади момчета искали демокрация.Ми те в РФ си имат тяхна демокрация,но те искали западна.Ами и народът не я възприема и той е с имперско мислене.и.чуждите нрави за тях са недобри, тъй като биха довели държавата им до разпад.Примерът е пресен - перестройката на Горбачов и рухването на СССР.Добре,че в Китай са с акъла си,че с техните 28 народности и ядрени оръжия бивша Югославия ще е като летен дъжд.В Китай си знаят,че в бизнес могат да правят,но не и партии повече от една да има Империи са това.
24
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия използва Сибир единствено за разправа с политически затворници. Така е откакто се е пръкнала тая държава и така ще бъде докато гиберсдяса.