В Русия спряха да продават книги на Стивън Кинг, Достоевски и Оскар Уайлд, били ЛГБТ+ пропаганда

В списъка са 250 произведения
23 фев 2024 07:13, Нели Христова
156
В Русия спряха да продават книги на Стивън Кинг, Достоевски и Оскар Уайлд, били ЛГБТ+ пропаганда
Снимка: Pixabay/jarmoluk

Руският Sber потвърди, че неговият онлайн пазар Megamarket е спрял продажбата на повече от 250 книги, за да избегне нарушаването на закона на страната срещу "ЛГБТ пропагандата".

Списъкът на засегнатите книги беше публикуван за първи път от журналиста Александър Плюшчев. Пресслужбата на Sber заяви в изявление във вторник, че "въпросният списък наистина съществува", но че е създаден преди повече от година:

Той е събран още през декември 2022 г. по инициатива на AITC (Асоциация на фирмите за интернет търговия) от всички участници на книжния пазар поради приемането на закона за забрана на ЛГБТ пропагандата в интернет, медиите, книгите и др. източници.Megamarket участва в обсъждането и изготвянето на списъка и, като всички участници на пазара, скри артикулите от витрина си.

Списъкът, публикуван от Плющев, е озаглавен "Регистър на стоки, съдържащи забранена информация (ЛГБТ+)" и съдържа 252 книги, включително "Портретът на Дориан Грей" от Оскар Уайлд, "Норвежка гора" от Харуки Мураками,  Неточка Незванова от Фьодор Достоевски, "То", "Доктор Сън" и различни още няколко книги на Стивън Кинг и "Наследство" от Владимир Сорокин. Не е ясно как Плюшчев се е сдобил със списъка.

Читателите на Meduza отбелязват, че някои от книгите в списъка, като "Портретът на Дориан Грей" и "Норвежко дърво", все още са налични в сайта на Мегамаркет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пълна изолация за тия ненормалници. Руснаците не са по-различни с нищо от етиопците и централноафриканците, и няма причина да се интересуваме от техните проблеми. Да се оправят.
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредна плитка лъжа. Всичко се продава в Русия, вкл. онлайн и на достъпни цени. Електронната им библиотека Рулит е също достъпна, огромна и безплатна. И там има и тези автори. Всеки може да си провери сам. Много *** лъжа е тази поредна смешна "статия".
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Псевдо журналистите от Meduza са доказани американски агенти и част от пропагандната машина на Запада. Фейк БГ никога не цитира или не ползва информация от източника, а винаги преразказана или коментирана от американски агенти или НПО информация трета ръка, защото ако вземат да изкарат истината, ще си загубят финансирането от посолството. Тоя сайт отдавна вече не е новинарски а пропагандистки! Всичко публикувано тук трябва да се възприема като съмнително и манипулирано.
31
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
До Анонимен"Ако не знаете, псевдо журналистите от Meduza са базирани в Рига, столицата на Латвия и оттам бълват антируска пропаганда." Ако в Русия имаше свободата на словото, то на журналистите нямаше да им се налагат да работят в други държави за да представят своят прочит на различни събития. Така че псевдо журналисти са точно тези, работещи за държавните правителствени медии в Русия. Основната им дейност не е обективната журналистика, а най-откровенната пропаганда и лъжа.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая статия е ПОРЕДНАТА ПРОПАГАНДНА ЛЪЖА! Списъкът на книгите, които уж били определени за спиране от продажба е пуснат в обществото от американски агенти, което е специално организирана пропаганда преди изборите там. Официално от правителството на Русия обявиха, че няма такъв списък и няма забрана за цитираните книги. Намериха и автора на списъка - група продавачи на книги, които плашели клиентите за да вдигнат оборота. И след всичко това тук четем бомбастична пропагандна статия по темата???
29
7
 
4
 
! Отговори
Британски учЕн преди 3 месеца
По принцип всички книги трябва да бъдат забранени защото замърсяват природата. Да си купиш кило-кило и половина хартия за едното прочитане и после да събира прах десетилетия е голяма глупост и отживелица. Всичко е достъпно в електронен вариант, една цяла градска библиотека може да бъде събрана в една флашка. Вестниците донякъде ги оправдавам защото могат да се използват за екологично чисти временни покривки при боядисване, хранене, също за опаковане и прочее.
28
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин е завършен клиничен психопат, проблемът е че с дивашка си пропаганда успя да направи такива като него и 60% от руснаците.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако не знаете, псевдо журналистите от Meduza са базирани в Рига, столицата на Латвия и оттам бълват антируска пропаганда.
26
2
 
4
 
! Отговори
МазнУ ТурскУ Кафе преди 3 месеца
ми пият от Скута, а после Отричат, че са ПП и харесват Мъже, като Гаджета сме всеки ден!
25
5
 
1
 
! Отговори
ЮдеюСемитМасонските преди 3 месеца
Агенти - вече са Забравени във НовоВелика Русия!
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От сайта Партенка!
23
6
 
10
 
! Отговори
Лъжете, преди 3 месеца
Лъжете и пак лъжете.
22
2
 
7
 
! Отговори
нова фланелка преди 3 месеца
Значи спрели да ги продават, но продължават да ги предлагат. Абе... :)))
21
4
 
6
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 3 месеца
страда мъчително заради непозволената ЛГБТИФШСТ+ пропаганда в Русия.С болка в д0пето лирическата героиня Кукунелка извършва геройка саможертва,споделяйки с читателя в захлас напълно достоверните и истЕнски твърдения на демократичния Meduza. Срещу скромната сума от 100 гривни,твореца ни разкрива чувствата и тежката съдба на ЛГБТИФКШ+ неолибера3тията,наранена душевно от диктатора Путин! В статията липсва само демократичния и евроатлантически писък с прегракнал от злоба гласец - "Слава Кокаине"
20
3
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Моля ви се, звъннете на 112 да си го приберат.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Една жена с шапка ми каза..... Само дето нямало жена и нямало шапка )))
18
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 3 месеца
Не знам за газ но у нас има ГЕЙ парад! И след 10 години ще има отново ГЕЙ парад! Нивото ни е високо и такова ще си остане. Зашо да правим бизнес и да купуваме евтино, да изнасяме. Като може да сме пуделче на ФАЩ и да развяваме флаговете на новите движения. Флаговете ги осигуряват от Козяк. Голяма далаверка!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ПУТИНИСТ 18. Стига са мята кат риба на сухо бе ЛГБТ-ак.
16
2
 
12
 
! Отговори
А у нас пикаят ГАЗ преди 3 месеца
Сатанистите пикаят ГАЗ!! В БГ е пълно с Евроатлантичета сатанисти които сега като почнат да пикаят газ ще напълним хранилището в Чирен и ще се диверсифицираме! Този план го измисли Кокорчо. Новият стар министър на финансите.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откровенна лъжа - и Кинг може да си намерите и купите и Уайлд, за Достоевски е даже смешно да се говори! Вобще ДНЕС цитират само "достоверни, правилни и одобрени" източници от ЕвроПропагандата и ЛГБТ стадото!