Желанието на Запада да снабдява Киев с оръжия било самоубийствено

Лавров: Европейските лидери да използват главите си по-рационално
28 фев 2024 15:01, Нели Христова
53
Желанието на Запада да снабдява Киев с оръжия било самоубийствено
Снимка: БГНЕС

"Струва ми се, че тези, които не само изразяват такива мисли, но дори ги допускат в главата си, все пак трябва да използват тази глава за по-рационални мисли, по-безопасни за Европа".

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по повод думите на френския президент Макрон, че могат да бъдат изпратени западни войски в Украйна. Лавров направи този коментар по време на визитата си в Йемен, предаде Анадолската агенция.

Лавров също така нарече самоубийствено желанието на западната коалиция да снабди Украйна с оръжия с далечен обсег на действие.

Руският топ дипломат нарече "ултиматум" предложението, което се подготвя от украински президент Зеленски за разрешаване на кризата.

"Той (Зеленски) каза, че това няма да се счита за преговори, но нормален човек разбира, че това означава ултиматум. Зеленски никога не се е въздържал от ултиматуми; цялата му формула от 10 точки беше и си остава очевиден ултиматум. Те се опитват да привлекат колкото се може повече държави на различни събития, за да обсъдят този документ", каза Лавров.

Главата на руската дипломация коментира и кризата в Червено море, която възникна след началото на нападенията срещу търговски кораби от страна на йеменските бунтовници хутите.

"Западните ограничения бяха осакатили световната търговия много преди кризата в Червено море, породена от подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен", каза той.

"Спомняме си как Западът насърчаваше украинците да използват уж безопасните коридори, предоставени в периода, когато действаше инициативата на генералния секретар на ООН за черноморското зърно. Влиянието, разбира се, е и върху рязко усложнената логистика на доставката на стоки от една точка до друга и, както току-що беше казано за пореден път, рязко увеличените застрахователни тарифи. Всички тези явления, които пряко вредят на световната търговия, наблюдавахме много преди началото на кризата в Червено море във връзка с обстрела от страна на хутите. През последните две години именно такъв ефект имаха незаконните агресивни действия на Запада в рамките на кампанията от безпрецедентни санкции", добави Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кремълските плашила, плашат ли плашат и са по-нагли от всичко познато
41
6
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Значи Иран и Северна Корея като пращат оръжия на агресора Русия не е проблем. Проблем било, че ЕС праща оръжия на Украйна с които Украйна пази гражданите и територията си. Невероятна наглост
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя макарон с неговите трактористи не може дазсе оправя ,Рас Русия война че води явно като беше в Украйна е пеал компания на зеления с марихуаната )
39
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неповторим руски цинизъм.
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дий, коньо!!!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зозо - Ако не знаеш какво да ми отговориш, питай шефа си. Та? Щом Навални одобрява анексирането на Крим копейка ли е или не?
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зозо - Искам да те питам нещо, понеже си "виден" прозападен коментатор. Според теб Навални трябва ли да бъде определен за копейка, щом одобрява анексирането на Крим от Русия?
35
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно ли бе, Лавров....и какво ще ни направите??? За повече от 2 години мъки в Украйна сте завзели 2 села и 2 паланки - смешковци
34
0
 
8
 
! Отговори
До Пян_Гъ преди 1 месец
Дъщеря му не се е родила пълнолетна , нали разбираш как работи възрастта при човек . Със сигурност негово е било решението да получи образование в САЩ
33
7
 
14
 
! Отговори
До Пян_Гъ преди 1 месец
За величие не знам , но мога да кажа че в т.нар. запад не се е налагало да се строи стена за да не бягат жителите му . Не ми изглежда и ти да пишеш на руски компютър или пък от Беларус ,Челябинск или някое друго китно източно градче нали така . А че руски войски са на чужда територия и за това да е виновен "запада" си е типично руско безочие . Разбирам да го кажеш за война като в Ирак - ОК , но за това в Украйна .....
32
6
 
10
 
! Отговори
Макрон преди 1 месец
Абе аз ще доставя на Украйна оръжия с далечен обхват на действие, пък ще чакам после да се самоубия!? Тоя да не би да е нещо превъртял?
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако погледне историята на Европа Лавров, ще види само войни, и то жестоки войни :))) Кротнахме се след ВСВ, ама вие отново разпалихте страстите :)))
30
5
 
3
 
! Отговори
Абе Лавров преди 1 месец
Таурус по-страшен ли е от Циркон!
29
9
 
13
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
"Лавров: Европейските лидери да използват главите си по-рационално" Евролидерите имат глави и ги използват съвсем рационално, понеже имат човешки глави, а твоята е конска. 'баси!...
28
11
 
18
 
! Отговори
Западняк преди 1 месец
Уф, поредните конски брътвежи. Ама ние вашата позиция я знаем - спрете да давате оръжия на Украйна, за да я прегазим. И после да продължите, нали - Молдова, балтийските страни и нататък. Е, няма да стане.
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избихте маса натовски генерали, сега изтерясвате за няколко френски войничета!
26
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Екатерина Лаврова още ли живее в САЩ при тези нацисти? Я да се връща бързо в руската деревня,да обува галошоте и да клечи на дворната тоалетна.Ама мерзавци и двуличници са тия в Кремъл...
25
9
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
До Анонимен "Защо като е толкова зле "запада" и е виновен за всичко лошо по света , дъщеря му [на Лавров] е завършила , работи и живее на запад !?!?!" Защото толкова й е акълът. Твоето дете винаги ли прави разумен избор? И второ, съгласен ли си да носиш отговорност за постъпките на пълнолетен човек, пък бил той и дъщеря ти? Трето, тая мантра за величието на Запада я зарежи... Иначе въобще нямаше да има война.
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно е да се биеш срещу некакви талибани Лавров, друго е война в Европа, коренна разлика :)))
23
6
 
17
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Лавров 3 години-едно градче и 2 села...как я мислиш с това темпо?!