Вандализъм в избирателните секции в Русия, една в окупирана Украйна се взриви

8 души са арестувани
15 мар 2024 17:00, Нели Христова
74
Вандализъм в избирателните секции в Русия, една в окупирана Украйна се взриви
Снимка: БГНЕС

Руската полиция задържа най-малко осем души за вандалски прояви в избирателни секции в първия ден от гласуването на президентските избори, съобщиха официални лица.

Властите не съобщават дали протестите са били насочени срещу дългогодишния лидер Владимир Путин, а държавните медии твърдят, че гласуването "продължава нормално".

В Москва видеоклип, публикуван от независимата информационна агенция SOTA, показва как възрастна жена запалва кабинка за гласуване и изпълва с дим избирателната секция, преди да бъде задържана от полицията.

Друго видео в столицата показва жена, която излива боя в урна. Тя е била задържана и обвинена във "възпрепятстване на упражняването на избирателните права", съобщиха разследващите.

Четирима други в руските региони Воронеж, Карачаево-Черкезия и Ростов също са били арестувани за изливане на боя в урните.

В отдалечената сибирска област Ханти-Манси е арестувана жена, която се опитала да изгори урна с коктейл "Молотов".

В Челябинска област полицията е задържала мъж, който се е опитал да запали фойеверки в избирателна секция.

Подобни случаи на вандализъм са регистрирани и в Санкт Петербург и анексирания Кримски полуостров.

Експлозивно устройство беше взривено в избирателна секция в окупираната от Русия Южна Украйна, но не причини смъртни случаи, съобщиха руските държавни медии.

Москва организира вота в украинските територии, които контролира.

"В Скадовск самоделно взривно устройство беше поставено в кофа за боклук пред избирателна секция. То се взриви. Няма жертви и ранени", съобщиха от избирателната комисия на Москва в окупираната Херсонска област.

Руските сили казаха също, че Киев е обстрелвал избирателни секции в окупирания град Каховка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УКРАИНЦИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ОРЪЖИЕ И ГО ПОЛУЧАВАТ ! ЕВРОПА ИНТЕНЗИВНО СЕ ВЪОРЪЖАВА ! РУСИЯ НЯМА НИТО ФИНАНСИ, НИТО МОДЕРНО ОРЪЖИЕ, ЗА ДА ПРОТИВОСТОИ НА НАПРЕДНАЛА ЕВРОПА ! А АТОМНОТО ОРЪЖИЕ СЕ НАБЛЮДАВА ОТ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, КОИТО ИМАТ БАЗИ НА ЗЕМЯТА И САБОТИРАТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ! САБОТИРАТ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ЯДРЕНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА НАТО, ИЛИ НА РУСИЯ !
60
1
 
6
 
! Отговори
КОЧО преди 1 месец
Браво на 49-направил е разликата между "вандалски акт" и "съпротива".Важна е тази разлика и в този смисъл понятието"вандалски акт" в заглавието е напълно неподходящо!
59
4
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Тук едни се пенят и сополивят,а не си гледат в мазето дето един си маже сладко сладко свинска мас и дочита Винету,че му мият и краката и ги целуват.
58
4
 
10
 
! Отговори
Кремъл не управлява, преди 1 месец
КРЕМЪЛ НЕ УПРАВЛЯВА ! КРЕМЪЛ СЪЗДАВА БЪРКОТИИ ВЪВ ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОПРЕ !
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците се оказаха страхливи, раболепни и разединени пред лицето на диктаторите си. Как не успяха да се обединят в единна опозиция и да свалят режима! И те като българите чакат някой да дойде да ги освободи и после всички наготово да се пишат демократи, вместо сами да се освободят... Тази изкуствено поддържана липса на инфлация и евтини стоки един ден ще ги плащат стократно
56
3
 
8
 
! Отговори
Андреев преди 1 месец
Избори под знака на пълна лична диктатура - що за избори са това ?! Та той изборният резултат при такива изключителни мерки за СИГУРНО ИЗБИРАНЕ на Путин е повече от ясен-пфу ! Долна работа !!!
55
4
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Браво на руснаците! Това прави избрите НЕЛЕГИТИМНИ!Подкин е узурпатор, НАТО трябва да освободи великия рузки нарот!!
54
2
 
10
 
! Отговори
Км преди 1 месец
Много демократично саботират изборите.
53
9
 
12
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Нормално е, хората нямат право да протестират или гласуват за някой друг освен Путкарлина, затова палят секциите. И без това гласът им няма да се зачете, поне да си покажат мнението. А иначе, че путлерофашиста ще спечели е ясно, при избирателна активност 2 милиона, ще отчете 299 милиона гласували за него. Все пак при фашисткият кремълски режим на гнома е така. Бюлетините са вече преброени и се знае,че всички са гласували за вожда на комунистическата партия, нещо като китайска реплика на Ким Чен
52
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** ми може и да е обещала, но обещаното не е като даденото. А даденото е, че на Украйна и липсват войници. Айде, нали си укро войн - герой - терминатор! Чамодан - вокзал - Украйна и там да береш украински кожени гъби сутрин. Щото за друго не ставаш.
51
6
 
7
 
! Отговори
ОгинПоВремеНаИзбори? преди 1 месец
Ужасна трагедия. На 120 000 000 гласоподаватели, 8 задържани три бомбюхи от които едната в кофа извън изборен пункт, огън пред кабинка загасен с 2е чаши вода, единствено показват че интегралните схеми и чипове за управление на старите перални и черно белите талифризери даже за бумбогръмице да управляват вайър-лесно ич нестават. и друго. Тома е белегът за Зелето е профукало Таллерите за белотии и зелрно пухеци. Анатема, Ей Ман, Анатема Ей Ей Ей Ман. ОСЕМ ЗАДЪРЖАНИ??
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам Путин какво ти е обещал, но си мисля, че ще се постарае Бандера да прибере всички бандеровци в кратки срокове. Преждевременно.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, че всички вандали са жени. Руснаците са много меки и тези разчитат на това. Ако това се случи в Англия, например, вероятно вандалите ще ги горят на клади. По стара традиция. Сега ще си поемат последствията. Колко *** требе да си за да запалиш урна с бюлетини за 500 долара, които няма да можешп да изхарчиш през следващите 5 - 10 години, ако въобще можеш...
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А знаете ли защо правят простотии? Защото знаят, че са нищожно малко, а 140 милиона подкрепят правителството. Това е същото, като когато Кики *** му казаха от посолството да вдига врява пред парламента - опит малко на брой хора да се наложат на избора и волята на мнозинството. Както е сега в БГ между впрочем. Хората масово не гласуват защото няма за кого от предложените от посолството, а една глуповата част от гласувалите бяха предадени за пореден път. Управляват хора които почти никой не ще.
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин ми обеща, че ще прибере всички български путинофили обратно в матушката си, обеща ми също, че ще ги направи войници, да има мат'рял за фронта :)))
46
4
 
11
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До анонимен 45: Саботажи може да има навсякъде (на Буданов това му е работата). Но това няма да попречи на изборите в Русия нито в Крим, нито някъде на друго място.
45
2
 
9
 
! Отговори
Питам се преди 1 месец
Дали вандалски прояви и протести е едно и също? Според автора на статията като че ли да. Ако у нас някой запали нещо в избирателна секция това какво ще бъде: вандалска проява или протест.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я как ставало.:))
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демократично по руски, с един представител а.к.а джуджа, другите партии, които са му опозиция са забранени и не присъстват в бюлетините за гласуване :)))
42
6
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
До Е,бравос Хахахахаха. В ООН членуват около 200 страни, толкова и се смята че има в света. Иначе товарищ Елла явно е броила Еритрея, Иран, Св.Корея и т.н. по стотина пъти всяка.