Пожар в петролна рафинерия в руската Самарска област след атака с дронове

Украйна засили атаките си срещу енергийни обекти в Русия
23 мар 2024 08:12, Елка Василева
52
Пожар в петролна рафинерия в руската Самарска област след атака с дронове
Снимка: архив, БГНЕС

Пожар избухна в петролна рафинерия в руската Самарска област в резултат на атака с дронове, съобщи областният управител, цитиран от руските информационни агенции.

"През изминалата нощ имаше няколко нападения с дронове срещу регионални петролни рафинерии", каза губернаторът на Самарска област Дмитрий Азаров, цитиран от Франс прес.

Една от тези атаки е причинила пожар в Куйбишевския нефтопреработвателен завод, добави той, като подчерта, че няма жертви, посочва ТАСС.

Рафинерията, управлявана от руския петролен гигант "Роснефт", е една от най-големите в Самарска област, с производствен капацитет от 7 милиона тона петрол годишно, показва информация на официалния й уебсайт.

Според Азаров атака с дронове е имало и срещу Новокуйбишевската петролна рафинерия в Самарска област, на тя е била "отблъсната без никакви щети по технологичното оборудване".

"Виждаме, че врагът, който търпи поражения на бойното поле, прави всичко възможно да разклати нашата издръжливост и единство", отбеляза Азаров.

Руското министерство на отбраната на свой ред обяви в прессъобщение, че през нощта е неутрализирало "12 украински безпилотни летателни апарата" над Брянска област (пет), Белгородска (пет) и Воронежка област (един) (и трите - граничещи с Украйна), както и един над Саратовска област.

Украйна, която от повече от две години е изправена пред руска офанзива, в последните седмици засили атаките си срещу Русия, насочени по-специално срещу енергийни обекти, отбелязва АФП.

Киев се закани да пренесе бойните действия на руска територия в отмъщение за многобройните бомбардировки на украинска земя.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Гледам преди 1 месец
Добре се справят украинците с подривна дейност в стил ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. Най-лошото в случая е, че САЩ са знаели всичко което еъзнамерява да извърши украинското ГРУ. Почвам вече да си задавам въпроса дали САЩ и ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА не са едно и също нещо.?
42
5
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Каква Украйна ве пич? Нато ги бомби, трепе русначета и русофили. Украйна нямат и един дрон.
41
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терористи. И преди войнатп бяха нагли и смахнати. По-побъркан народ от тия дето се наричат украинци няма.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото повече петролчето гори, толкова се вдигат и цените и печалбата от него, от което ми светна, че руснетата сами си палят рафинериите и нищо не може да спре този феномен! Ученото си е учено! И във външния кeнeв да го заключиш, гладну нема да остане!
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо нема!
38
13
 
3
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Сега е ред на Русия да сравни Украина със Земята ,след 2 ядрени удара.
37
7
 
10
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Искаха война, ето ти война. Нека си гори.
36
15
 
12
 
! Отговори
Слава Русия преди 1 месец
Това е последната възможност на агонизиращия Украйна изчезва и нацистите със нея колко по бързо светът се отърве от украйнците толкова по скоро ще настъпи щастието и мирът във Европа !!
35
3
 
12
 
! Отговори
Фродо преди 1 месец
Мордор ще иZгори
34
15
 
11
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Наще центаджии умират от радост , че укрите пак са избивали цивилниУтре като ги подпукат в магазина цените заради покачването на петрола -няма да им бьде никак забавно
33
6
 
15
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Да бе дронове ,пак са пушили другаруте.
32
10
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
До "Краварите са бесни". Вярно е, доходите на Русия от нефт са с 56% повече спрямо същият период 23-та година. На това оказа влияние и факта че всичкият нефт който индийците отказаха го купи Китай и то на по-висока цена от Индия.
31
15
 
11
 
! Отговори
Краварите са бесни преди 1 месец
всеки такъв набег освен че не причинява сериозни щети вдига цените на петрола от което руската хазна се пълни!
30
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна не е "изправена пред руска офанзива", а пред последиците от собствените си действия. Сега ще си плати като ще освободи света от себе си.
29
7
 
14
 
! Отговори
Да бе преди 1 месец
До Анонимен 35 А Путин и олигарсите около него са гладни, като църковни мишки, А руския народ е преуспял и забогатял!
28
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петролът се води към невъзобновяемите природни ресурси.Това безразборно горене рано или късно ще се отрази на цената на бензина в световен мащаб.Благодарение на укрите по-рано ще си играйкаме на Флинстоун.Някои укри станаха милионери и си накупиха имения,а в цял свят народа обедня.После защо Зеленото парцалче забрани изборите и мирните преговори...Захари Стоянов не е бил прав,че ще ревем за Зеленото працалче.Може да е имал предвид,че ще ревем ОТ Зеленото парцалче.
27
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво все повече удари на тяхна територия , нека знаят че това ги чака , а сега и мюсюлманите го погнаха . Не е весело да си руснак сега , а иначе гласуват за диктатора си с 99% ха ха ха !
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кога рускинята изхвърля бо,,к,лука ? на 9 месец
25
1
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен30 а кво да му вика, "засунь" ?
24
5
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
съдейки по заглавията в тоя дивен център на художествената самодейност, явно има някаква теория на конспирацията, че е възможно след атаки с дронове да възникнат пожари. ти да видиш.