Как Дронов се превърна от селско момче в Шаман - любимият певец на Путин?

Той доста добре се възползва от войната
8 апр 2024 21:41, Нели Христова
294
Как Дронов се превърна от селско момче в Шаман - любимият певец на Путин?
Снимка: БГНЕС

На страницата във Фейсбук има три последователни публикации: реклама за гала шоу в Газпром Арена в Санкт Петербург (певец с изрусена коса, позираща на фона на руското знаме), видео, наречено "Шест години заедно" ( мъж и жена, които се смеят на камера) и студийни снимки: същата двойка се държи за ръце, над снимките има червено сърце.

Тя е топ мениджър на USM холдинга на милиардера Алишер Усманов, вицепрезидент на компанията Megafon Елена Мартинова. Мъжът пък бива разпознат от всички в Русия веднага - това е певецът Ярослав Дронов, известен под псевдонима Шаман. Те са женени от шест години, а Дронов стана вокалист на неизвестната кавър група "Час Рик", главният певец на руската пропаганда.

Всеки трети жител на Русия смята Шаман за "най-добрия певец на нашата сцена". Той се споменава ежедневно във всички новини, от светски до трагични. Той дори записа реквием за загиналите по време на терористичната атака в Crocus City Hall и преведе пари в помощ на техните семейства. В същото време има широко обсъждана версия, че първоначалната цел на атаката е бил концертът на самия Шаман. Той е изнесъл концерт в Crocus City Hall само седмица преди терористичната атака.

Текстовете на Дронов се изучават в училищата и университетите
, правят се пародии на песните му, а в един от видеоклиповете му отгатват шифровано посвещение на Алексей Навални.

Разпалвайки интереса, Дронов си дружи с ръководителя на "Лигата за безопасен интернет" Екатерина Мизулина, за която се твърди и че е любовница на Путин. Заедно те пеят руския химн и в навечерието на Нова година, посещават пациенти в детска болница, а в резултат на това Дронов трябваше да отрече слуховете за техния романс.

Есенин от групата "Час пик"

В многобройни интервюта Ярослав Дронов повтаря: На сцената е от малък. Той също така нарича семейството си музикално: баща му професионално свири на китара, а прабаба му е участвала в Оренбургския хор, където се предполага, че е започнала Людмила Зикина. Е, според Ярослав, майка му също пее.

Бъдещият Шаман е роден в Новомосковск (регион Тула). Още на четири години започва да пее в детската група "Асорти", а на 15 – след като завършва музикално училище и постъпва в колеж за ръководител на народен хор – започва да свири в местен ресторант. Дронов се премества в Москва на 20 - да учи в катедрата по поп-джаз пеене в Руската академия "Гнесин" (той успява да влезе там от втория път).

"Той винаги ми напомняше по някакъв начин за Есенин", спомня си стар познат на Дронов, който говори пред "Медуза" при условие за анонимност. "Беше абсолютно безразличен към парите. Никога не е имал, живеел е на кредит, непрекъснато вземал назаем, събирал стотинки по шест месеца и ги връщал. Родителите му не му помогнаха, защото бяха бедни. Таткото работеше като охранител за жълти стотинки в родния си град, а майка му пътуваше до Москва и работеше на ротационен принцип. Освен това, ако Ярик имаше малко пари, той можеше да почерпи всички на кафене буквално за последен път."

В Москва Дронов се опита да „намери себе си“ по телевизията. През 2013 г. той става участник в третия сезон на шоуто за таланти Фактор А, аналог на британския The X Factor, излъчвано по канал Русия 1. Там Алла Пугачова, която оглавяваше журито, го увери: "Ако продължиш да се занимаваш с тази професия, ще има хора, които ще ти помогнат. И ще има хора, които винаги ще чакат вашия провал. Това е шоубизнесът."

Самата Пугачова по-скоро помогна на амбициозния артист. Двама от познатите на Дронов в разговор с "Медуза" си спомнят как по време на снимките певицата привлече вниманието към дрехите му, които според нея не бяха подходящи за телевизия. "Закараха го с колата й, един такъв стар дълъг мерцедес, до магазина и тя му купи дрехи", казва един от събеседниците. "Не някакви дизайнерски неща, просто неща с нормално качество."

Приятел на Дронов добавя, че Ярослав получава съвети за външния си вид година по-късно, когато участва в друго музикално шоу "Гласът" на Първи канал. "Майката на певицата и ментор на Дронов в шоуто Пелагея веднъж каза, че Ярик спешно трябва да си избели зъбите. И изглежда дори е платила за зъболекаря", спомня си той.

И в двата проекта Ярослав Дронов стигна до финала, но не успя да спечели. Във "Фактор А" той зае трето място и получи специалната награда от Пугачова, а във "Гласът" стана втори.

"Започнаха да го викат в Канал 1, в програмите започнаха да го разпознават. А той живееше в общежитие и пътуваше в метрото", спомня си познат на Ярослав. "Беше ясно, че няма да е възможно да продължи да живее в общежитието и трябваше да наеме апартамент.".

Според събеседника на Meduza Дронов вече е изкарвал прехраната си само от музика. През 2014 г., малко преди участието си в "Гласът", той става вокалист на групата "Час Пик". Той е поканен да се присъедини към групата, която свири предимно кавъри, от китариста на групата Константин Поляков (той също е от Новомосковск)".

"Добри момчета", казва продуцент и организатор на събития в един от руските региони за групата. "Знаете ли, най-добрият артист е гладният артист. И когато са суперзвезди, ще работят, но ще работят гладко, без смелост и няма да останат на купона", така продуцентът отговаря на въпроса защо е решил да покани малко известна група на концерти.

Организатор на събития от Москва, който работи с "Час Пик", си спомня как на един от концертите музикантите - включително Дронов - не слязли от сцената, дори след като завършиха договорената програма: "Това е подходът на млади групи, които все още не са арогантни. Те направиха всичко, което се искаше от тях и дори малко повече."

Според събеседници на Meduza, които са си сътрудничили с "Час Пик" през 2016 и 2017 г., хонорарите на музикантите варират от 200 до 300 хиляди рубли. В същото време директорът на групата (и в същото време нейният барабанист) Алексей Демин каза на Komsomolskaya Pravda, че групата е е получил 130–140 хиляди рубли за изпълнение (по-късно изтри публикацията за информацията за хонорара, но тя остана в архивираното копие на интервюто).

Печалбите, казва познат на Дронов, бяха разпределени поравно между всички в групата, "въпреки факта, че Ярик вече се приближаваше до статуса на звезда". Въпреки че самият бъдещ Шаман, отбелязват събеседниците, не се е държал като "звезда" по това време.

"Той винаги беше много открит и приятелски настроен", казва негов приятел. "Ако имаха нужда от помощ при преместването, първо се обаждаха на Ярик, защото той определено щеше да дойде. Той беше много човечен."

Продуцент, работил с "Час пик", е съгласен с тази оценка:

"Видях артисти, които конвенционално стигнаха доста далеч в същото предаване, но те полудяха. Това е двигателят: той пие Jack Daniel's и Coca-Cola в пластмасова бутилка и ги пие направо на сцената. И ето един човек, абсолютно спокоен, скромен, някак вехто облечен. Не арогантен".

Нещо повече, той е убеден: "Те не поканиха групата "Час пик", те поканиха Дронов. Той всъщност е много талантлив артист."

Неговият приятел също говори високо за способностите на артиста: "Той е много музикално образован, има ухо, може да пее във всеки стил и да пее еднакво готино: народни песни, рок и поп. Представете си, той изобщо не знаеше английски и учеше песни наизуст като набор от звуци!".


Събеседникът на Meduza отбелязва, че Дронов много по-зле се справял с писането на текстовете на собствените си песни. "Когато разговаряхме, Ярик не беше много силен автор“, казва той. "Има хора, например Василиев от Сплин, които имат дълбоки текстове. Ярик работи много върху това, но се получи повече като фолк или шансон."

PR момиче от Бога

Дългогодишни познати описват Елена Мартинова като "много умно момиче с нюх на интелигентно семейство", в което беше трудно да се отгатне бъдещата съпруга на автора и изпълнителя на песента "Аз съм руснак". Въпреки това тя също обичаше да пее и като дете дори учи в известната московска музикално-хорова школа "Восход".

След като завършва Московския държавен университет в началото на 2000-те, Мартинова започва да се занимава с PR. От самото начало на кариерата си Мартинова трябваше да се справя с шефове, известни с трудния си характер. Така едно от местата на нейната работа беше Московският дом на фотографията (сега Музей на мултимедийното изкуство в Москва, МАММ) - от основаването си той се ръководи от изкуствоведа Олга Свиблова. Служител на рекламна агенция, която работи с MAMM, си спомня как подчинените трябваше да чакат Свиблова в офиса няколко часа.

През 2012 г. Мартинова започва работа в PR отдела на холдинга USM на милиардера Алишер Усманов - тя е поканена там от акционера и главен изпълнителен директор на компанията Иван Стрешински. След като се присъедини към USM, Мартинова стана "много по-спокойна и по-уверена в себе си", спомня си служител на рекламна агенция, която работи с MAMM.

На новото си място на работа Мартинова отговаряше за комуникацията с журналисти директно със самия Алишер Усманов. Мартинова, припомнят събеседници на Медуза в руските медии, следеше всяка дума, написана за милиардера. "Тя е един от онези редки хора, които виждат всяка неяснота и знаят как да четат между редовете", казва журналист, работил с Мартинова. "Лена знае как да слуша опонентите, но тя може да ми се обади след публикуването на статия, за която взех коментар от Усманов, и да каже, че материалът трябва да бъде редактиран, защото "читателят може да види таен смисъл в текста." Тя, не винаги успешно, успя да ме убеди в това."

Дългогодишният познат на Мартинова, журналистът и писател Михаил Зигар, я нарича "пиар жена от Бога": "Когато рекламира, тя не работи, тя живее". Благодарение на това качество, след няколко години работа в PR отдела, Мартинова става заместник генерален директор на целия холдинг. От този момент нататък, спомнят си нейни познати, тя ходела на партита "по задължение", а на рождените дни на приятелите си, тъй като била много заета, можела да дойде "за двайсетина минути".

На едно от партитата в Червения октомври Мартинова се приближи до Зигар с думите: "Запознайте се, това е съпругът ми Саша, той също е писател като вас. Вярно, малко хора знаят за него, защото той е от Санкт Петербург и току-що се премести в Москва."

Това беше първият съпруг на Елена, писателят Александър Ципкин. Мартинова и Ципкин се срещнаха на работа. Бил е PR директор в северозападния клон на MegaFon. Тя му е началник. От хронологична гледна точка, бързото израстване в кариерата на Ципкин като писател започва след брака му с Елена през 2015 г., внимателно казва познат на Мартинова.

"Няма да се изненадам, ако Лена е помогнала за промоцията на Саша, въпреки че той не го е рекламирал", казва Михаил Зигар. "Фактът, че Лена помогна на Саша да стане известен, е пълна глупост", не е съгласен друг приятел на двойката.

Познати на Мартинова казват, че по време на брака си с Ципкин тя се е придържала към "доста нормални ценности" и е живяла в среда, "свободна от пропаганда". "Хора като нея искаха пари, слава, свобода, да отидат в Куршевел и не искаха да се борят с властите за това", обяснява приятел на пиарката.

Когато през 2011 г. по инициатива на Усманов главният редактор на седмичника „Комерсант-Власт“ Максим Ковалски и генералният директор на медийния холдинг Демян Кудрявцев бяха уволнени заради статия за президентските избори, Мартинова беше много притеснена и "искрено се чудеше защо всичко изведнъж започна да се променя толкова бързо в Русия", казва събеседникът на Медуза в медийния холдинг. Тя "не харесваше много Съветския съюз", добавя познат на Мартинова и си спомня как още преди пълномащабната война с Украйна тя убедила свой приятел да напусне Русия, тъй като "нищо добро никога нямало да се случи тук".

Аметов е убеден, че ако Мартинова живееше в друга държава, тя щеше да спечели "няколко милиарда и щеше да бъде супер успешна". В Русия обаче тя трябвало да прави компромиси. Пример за такъв компромис е видеото "Майната ти, Алексей Навални", публикувано през 2017 г., записано от Алишер Усманов на неговата яхта Dilbar. Милиардерът пусна това видео в отговор на филма на Навални "Той не е Димон за теб", посветен на Дмитрий Медведев, тогавашен министър-председател на Русия. Филмът твърди, че фондацията на бившия съученик на Медведев е получила дворец на Рубльовка като подарък от Усманов.

Грубият и емоционален текст, който Усманов чете във видеото ("Ти все още трябва да ми отговаряш, Леша", "Опитите ти да ме наклеветиш е лай на Моска срещу Слона", "Майната ти, Алексей Навални!") може да е е изготвен от непубличен консултант, медиен мениджър и писател Сергей Минаев, пише руската служба на BBC. Източникът на Meduza, който е запознат с подробностите около заснемането на видеото, също казва, че Минаев е участвал в подготовката на текста. Според него текстът на жалбата е обсъден с генералния директор и акционер на USM Иван Стрешински и Елена Мартинова.

"Минаев подготви видеото набързо, както се казва, "на колене", но въпреки това Мартинова наистина хареса всичко", спомня си източник на Meduza, запознат с подробностите за заснемането на видеото. "Не, не съм подготвил текста на видео съобщението, нямам нищо общо с този текст. Трудно ми е да си представя, че записът на кратко видео ще изисква някаква подготовка", възрази Сергей Минаев в кореспонденция с Meduza. Пресслужбата на USM отказа коментар.

Самата Мартинова помолила свои познати журналисти да не пишат за конфликта между нейния шеф и опозиционера. Според Аметов, когато новините за новия филм на Навални и отговора на Усманов се появиха в The Village, Елена се свързала директно с него.

"Тогава тя попита: "Можете ли да не пишете за това?" "Не, не можем, ние имаме независима редакционна политика." Тя отговорила: "Добре, но ако акционерите от борда на директорите дойдат при мен и ви забранят [за специални проекти], тогава ще бъде невъзможно да се направи нищо по въпроса", спомня си разговора им Аметов.

Нов сателит

Мартинова се раздели с Ципкин "по взаимно съгласие" през 2017 г., Скоро Михаил Зигар започна да я забелязва на партита "с нов млад спътник. Писателят си спомня подробно първата си среща с него: "Беше на партито "100-те най-стилни в списание GQ" на Централния пазар. 2018 Лена ме представи на Ярик - той е млад, слаб и не разбира как да се държи. В същото време Лена, напротив, е социална."

Веднага щом се срещнаха, Дронов каза на Зигар, че е музикант и дойде на партито на списание GQ с много конкретна цел - да слуша любимия си певец: "Той каза, че е дошъл да види как работи "Артистът". Имаше чувството, че произнася тази дума с главна буква. Оказа се, че това е Любов Успенская."

Мартинова и Дронов изглеждаха "много сладки и се държаха за ръце през цялото време", но за Зигар гледката на двойката предизвика асоциации с пиесата "Пигмалион" от Бърнард Шоу: Елена му напомни за професор Хигинс, Ярослав му напомни за Елиза Дулитъл: " Беше ясно, че тя не е за него." Други познати на Мартинова бяха по-малко сдържани в оценките си в разговорите с Meduza. "Трофеен съпруг", "Ленка си взе стриптизьорка."

Ярослав също хареса Елена, неговият приятел разказва: "След корпоративното парти тя му писа. Те станаха приятели в социалните мрежи." Скоро певецът се мести в апартамента на Мартинова в самия център на Москва. Самият музикант каза, че връзката на двойката се разви бързо.

Дронов започна да пристига на корпоративни събития с такси или с Maybach с шофьор, спомня си дългогодишният познат на Ярослав. Но въпреки промените в живота, той "остана толкова обикновен, колкото си беше": Слизайки от Maybach-я, бъдещият Шаман се сбогува приятелски с шофьора и отиде да пее за клиентите", казва приятел на певеца.

Елена Мартинова, която искаше съпругът й да стане известен, също остана вярна на себе си. "Веднага разбрах, че тя изобщо не е доволна от това, че Ярик пее в ресторанти с кавър група", казва познат на Дронов. "Очевидно тя започна да му казва: заслужаваш повече, по-добро."

През същия ноември, само няколко месеца след като се запознаха, Дронов и Мартинова се ожениха.

След като напусна "Час пик", Дронов се фокусира върху соловата си кариера.
Първите му соло песни са рап. Сега в канала на Дронов в YouTube можете да намерите само част от записите от онези години - няколко оригинални песни и кавър на песента на Максим Фадеев Dancing on Glass. В същото време Дронов, както и преди, свири на корпоративни партита и частни събития, спомня си продуцентът, който работи с него.По думите му хонорарът на Дронов като солов изпълнител е бил много по-малък от този на групата - около 130-150 хиляди рубли.

Липсата на популярност, самият певец по-късно открито каза в интервю, се отрази на отношенията му със съпругата му. "Тя със сълзи на очи ми разказа всичко, как нейните приятели не вярват в моя успех. А аз й казах: "Нищо, ще пробием."

Според източници на сайта msk1.ru, в този момент Мартинова е участвала пряко в промоцията на съпруга си (той многократно отрича това). Тя се консултира с познати големи медийни мениджъри и ги моли да "рекламират" Дронов, казва източникът на Meduza от медийния пазар.

"Лена искаше да направи Ярик звезда", казва приятел на певицата.

Вярно, както казва дългогодишен познат на пиарката, докато военната пропаганда не стана търсена в Русия, Дронов си оставаше някакво "обикновено момче със силен глас, от което никой не се нуждаеше".

"Изтрий всичко, което е било преди"

През 2020 година Дронов става Шаман. Целта му е да "раздели сценичния живот от реалния". Певецът твърди, че феновете му го нарекли шаман. Година по-късно той изтрива всички публикации от своя Instagram, оставяйки връзка към нов акаунт - shaman.me. Някои от старите му песни и видеоклипове също изчезнаха от интернет. Изчезват и видеоклипове на "Час пик" с негово участие.

"Ярослав много се ядосва, когато Шаманът се сравнява с ранния Ярослав Дронов. Той иска да изтрие всичко, което е било преди", казва директорът на групата Алексей Демин.

Първият голям успех на Шаман дойде през същия септември - песента му "Fly Away" стана популярна в TikTok, чийто припев съдържа стих от операта "Княз Игор" на композитора Александър Бородин. А през ноември Дронов подписа агентски договор с Виктор Дробиш.

"Започна да се получава, когато намерих песните си", разсъждава музикантът за собствената си кариера. Дронов пусна една от тези "свои песни" на 23 февруари 2022 г., точно преди пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна. Шаманът посвети парчето "Let’s Rise" на героите, които умряха "за победата".  По-късно той изпълни песента в Съвета на федерацията, което накара председателя на Камарата Валентина Матвиенко да "настръхне". Дронов обясни появата на необичайна "патриотична" композиция по следния начин: "Не знам какво ме вдъхнови, като цяло музиката е гласът на Бога".

Днес Ярослав Дронов без преувеличение е главният глас на "ерата на Северния военен окръг". През септември 2022 г. концерт "Заедно завинаги!" се проведе на Червения площад, посветен на анексирането на четири украински области от Русия. Шаман се появи на сцената с Владимир Путин (година по-късно певецът стана негов довереник на изборите). "Дует, за който дори не можех да мечтая!", коментира видеото на химна в своя Instagram.

В същото време артистът преди това е бил далеч от политиката, твърдят двама събеседници на Meduza от неговия кръг. Друг познат на Дронов е убеден, че художникът е искрен в работата си. Както и в открита демонстрация на своята религиозност. Шаманът често се появява на публични места с голям кръст на гърдите.

Събеседникът на Meduza добавя: "Струва ми се, че той прави нещо лошо, като се потапя в политиката."

"Опитвам се да давам повече от себе си. Беше удивително, че хората не губят смелост, упоритост, вяра и сила на духа. Това беше изненадващо, защото атмосферата е трудна. Но като музиканти се опитваме да разсеем хората. Надявам се да успея. Във всеки случай знам, че съм необходим там", каза Дронов за изявите си в окупираните територии.

Тези пътувания бяха предшествани от дългогодишен конфликт между Шаман и ръководителя на руската медийна група Владимир Киселев. Продуцентът многократно упрекна певеца, че е отказвал концерти в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР в началото на войната, "защото жена му не го е пуснала". Певецът обясни, че съпругата му не пречи на пътуванията му, но наистина много се притеснява за съпруга си.

След като певецът най-накрая отиде в Донбас, конфликтът му с Киселев не приключи
- според източника на Meduza на медийния пазар, ръководителят на руската медийна група смята, че Дронов "се опитва да го изцеди от президентската хранилка". По тази причина певецът дори не беше поканен на последния митинг-концерт с участието на Путин, посветен на десетата годишнина от анексирането на Крим, казва събеседникът на Медуза в културния бранш.

Сега Елена Мартинова отговаря за сценичния образ на съпруга си и подбира гардероба му, казва нейна приятелка. Още двама от събеседниците на Meduza казват, че тя придружава певецът на работни срещи в медийни холдинги и по радиото. А имейлът на Мартинова — elena.martynova@gmail.com — беше свързан с домейна на официалния уебсайт на Шаман.

Неговият представител Антон Коробков-Землянски е отговорен за това Дронов да бъде постоянно обсъждан във всички руски медии - от федерални до нежелани. Бивш прессекретар на Сергей Лазарев и Филип Киркоров, Коробков-Землянски сега съчетава работата за "златния глас на SVO" с позицията на директор по комуникациите на Европейската медийна група.

На въпроса защо Дронов избра Коробков-Землянски за свой пиар, нито самият певец, нито негов представител отговориха. Сега основната задача на PR технолога е, ако е необходимо, "да измисли най-провокативния креатив, който да задържи Шамана в информационното поле", обяснява познат на Коробков-Землянски.

Много зрители дойдоха на първите концерти на Дронов не с купени билети, а с билети, издадени "отгоре", спомня си руски медиен журналист, който редовно отразява изпълненията на Шаман.

"Видях хора на опашка за концерта, които обсъждаха как общините са им дали пакет билети. Видях жена със списък, която раздаваше билети на възрастни жени. Но хората отиват на тези концерти не с кисели лица, както на митинг, а като, да речем, на новогодишно парти. Тоест, те приемат тези билети с радост и благодарност", казва събеседникът на Meduza.

Елена Мартинова все още се опитва да ходи на всички концерти на съпруга си и "изпитва голямо уважение към работата му", казва нейният бивш колега. В същото време дългогодишните познати на Мартинова, без да кажат дума, наричат Дронов "Марлене Дитрих наобратно" - заради неговите пропагандни песни.

"Видях видеото на Ярик - който сега е Шаман, и полудях. Мога да я разбера като жена, но това е прецакано", обяснява приятелят на Мартинова.

ена направи Ярик първият човек в селото - мисля, че това е голямо човешко щастие за нея. В началото дори ми беше смешно да гледам това", признава журналистът и писател Михаил Зигар. Но сега, обяснява Зигар, "това вече не е смешно, това са престъпни глупости", тъй като популярността на Шамана в Русия е причинена от "огромно търсене" на фашизъм.

"Тя на практика хвърли себе си и съпруга си в локва кръв – все едно ви е страх да не се изцапате, но ние ще отидем да плуваме", убеден е Зигар. Родена PR жена, добавя той, Мартинова разбира, че за кариерата на съпруга й "най-накрая е настъпил уникален исторически момент, който не може да бъде пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от Русия
Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
0
 
! Отговори
Disney преди 2 седмици
В момента правим нови филми за Трансджендър Черни Мюсулманки, това е предпочитания вид... Та тия от слгобката може да кандидатстват. Всичките им троплЧета са поканени също... Айде на снимкики ...
197
2
 
3
 
! Отговори
666 преди 2 седмици
Станал му е любим на Путин, защото се гушкат !
196
0
 
1
 
! Отговори
?!? преди 2 седмици
Що ни занимавате с глупости тука ве...дрончета шамани...айде бегайте.
195
4
 
6
 
! Отговори
КаскетЯ преди 2 седмици
Тая руска пацалудка имала силен глас и голям език! Кадир ефенди и Вовка късия много му се радват! Расийски цености!
194
4
 
7
 
! Отговори
Нацистка Русия преди 2 седмици
И този добре си пасва там
193
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Той е талант. Не мога да кажа същото за нашумялата украинска шампионка, която в Малага потроши 210 хея.
192
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голяма работа е. Особено с песента "Встанем". Соросченцата го мразят, защото е патриот и се гордее със страната си. Де да имахме и ние такъв певец да повдига духа на младото поколение.
191
5
 
8
 
! Отговори
Кольо преди 2 седмици
Тоз, защо се казва Дронов? В чест на дроновете в рафинериите ли?
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само не разбрах защо е с афро прическа.
189
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баси тоталитарната държава, от всичкото нагоре с калпав Шаман... хахахаха :)))
188
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Силен и красив глас,служещ на ЗЛО.ТО!Жалко!Жалко и за красивата Елена ,че се продаде,дано парите си струват.
187
3
 
9
 
! Отговори
Нептунец преди 2 седмици
Аве ей ква е тая статия 20 страници ве, напишете нещо за България ве умрели уеве ....на кой го интересува тоя син на дрон и после шаман а...
186
4
 
10
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
Яко google-translate
185
3
 
9
 
! Отговори
Алишер Усманов преди 2 седмици
Няма да обиждате шуринайката ми!
184
6
 
17
 
! Отговори
ЛЮБИМИЯ ДИКТАТОР преди 2 седмици
НА МЕСТНИТЕ КОООПЕЙКИ КВИ БИКИНИ НОСИ ?
183
10
 
15
 
! Отговори
Фют преди 2 седмици
Ако този/тая грешка на природата се беше пръкнал в щатите и възхваляваше Байдън, как кАпейките биха коментирали??? Наистина ми е много любопитно.:))))
182
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тая искуствена гей блондинка с екстеижани поне да можеще да пее
181
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
виее като кастърирано теле
180
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
руса ама с дръпнати очи, типичните мешавици на крепостните
179
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
този безцветен певец е всъщност любимата певица на путин, иначе се борел против обратните, то като видиш жена му на какво прилича... как да не обърне резбата вова, мамашата сигурно го е пошляпвала дребосъка