Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам

Вашингтон навлизал много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва
22 апр 2024 06:44, Александър Попов
341
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените щати искат Украйна "да се бори до последния украинец", включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни граждани.

"Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в гръмко и унизително фиаско за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан", каза Захарова.

Русия заяви, че подкрепата на американските законодатели за още 60,84 млрд. долара помощ за Украйна показва, че Вашингтон навлиза много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва.

Още по темата
Според руски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г. е довела до най-тежкия спад в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза през 1962 г.

В събота Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 млрд. долара, с който се предоставя помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван, въпреки ожесточените възражения на някои крайно десни републиканци.

По думите на Захарова Русия ще даде "безусловен и решителен отговор" на стъпката на САЩ да се включат по-активно във войната в Украйна.

Миналата седмица директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предупреди, че без по-голяма военна подкрепа от страна на САЩ Украйна може да загуби на бойното поле, но че с подкрепата си силите на Киев могат да удържат позициите си през тази година.

Съединените щати многократно са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по протежение на силно укрепен 1000-километров фронт.

Съединените щати загубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война от 1955-75 г., която завърши с победа на комунистическия Северен Виетнам и завладяване на Юга, а стотици хиляди цивилни бяха убити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
25
 
7
 
! Отговори
масовия бой преди 1 месец
и с какво ще ни посягате с меките китки ли ? Повярвай ми, повлиян си от политиците и не би ти харесало какви са истинските настроения на българския народ - 80% е с Русия. Битка русофили - русофоби няма, защото всеки човек в България обича Русия, милее за Русия и би дал живота си за Русия. Това е! Елитът ни го слагат от Брюксел и САЩ, но скоро друг ще диктува правилата в Европа - запиши си мнението ми и си го повтаряй всеки ден!
200
5
 
9
 
! Отговори
масов бой преди 1 месец
предлагам масов бой пред народното събрание - русофили срещу русофоби и който спечели, ще определя развитието на България. Съгласни ли сте ?
199
8
 
23
 
! Отговори
А тук преди 1 месец
А тук най-унижент ще бъде Костя Копейкин - вечната опозиция. България в ЕС и НАТО и ново евроатлантическо правителство. Решено е!
198
11
 
24
 
! Отговори
сега преди 1 месец
сега е моментът ЕС и Запада да влезе по-остро и да вкара войски в Украйна, за да помогне на украинците да си възстановят териториите. Няма място за страх. Русия е по-слаба от всякога. Държи ги атома, с който плашат и който откраднаха от Украйна. Ако Украйна имаше атом, сега да са в Москва, но руснаците го откраднаха.
197
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре го казва Захарова. Русия не е Виетнам и унижението ще е много по голямо както за САЩ така и за ЕС. Които иска да верва, които не да отиде да се бие за Украйна.
196
9
 
19
 
! Отговори
захарче преди 1 месец
Захарчето тръгнало да мисли мега държавата, свръх хегемонът, икономическият доминатор и световен лидер в геополитическата, воената, икономическата и космическата доктрина - САЩ - държавата стожер на свободинят свят, без страх от никой и никого. Унижават Русия от 2022 без да им мигне окото. Ще има още по 60 милиарда, захарче бъди спокойна. Хихи
195
10
 
26
 
! Отговори
Хора преди 1 месец
Ама има ли още наивници дето да смятат, че Русия постига победа в Украйна. Това от миналата година е мит. Русия тотално си го нахендри целия с тая СВО. Провалът е очеизваден. Само престъпният режим в Кремъл не го вижда! Закопават Русия за следващите 100 години. Искерно съжалявам бедния и страдащ руски народ. Те не са виновни. Ако имаше как бих отделил средства да им помогна. Бабите там са с 200 лева пенсия. Аз съм пенсионер от МВР и в момента съм с 1800. Жалко за тази иначе велика държава...
194
9
 
17
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Истината е, че САЩ ще протакват войната в Украйна ако трябва и 10 години, а съдбата на Руската Федерация ще е същата като и на СССР - ще се сгромоляса тотално в Украйна. Русия е колос на глинени крака. СВО, която трябваше да приключи в рамките на 2022 вече се превръща в Ад за Русия. Вкараха се в ситуация да си ги мерят със САЩ, а това, както знаем не е здравословно не за друго, а защото САЩ са в пъти по-богати и могат да си кихат парички в следващите 10 години. Ами Русия?!?! СВО е загубена- факт
193
9
 
32
 
! Отговори
kуха лeйka преди 1 месец
Едно е сигурно - Русия затъна толкова дълбоко в украинската кал, че вече дори назад няма път. В такъв капан се вкараха сами, че историята ще го дава за пример за най-скъпото самоубийство.
192
8
 
13
 
! Отговори
псилютно съм уверен преди 1 месец
"Абсолютно съм уверен, че контранастъплението на Украйна ще успее" заяви генералният секретар на НАТО Столтенберг през април 2023г.
191
19
 
17
 
! Отговори
Одеса е американска преди 1 месец
Одеса е американска. Всичко е американско, всичко продадоха на американските компании. И всичко ще загубят след като се върне в Русия.
190
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към Русия се присъединиха нови 4 области - територии с полезни изкопаеми за 12.4 трилиона долара според Washington Post. 60% от въглищните залежи, 20% от газовите и 40% от залежите на метали. А освен това в Украйна има едни от най-големит залежи от титанова и железна руда, а също така въглища. В съвкупност те се изчисляват на десетки трилиони долари. САЩ остават с пръст в устата, а вече похарчиха над 180 милиарда за Украйна. ЕС загуби над 1 трилион от кризата в Украйна.
189
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Унижението ще настъпи,когато Украйна започне да харчи арестуваните на Запад руски авоари срещу Русия! Като поговорката - "С техните камъни - по техните глави"
188
6
 
14
 
! Отговори
Qwerty преди 1 месец
Анонимният с контранастъплението пак появи. Ами не,не върнаха Крим! А не тебе върна ли се чувствителноста на езика от *** на руски макари?
187
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама Марче,къде са САЩ ? В Украйна ,за разлика от унижената руска войска,липсва американска армия! За кого е унижението?
186
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
185
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тая грозна дъска какво разбира от война ?
184
6
 
21
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
,,Съединените щати загубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война....,,,а Русия колко загуби в Афганистан и в Украйна м ъ Маро или ти чечнците, затворниците и вагнерчетата не ги броиш.
183
11
 
26
 
! Отговори
Тоти преди 1 месец
Г-це Захарова,изтрезнейте моля! Не знам кой е униженият! Колко руски и колко американски войници има убити в Украйна? Колко сухопътна,морска и въздушна техника руска и американска има унищожена в Украйна? Русия от втора по сила армия,вече може и да е извън топ 10 с тези загуби! Остава ви единият атом с който да плашите,но и без това няма да го използвате. Сега пак помислете ,кой е унижения. На вашите глупости кълват само евтините бг копейки
182
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кланетата ще се скочат.