Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна

Осъществява се само контрол на доставките на оръжие, заяви Пентагонът
26 апр 2024 12:23, Елка Василева
102
Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че военнослужещи на САЩ в Украйна координират осъществяването на терористични атаки, предаде ТАСС.

Така тя коментира пред в. "Известия" изявлението на говорителя на американското министерство на отбраната Патрик Райдър, че американските военни в Украйна не участват в обучението на въоръжените сили на страната (ВСУ), а само осъществяват контрол върху доставките на оръжие на място и оказват подкрепа в областта на логистиката.

Още по темата
"Американските военни в Украйна, наред с други неща, координират осъществяването на терористични атаки", подчерта Захарова.

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда одобрения по-рано от Конгреса на САЩ пакет от законопроекти за възобновяване на оръжейните доставки за Украйна, Израел и Тайван. Пакетът е на обща стойност 95 млрд. долара и включва освен 61 млрд. долара за Украйна и 26 млрд. долара за Израел, както и средства за хуманитарна помощ за цивилни граждани в конфликтни зони, включително и в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

По-рано Райдър заяви на брифинг, че Вашингтон ще бъде в състояние да достави оръжия в рамките на няколко дни.

Както подчерта руското външно министерство, предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява уреждането на конфликта в Украйна, припомня ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
1
 
! Отговори
АРЕСТ ЗА БАЙДЪН преди 1 седмица
Окупация США от наркомани с помощи JOE BIDEN самая страшная диверсия после окупация Германия от ГИТЛЕР.. 1933...Срочно проверте все диверсии против Европа в том числе война против СССР на територия Болгария/ВОсточная УкраИНА>>Следят JOE BIDEN kak ПСИ НАРКОМАН...Владимиров Владимир /1952/псевдоним "ПУТИН" как самой наглой масовой убиец..последних 60 лет...НЕТАНЯХУ ВЕНИАМИН КАК самой наглой масовои анти СЕМИТСКИИ УБИЕЦ ПОСЛЕДНИЕ 10 000 лет убили более 8 000 СЕМИТОВ> за 12 месецов.
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами знаем че западните нацита мразещи и нас Българите включително, без да подозират се управляват от ционистката Банкова мафия управляваща Уса,и ес те движат терористичните атаки те създадоха и ислямска държава.
88
7
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Марче-мумиьо,пак си за изтрезвитела! Кое не разбра от това,че един милиард(най-развитите общества) твърдим,че именно родинатати спукана е терориста!?
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А бе лольо,турците в пограничните райони ако организират референдум и обявят независима република и Турция им дойде на помощ хубаво ли ще ти е,а?!Тогава ще квичиш яко,нали?Ако по твоята логика всички малцинства във всички дьржави обявят независимост чрез референдум знаеш ли какво ще стане със света?!
86
5
 
6
 
! Отговори
Патил от руски гнет преди 1 седмица
Ха така,американски приятели,във вас ни е надеждата!Организирайте всичко точно и помен да не остане от тия пропаднали ал...кохо...лици!Не щем пак да се завърне техния назадничав криминален робски режим!Достатъчно са ни тероризирали и ни държали под фашистки контрол!Всичко тяхно вони и ни отвращава!Некадърни но зли и отмъстителни!Не обичат демокрацията,цивилизацията и успехите на кадърните хора и всячески се стараят да ги унищожат! По скоро ги прогонете в Колыма или Магадан- там им е мястото!!!!
85
7
 
9
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 1 седмица
терорист и убиец. Търсен е жив или умрял от международния криминален съд за отвличане на хиляди деца.
84
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Естествено. Координирайте и вие!
83
11
 
14
 
! Отговори
BG преди 1 седмица
Дори руснаците да превземат Украйна, ще бъдат принудени да и върнат територия и суверенитет. Никой не иска агресивна Русия около себе си.Но Украйна е свободолюбива нация и ще воюва до победа.
82
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой кого бил нападнал. Сложно е. Първо украинците нападаха Луганската и Донецките републики отделили се с референдум от Украйна, както направи Косово. После тези републики се присъединиха към Русия и Украйна вече нападаше Русия. За капак Украйна реши да пусне НАТО на своя територия, за да атакува Русия въпреки че имаше договорки да не го прави. Та кой кого нападна....
81
2
 
5
 
! Отговори
61 преди 1 седмица
"братоубийствената война" ... Когато един народ нарастне като численост и територия, винаги се появяват вътрешни противоречия и сблъсъци, особено ако има външен противник, който се опитва да извлече полза от това. Примери в историята има много: Троянската война, Американската гражданска война, Индия и Пакистан и т.н.
80
20
 
12
 
! Отговори
Петров преди 1 седмица
Тая супер нахална рускиня ВИНАГИ ЗАБРАВЯ, че Русия започна отвратителната си с нищо непредизвикана война в Украйна и вече трета година продължава с терора си и братоубийствената война ?! Смешно е, Захарова ,уж сте ЕДИН НАРОД, а да се избивате така ***- ски ?!Безочието, алчността за повече блага и арогантността ,от които имате в ИЗОБИЛИЕ, ви пречат да бъдете уважавани ,а не презирани, както е в момента ! Оказа се,яе сте много долна нация и НЯМА ЗАЩО ДА ВИ УВАЖАЖАМЕ !!!
79
7
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 седмица
ПО-СКОРО Е ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ---ИМАТ СИ АГЕНТУРНИ ПОЗИЦИИ В СРЕДНИЯ ИЗТОК !!!!!!!!!!!!! ИЗБИХТЕ ИМ " БРИГАДИТЕ " В КАЗАХСТАН - НО , ИМАТ ОЩЕ АГЕНТИ В ТАДЖИКИСТАН И УЗБЕКИСТАН И ТУРЦИЯ И СТОЯТ ЛИ ОЩЕ В БАСРА !?!?
78
10
 
10
 
! Отговори
Крундел преди 1 седмица
др0гаре, стига сте си правили взаимна виртуална дедовщина по форумчето...ударите по военни цели не са тероризъм, независимо кой ги координира.
77
8
 
7
 
! Отговори
61 преди 1 седмица
Много хора не разбират защо България харесва Русия. Нали Русия е големият, лош брат? Истината, макар и неосъзната, е че Русия е младата дъщеря на България, пораснала, заякнала, и като всички деца, понякога груба и неблагодарна. Защо е дъщеря? Защото получава от България култура, писменост, духовенство, религия и признаване на държавен статус при нейното създаване. България е отгледала Русия и е трудно да я мрази.
76
15
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Аз май пак не съм разбрал!Украйна ли нападна Русия или обратно.Нагли, по -нагли, най - нагли, руснаци!
75
15
 
11
 
! Отговори
до хе хе хе преди 1 седмица
""""""""Е, скоро на САЩ ще им се наложи и войски за фронта да изпратят... """"" ------- И шъ пратят, дори не съ съмнявай!!!! Първи ще са Поляците и Три Балтийските Умирати, след тях най вероятно и Румънците, а след туй, който им попадне под ръка.... Самите кравари няма да воюват пряко срещу РФ, че нещо силно ги втриса като чуят за Сармат, Авангард и Посейдон!!!!
74
7
 
9
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
"""""""""""САЩ координират терористичните атаки в Украйна """""" -------- Марийке, мъъ, трябваше ли да минат Две Години СВО, та най-сетне Путин да го разбере или той се е нядявал до последно на "Договорняк със Западните си Партньори"??? Май най-сетне и Той разбра, че старите му Западни Партньори му показаха среден пръст и му пратиха Хабер - Война да д:::пка!!! Е, пак добре, че най-сетне му "Светна" на Шефа ти, ха, ся да го видим кво шъ предприеме!
73
11
 
6
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 седмица
Е, скоро на САЩ ще им се наложи и войски за фронта да изпратят, натам вървят нещата. Освен ако не се сетят да мобилизират евроатлантиците от цял ЕС. Но пък тогава рискуват "войната" да стане съвсем смешна. все пак, мисля, че ще мобилизират евроатлантиците. тарикати са те, тия от САЩ:))
72
7
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
До АПЕЛ -До Москва === Не се хаби да пишеш тук. Направо пращай депеша до Вожда си - Джуджаранка Путларахова Великолепная :)))
71
16
 
9
 
! Отговори
АПЕЛ -До Москва преди 1 седмица
Ако не започнете да сваляте хамериканските дронове и самолети разузнавачи кръжащи около Крим и над Черно море няма да има никакъв ефект!!! Обявете тази зона за ЗАБРАНЕНА за САЩ-Англия и НАТОВСКИТЕ държави !!!!