Русия обяви Володимир Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

Москва обяви НАТО, че търси конфликт
4 май 2024 17:15, Нели Христова
281
Русия обяви Володимир Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване
Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи на Русия обяви украинския президент Володимир Зеленски за издирване, това следва от информация в базата данни на ведомството, предава ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

"Владимир (Володимир) Александрович Зеленски, 25 януари 1978 г. Издирван по член от Наказателния кодекс", пише в базата данни за издирвани лица на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация. "Престъплението", за което се издирва, не е разкрито.

В базата данни е посочено и родното място на "издирваното лице" – Кривой Рог, Днепропетровска област на Украйна.

За издирване е обявен и украинския президент в периода 2014 г.–2019 г. Петро Порошенко.

"Петър (Петро) Алексеевич Порошенко, 26 септември 1965 г. Издирван по член от Наказателния кодекс", се посочва от руското ведомство. "Престъплението", за което се издирва, не е разкрито.

В базата данни е посочено и родното място на "издирвания" – град Болград, Одеска област на Украйна.

Междувременно Русия заяви, че НАТО търси потенциален конфликт с Руската федерация"

"Ученията на НАТО Steadfast Defender показват, че алиансът се готви за потенциален конфликт с Руската федерация", заявяват от руското външно министерство, предава ТАСС.

"В момента близо до границите на Русия се провеждат най-големите учения на НАТО Steadfast Defender от времето на Студената война, по техния сценарий се отработват коалиционни действия срещу Русия с използване на всички инструменти, включително хибридни и конвенционални оръжия. Трябва да признаем, че НАТО сериозно се готви за потенциален конфликт с нас, който, между другото, открито се обсъжда от високопоставени представители на НАТО", е заявила Мария Захарова, говорител на руското ведомство.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
8
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Нали на 27 февруари 2022 година три танкови колони се опитаха да го арестуват, но бяха спрени в покрайнините на Киев и там си останаха дълго време...
163
1
 
0
 
! Отговори
Ихааааа преди 1 месец
152 страотен литературобаснословотворец си ва.....
162
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
159 не са някои а 3 от петте ядрени държави в съвета за сигурност. А за теб няма проблем някой да се обяви за цар след като е бил със 7 присъди. Хората в катуница като решиха да го линчуват се появи пръв американският посланник
161
5
 
10
 
! Отговори
до 157 преди 1 месец
Как да не се крие? Когато Зеленски пристигна в България, протокола за охрана беше променен по негови указания. Единственият най-сигурен брониран джип беше на негово разположение. Криеше се с разиграване на различни маршрути. Имаше само една украинка на брифинга, който даде за журналисти. Оказа се негова съученичка. Вече се крие и от самите украинци. Нито един украинец не посрещна Зеленски в България. Вълната от недоволство на украинците спрямо Зеленски е огромна.
160
1
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 1 месец
До Василев Китайците вече я превземат!Често пътувам там и виждам какво се случва!Нямаш си и представа какво става в Сибир!
159
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само че се крие камуфлажен а постоянно е с охрана и се моли на западняците като си мисли че конферентнната връзка му е застраховката.
158
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следва операция "Втасало зеле".
157
4
 
5
 
! Отговори
До 150 преди 1 месец
До Анонимен 150 Нещо ти липсва връзка с главния мозък. Какво отношение има цар Киро към МНС само ти си знаеш. А това, че някои държави не го признават, не значи, че не действа. То затова Путин, когато го отпуска шубе да излезе от бункерЯ, пътува само до страни, които не могат да го предадат на този съд. Превърна се в изгой поради акъла си, който е правопропорционален на ръста му.
156
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данчо, спирай дрогата и започни психиатрично лечение, момче! Тази руска пропаганда съвсем ще те довърши.
155
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За първи път чувам да се издирва човек, който дори не се крие. Путин да иде в Киев и лично да го арестува, ако е такъв юнак. :)))
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде се местиш зельо в затвора като Наакашвили ли? Или първо ще бягаш по покривите а после и в Полша?
153
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия руснаци истерясаха напълно...
152
2
 
1
 
! Отговори
До153 преди 1 месец
Да ти го наместя. :)))
151
5
 
6
 
! Отговори
Зеленски преди 1 месец
Местя. :)))
150
9
 
13
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 1 месец
Давай, Зеленски- чоловек Вселенски , ние сме с тебе, за победа в Украйна идва време,заедно ще построим Украйна и България ще съградим.Да развеем български и украински знаменатада си върнеме странатаХайде смело във атаказдрава работа ни чака.Зеленски има подкрепа от българи, украинци и всички ще има ракети за всички руски пички..ха.ха който лъже ,убива и краде.той от Зеленски бой ще яде.
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
147 червената бюлетина се подава в Интерпол. Там са спонсорите на ппдбелите които избягаха в Дубай.
148
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дето никой не го признава тоя "международния". Нито сащ нито китай нито русия го признават. Той за такива като теб. Като цар киро си направи кппта и те убие да защити него заедно с бхк а не теб.
147
8
 
11
 
! Отговори
А К С И О М А преди 1 месец
Няма закон който да регулира шашкънията на сегашната руска управа начело с Путинопитека. Явно всичко е насочено към изкукалия зомбиран електорат от пенсионери и ниско интелигентни другари с жигосани петолъчки по челата !
146
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма нужда да ги издирват,на украинците им писна и съвсем скоро ще го сгащят!
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо като червена бюлетина ли е това или вече са осъдени?