Русия махна ограничителните шамандури по границата с Естония

ЕС определи действието като неприемливо
25 май 2024 10:52, Елка Василева
108
Русия махна ограничителните шамандури по границата с Естония
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз определи като "неприемливо" премахването на ограничителните шамандури по речната граница между Русия и Естония.

Властите в Талин съобщиха в четвъртък, че руски граничари са отстранили шамандурите от река Нарва, която разделя двете страни. Естония е поискала обяснение от Москва, но засега няма реакция на Кремъл, посочва БНТ.

По-рано през седмицата на сайта на руското министерство на отбраната беше публикувано проекторешение за промяна на морските граници на Русия с Финландия и Литва.

В документа се посочваше, че териториалното разширяване трябва да бъде осъществено до началото на 2025 година. По-късно обаче съобщението беше свалено от сайта на военното ведомство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Русия
Путин вижда пречка за мирни преговори, Зеленски нямал легитимност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
1
 
! Отговори
иде краят на преди 2 седмици
кремълските шамандури... ум море, патки пасе, глава шамандура...
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ленин фалира русия, путин Я ЗАКРИВА ! ленин беше платен от Германия и от американски евреи. След време ще научим и за господаря на путин...
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МИР на руски е СВЯТ ! РУСКИ МИР значи РУСКИ СВЯТ !!! ЗА НЕГРАМОТНИТЕ, КОИТО НЕ СЕ УСЕЩАТ !!! ПУТИН ИСКА РУСКИ СВЯТ, ДА ЦАРУВА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО, РАЗБРАХТЕ ЛИ МАМИНИ И ТАТИНИ РОЖБИ ???
100
5
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 3 седмици
Изпратете френската армия .Слава на Америка
99
4
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 седмици
това означава само едно- НАТО и Естония се разширяват..ха.ха ха
98
5
 
2
 
! Отговори
Do79 преди 3 седмици
Do79 Не победима, много филми гледаш, май като се заговори Европа да изпрати войски.... И не победимия заговори за мир
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това на снимката е всъщност, Рига, столицата на Латвия, а не Естония, ама Днес.бг толкова правят разлика. Даже латвийско знаменце се вижда на заден фон. То не че има голяма разлика де, освен езиковата подгрупа на двата балтийски "колоса".
96
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Накрая Русия ще загуби всичко, бившите си колонии, подаретия на СССР Калининград след ВСВ и ще се свие в Московията, където е започнала, в Средните векове, да се формира като държава. Въпрос на време, не дали.
95
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Накрая Русия ще загуби всичко, бившите си колонии, подаретия на СССР Калининград след ВСВ и ще се свие в Московията, където е започнала, в Средните векове, да се формира като държава. Въпрос на време, на дали.
94
9
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Всъщност географията на Естония е такава, че немците са се държали там дълго след като фронтът вече е бил в Полша. Така че къде-къде, а в Естония ще им е най-трудно на путиняците. Това с шамандурите са само просташки гопнишки номера.
93
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
До Анонимен....Руснаците винаги се връщат за своята собственост. ----////----- В Просията руснаци няма. Има *** от всички народности на Северна Азия. Затова повечето са с монголоидни сплескани физиономии или пък къси парчета като Потин.
92
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
До Анонимен...за любителите на Москва да им припомня,че смятат,че и България е тяхна ----///---- Любителите на Москва в 99% от случаите са се пръкнали от смесен брак на бългаски кукумицин и съветска куковица. На нормалните българи им е през онъз раота дали в Светъд ше съшствува държавното образувание ***.
91
8
 
9
 
! Отговори
Това е Расиа преди 3 седмици
Пръкналата се през 1991 година Недо-държава Расиа: знаме - Власовско от Холандия, герб - византийски кокошки, химн - интернационална бредня, територия - монголско-чечено-калмишко-бурятско-якутска, население - видиотени рашодебили, расийски език - измислен език на крепостни доярки и овчари , който никой не го знае, писменост-българска,история - фантазии на душевно-болни.
90
9
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 3 седмици
Махнаха рашките едни нищо и никакви шамандури и от Прибалтиката напълниха га.щи, пам.пер.си, WC и т.н...Регионалното производство на памп.ерси предназначено предимно за Бидоня и ратаите му, но доставките се отлагат по шамандурни причини...
89
2
 
7
 
! Отговори
Новите шамандури преди 3 седмици
Са Арт: шулц, Урсула, столтенберг, Байгръч, Макарон, и подобните им.
88
1
 
6
 
! Отговори
мърсулка преди 3 седмици
веднага да надува резервните шаманури ,тва е неприемливо
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Слагат ги пак и ако руските се върнат стрелят на месо. Проблем? Шамандурите остават.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До до 81 Много съм притеснен ....
85
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Естонците се насираттт, искали обяснение. Хахахахаха, смешници. И само да напомня че цялата им армия е 3500, с резервите ставали 7,000. Хахахахаха.
84
10
 
9
 
! Отговори
до 81 преди 3 седмици
Внимавайте, освен бялата кърпа, Русия да не хвърли нещо друго, господине!