Вижда ли се краят на войната? Русия не отстъпва територии

Зеленски призова Байдън и Си Дзипин да присъстват на срещата за мир
27 май 2024 14:04, Инна Ангелова
40
Вижда ли се краят на войната? Русия не отстъпва територии
Снимка: Bulgaria ON AIR

След атаките в събота, днес в Харков е обявен ден на траур. 16 са жертвите, сред тях има тийнейдъри и деца. “43-ма души са ранени при тази ракетна атака на супермаркет в града, който в момента вероятно е най-тежко атакуваният във войната, която Русия води в Украйна", коментира международният редактор на Bulgaria ON AIR Кристина Цветкова в студиото на "България сутрин".

По време на посещението на Путин в Китай, той сподели, че целта не е да завзема Харков, а да създаде “буферни зони” в кофликта.

Конференция за войната в Украйна ще се проведе в Люцерн на 15-16 юни. Швейцарското правителство съобщи, че е поканило 160 делегации, но Русия няма да присъства.

"Вчера във видео, което бе предварително заснето обръщение на Зеленски от Харков, той призова големите лидери Байдън и Си Дзипин да присъстват на тази среща в средата на юни месец в Швейцария, на която ще участват над 80 представители и лидери на държави от целия свят. Няма потвърждение за участието на най-високо ниво на Вашингтон, но със сигурност представителство на САЩ ще има. Не става ясно все още дали Китай ще присъства, по всяка вероятност няма това да се случи, но предстои да разберем", отбеляза Цветкова за Bulgaria ON AIR.

Мждународният редактор допълни, че руската армия продължава да завзема нови територии.

“Украйна настоява по някакъв начин вече да се стигне до край на тези военни действия, но да запази своите оригинални граници, докато Русия не възнамерява да отстъпва от вече завзетите територии", посочи още журналистът. Според нея по време на Парламентарната асамблея на НАТО Алиансът ще препотвърди подкрепата си за Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Русия
Търпението на Путин се изчерпа, какво подтикна чистката в отбраната на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
питам преди 3 седмици
украйна не е ли измислица на комунистите? до преди техния кървав преврат през 1917 г. нямало е такава държава.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
РАДЕВ БИЛ В ШВЕЙЦАРИЯ ? ЖАЛКО ЗА КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ ! ДА БЯХА ИЗПРАТИЛИ ВМЕСТО НЕГО БАБА МАРА ПУШКАТА, КОЯТО СЕ ПАЗИ ОТ БАНДИТИ С 2 КУЧЕТА ВЪЛКОДАВИ И 2 ДУЛА ! ВЪВ ВСЯКА ШВЕЙЦАРСКА КЪЩА ИМА ПИРАМИДА С НАЙ МАЛКО 4 ДУЛА, ОТ КОИТО ПОНЕ 1 СНАЙПЕР ! ТАКА СЕ ПАЗИ МИР, Радеееееев ! ТАКА СЕ ПАЗИ МИР ОТ БАНДИТИ ! ДА ЗНАЯТ, ЧЕ АКО НАПАДНАТ ЩЕ СТАНАТ НА КУЧЕШКА ХРАНА !
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
160 делегации, а 80 представители?
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Точен 14Нали обявиха Путин за престъпник, и да го поканят няма да отиде. Любопитно как, когато каубоите изтребиха стотици хиляди иракчани и после казаха опа грешка нищо не се случи а сега глей да видиш. Т!0лер***ския съюз изобщо не са убедителни, нито са безпристрастни нито някакъв символ на каквато и да било справедливост.
30
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 3 седмици
*** /списвачите на тази глупост /не се ли уморихте да пишете главозамайващи глупости!Откровено се забавлявам с вашите новини...
29
2
 
8
 
! Отговори
Бгг преди 3 седмици
Не се споменава другата версия, че молът се е използвал като склад за оръжие. Защо???
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Без Русия е възможно да се правят такива конференции само ако първо бъде изгонена руската армия от територията на Украйна. Иначе ще си говорят празни приказки. Не съм русофил и няма да гласувам за Възраждане. Даже не съм и фен на Путин. Единственото, което съм, е реалист. Къде се е чуло и видяло война да приключи с условия поставени от губещия? Няма такъв филм. Ако Украйна иска да поставя условия, да победи първо. Ако не, ще трябва да се съобразява с руските.
27
3
 
4
 
! Отговори
бай Гошо преди 3 седмици
да де, ама преди да изгуби 80% от територията си, т.нар. Укриана ще изгуби такава част от армията си, нал тъй? В определен момент нещата така ще се ускорят в дадената посока, че нищо няма да може да ги спре. Защо ли? - Ярс ще отговори
26
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хаха, русия не отстъпвала територии...хахахаха. От началото на войната колко отстъпи и колко още ще отстъпи, идея си нямат мucupките
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А СЕГА СЕ ГОВОРИ НЕЩО СЪМНИТЕЛНО ЗА СУПЕРМАРКЕТА. КАК ПРИ ТАЯ "МОГИЛИЗАЦИЯ" ВЪВ УКРАЙНА, КОГАТО ХОРАТА ГИ Е СТРАХ ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА, А СЕ ДВИЖАТ САМО ТУК ТАМ ПО ВЪЗРАСТНИ, МАГАЗИНЪТ ЩЕ Е "ПЪЛЕН" СЪС НАРОД.
24
2
 
15
 
! Отговори
Хи хи преди 3 седмици
Нас териториите на украйна ни вълнуват толкова колкото териториите на Папуа Нова Гвинея, т.е. -изобщо не ни вълнуват.
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Зеленски призова Байдън и Си Дзипин да присъстват на срещата за мир" - Зеленски е нелегитимен президент към момента и по този начин иска да се легитимира пред света. Никаква среща за мир няма да е това, а единствено легитимация отвън на нелегитимната му власт. Си и дори Байдън много добре разбират това и няма да присъстват!
22
3
 
13
 
! Отговори
а преди 3 седмици
КОЙ беше зеленски и кой е президент на Украйна? Сирски като главнокомандеащ трябва да преговаря за мир
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хе,голем смях ,шефа на НАТО сутринта каза че. Украйна си върнала полиеината от завзетите градове от Русия ,тая Столтенберг голям лъжец бря
20
5
 
20
 
! Отговори
Дрън дрън преди 3 седмици
Украйна държала ...!!! Единственото за което може да "държи" Украйна е да не се разпадне. Руснаците го казаха: преливате от пусто в празно! Без нас, нашето бъдеще не може да решавате! Пък вий си правете конференции... щом така ви влече...и ви се иска...
19
21
 
7
 
! Отговори
Путинопикантропите преди 3 седмици
Крадат територии от съседите си .Откраднаха 1/3 от Земята на Грузия - Абхазия и Осетия . сега Грузинците са си заложили за цел връщането на тези територи и влизане в Европейския Съюз . Руските фашисти откраднаха 20% от Молдова и там държат 25000 - войници. Путинските фашисти продължават да крадат от територията на Украйна.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 13 - Разбрал е зелникът всичко, ама не го устройва мирът. Настъпи ли мир, него мир не го чака, така че войната го устройва. Разрушена Украйна и милиони избити и пръснати по света, едва ли ще венцехвалят клоуна.
17
13
 
8
 
! Отговори
Коце Копея преди 3 седмици
Руските олигарси и приятели на Вова Шаломович-Авен,Дерипаска,Милер, Абрамович, Микелсон,Мордашов и Фридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическият българин!
16
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А най-неприятното за България е че про-путинската военна пропаганда върви с пълна сила, особено в този сайт.
15
1
 
5
 
! Отговори
кухи лейки преди 3 седмици
войната за мир била много кървава ако се включели много оръжия.... я па ти?!