Японско чудо: Само с капка кръв ще хващат 13 вида рак

Изобретението е с точност на диагнозата до 99%
25 ное 2019 22:13,
12
Японско чудо: Само с капка кръв ще хващат 13 вида рак
Снимка: Pixabay

Японската корпорация "Тошиба" конструира портативно устройство, което разпознава 13 вида рак от капка кръв, съобщава ТАСС.

Още по темата
Точността на анализа достига 99 процента. В основа на диагностиката е откриването и измерване на концентрацията на малките некодиращи молекули РНК. Те се отделят в кръвта от раковите клетки, пише БТА.

За провеждането на теста са нужни около 2 часа. Той е в състояние да открие 13 вида рак, сред които рак на гърдата, на стомаха, на черния дроб, на хранопровода, на пикочния мехур,на панкреаса, на червата и др.

Устройството действа ефикасно и при най-ранни стадии на раковите заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До ХипотезаМедицината винаги си е била бизнес. Проблемът е,че едни плащат 20 лева здравна осигуровка а други по 100 лева , но в крайна сметка получават една и съща услуга (ако я получат) , чакат на една и съща опашка и т.н.... А тук можем да включим и тези които дори и 20лв. здравна не са платили. А можем спокойно да включим и всички държавни служители които също вкарват една НУЛА 0 в системата..... та затова е такова здравеопазването..... Посочих конкретно откъде да се тръгне за да се оправи
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8За толков а хиляди години, кака не измислихме лек за старостта? А?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Пиииич ... антибиотика има нема 100 години откакто го открихме.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рак се лекува, ама ОНИЯ отгоре си пазят тайната... Да не мислите, че за толкова хиляди години не е намерен лек ?! А ?!Жалко само, че толкова добри хора си отидоха, за да живеят някакви изр...оди с власт и пари !
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Само рак на гърбдата се лекува друг път. Толкова са ти познанията! Рак на дебелото черво също се лекува. Имам познат, който след операцията си... при това преди 15 години още си е жив и здрав. Рак на шийката на матката, на яйчниците, на тестисите... стига да се хванат в ранен стадий се лакуват. Да ти обясня ли как дори с коварни левкимии известни хора са живи вече над 20 години! КАПАЦИТЕТ!
6
0
 
12
 
! Отговори
НЕСЕРИОЗНО преди 4 години
КОГАТО СЕ ПИШАТ ПОДОБНИ СТАТИИ СЕ ДАВА ЛИНК КЪМ СВЕТОВНО ПРИЗНАТО НАУЧНО СПИСАНИЕ НА ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА СЪОБЩЕНИЕТО ИЛИ СТАТИЯТАИНАЧЕ ЗВУЧИ:ЕДНА ЖЕНА КАЗАЛА...
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от изброените само рак на гърдата се лекува и то открит в ранен стадий, другите са 100% нелечими независимо кога са открити.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само с капка кръв? Веднага се сетих за Theranos, Елизабет Холмс и измамата за стотици милиарди долара...
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-важно е дали открива рак на дебелото черво и други такива, които предизвикват симптоми едва в последния, четвърти стадии, когато са вече нелечими. Ако в годишния профилактичен преглед се прави такова изследване, много хора ще оцелеят.
2
7
 
4
 
! Отговори
Тома неверни преди 4 години
За два часа го открива и сигурно за два часа ще го лекува. Блажени са вярващите.
1
3
 
17
 
! Отговори
Хипотеза преди 4 години
При нас това откритие трябва да е безплатно, и "по здравна каса"!Иначе лекарите пак ще бъдат "търгаши"!